Posts

Showing posts from April, 2017

Zulaikha Selepas 3 Bulan di Aulad As Sofa

Ini kiranya macam kesinambungan dari entry yang terdahulu. Sebagai seorang ibu yang baru ada pengalaman pertama untuk menghantar anak ke sekolah, of course banyak benda yang saya risaukan. Elok kah dia di sekolah? Mampu nak terima ke dengan environment di sekolah? Hati ibu yang penuh kerisauan kan. Kalau hati bapa, dikatanya semua ok. Woman Vs Man :)
.
Sebab tu kalau setiap hari ambil Zulaikha dari sekolah, dan dia senyum panjang je, perasaan pertama bila tengok dia, mestilah rasa lega. Rasa lapang dada bila tengok Zulaikha mampu belajar walaupun hanya pada usia yang belum cukup 3 tahun pun. Alhamdulillah, memang Zulaikha very easy daughter.
.
Dan selepas 3 bulan di Aulad As Sofa, memang saya rasa satu perkembangan positif buat Zulaikha. Hari pertama dia masuk ke Aulad As Sofa. Nangis. Hampir nak dekat sebulan juga nangis setiap kali nak hantar pada awal pagi. Tiap kali hantar ke sekolah, setiap itu hati berzikir supaya jangan la Zulaikha nangis. Tapi sampai je dekat tangga Aulad As S…