Wednesday, January 4, 2017

Rutin di Tahun 2017

Hari ke 4 di dalam tahun 2017
So far, saya dah mula dapat rentak untuk tahun ni.
.
Pagi, bangun seawal pukul 5.30 untuk siapkan makanan pagi.
Kira ni time lewat la.
Kalau dapat bangun pukul 4, memang dah rasa Alhamdulillah sangat sebab dapat buat tahajjud sekali.
Tapi, biasalah, bila jadi mak and Zulaikha pun still lagi menyusu badan bila tidur even dah umur 2 tahun 7 bulan ( Bila nak stop Zulaikha hey!), so memang agak sukar kalau nak bangun pukul 4 bagi. Sebab tu kalau dapat terjaga tu, memang rasa Alhamdulillah sangat!
.
So, start pukul 5.30 pagi tu, saya dah mula masak untuk husband and sarapan pagi untuk Zulaikha. Husband akan pergi kerja pada pukul 6.50 pagi, and soon after that, mula lah time saya dengan Zulaikha pulak. Kena kejut Zulaikha, bagi makan, bagi mandi smapai hantar dia ke sekolah before 8.30 pagi. Struggle betul tapi moms life is the best life kan?
.
Bila dah hantar anak, baru lah boleh mengadap thesis sampai waktu time ambil dia. SO far, dalam masa dua harini, saya dah mula get use dengan schedule baru ni and Zulaikha pun dah boleh nak bangun without crancky sangat pagi pagi. Alhamdulillah.
.
So, ada lagi 360 hari di tahun 2017. Wish us luck ok!

No comments:

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI