Posts

Showing posts from January, 2012

Masterji Oh Masterji

Image
Currently,i'm doing research about human brain.

"Allahumma Yaasir Walatua'sir"

- Posted using BlogPress from my iPhone

The Place I Must Visit #1

Image
*Kota Sejarah,Kota Cinta,Kota Fashion,Kota Pizza*
ITALY





&
. . . . . . .
boleh nyanyi lagu ni di sana!
Oh,suwit!
Ahaks!


*Ok,Pasang Hajat*

Iqra'

Image
Insya Allah
"Semakin banyak anda membaca,semakin banyak anda mengkaji,semakin banyak anda berfikir,semakin dekat anda dengan Allah.....Insha Allah" #Anis Diyana
I LOVE BOOKS
I LOVE BOOKS

I LOVE BOOKS
*Jatuh Cinta*
No words can explain how much i love books.Seriously.Sangat.Sampai rasa dating di kedai buku adalah lebih mulia dari menonton wayang.Pembudayaan membaca memang WAJIB digalakkan sejak kecil.Eh,bukan sejak kecil,tapi boleh dilakukan sejak dalam perut.You can teach your baby.Waa...kiut!
"You are what you read and the best book is Koran *Recommended* "
Yes,memang sangat disyorkan.Pembudayaan membaca membentuk peribadi.
*I'm telling dis doesnt mean i'm good but i just want to share my experience*.
Sebelum ni,memang saya suka membaca.Tapi nama pun dah jiwa remaja memang banyak membaca benda benda berunsur hiburan dan fashionista.Because i love fashion.Yes I do.Sangat suka.Everything tentang fashion memang saya up to date.Love it!Suka sangatlah time tu.
Fash…

ViewPoint

Image
"Belajarlah untuk melihat hikmah Allah pada setiap satu kejadian kerana ianya adalah tanda tanda orang yang berfikir" #Anis Diyana
Yess...always pesan pada diri.Sama ada buruk atau baik sesuatu perkara yang datang,terima dengan rasa syukur.Muhasabah.Sentiasa terdapat hikmah Allah sebalik kejadian.Jika yang baik datang,gandakan kesyukuran.Jika yang datang bukan seperti yang diharapkan,gandakan kesabaran.Insya Allah.
S.A.B.A.R
2012.Tahun kawan baik kawen.All.Maka dengan itu tiadalah teman baik untuk keluar berfoya foya sangat lagi.Err...bukan terputus hubungan persahabatan lepas kawen.Tapi lepas kawen,banyak lagi tanggongjawa kawan yang perlu diberehkan.Nak keluar kena minta kebenaran suami.Kadang kadang time nak keluar timing tak sesuai.Sedara belah suami nak datang,mak mertua datang melawat.Macam macamlah.Orang dah kawen.Adatlah.
Masih sendiri?
Sejujurnya untuk menjawab soalan ini memang saya tiada jawapan.Tapi melihat hikmah untuk saya tidak kawen sekarang,saya rasa ada.Mel…

Nak!

1.Nak pergi umrah.Nak!Nak!

2.Nak join usrah Dr Harlina Siraj.Mana mana aktiviti atau ceramah beliau.Nak!Nak!Sebab saya suka dia.Haritu time Konvensyen Twins of Faith sangatlah beratur untuk masuk slot dia tapi Full House!Dan sangatlah kecewa sampai sekarang.Salah saya sebab tak register awal.Tak update di fanpage.Konklusi : I Adore Her!

3.Dah pernah cerita dalam entry lepas.Memang rasa tak pernah padam rasa nak ikut aktivitas kesukarelawan.Nampak macam tak rasional sangat nak di buat time waktu di ambang researchkaupuntaksiaplagi tapi passion itu ada.

4.Nak pergi umrah.Nak lagi <3 br="">
5.Nak mencari cik somi yang masih tak sampai sampai ke 1st pitstop lagi.

6.Nak tidur.Oh mata,pelisssss terpejam.Dah banyak kali cubaan ni :(

"Dengan nama Allah aku hidup dan aku mati" #SelamatMalam.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Entry Terbaru di Tahun Baru :)

Image
Alhamdulillah.Dah berada di tahun 2012.Masih di panjangkan umur.Syukur.

Dan dah sudah lama tak menulis.Sekaligus blog tidak menjalankan fungsi nya sejak ianya diactivated. Jika ditanya.Memang sengaja.Atas sebab-sebab peribadi dan biarlah ianya ditanam di situ.Kehidupan lalu kita jadikan panduan bagi menempuh kehidupan akan datang.Insha Allah.
Perkara-perkara yang perlu di bereskan sebelum berakhir 2012 dah memang bersusun susun.Dan memanglah berharapkan semua kerja berjaya dihabiskan dengan tamatnya tahun 2012.Wah, baru saja bermula dah pikirkan nak tamat.Kerana asyik memikirkan yang indah di hadapan.Insha Allah semua perkara bisa di bereskan.
Hello Anis, What r u goin to do?
Ayat dalam blog macam misteri lah sangat.Macam projek besar kemain.But, YES. I hope ianya menjadi besar!besar! dan berjaya!
It is K.A.W.E.N?
Nope!Dimiliki dan memiliki sentiasa menjadi agenda setiap tahun.Cuma masih dan pertanyaan bila dan siapa.Soalan misteri yang hanya Allah yang berhak menjawab.Saya sentiasa ya…