Tuesday, January 31, 2012

Masterji Oh Masterji




Currently,i'm doing research about human brain.

"Allahumma Yaasir Walatua'sir"

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, January 30, 2012

The Place I Must Visit #1

*Kota Sejarah,Kota Cinta,Kota Fashion,Kota Pizza*

ITALY






&

.
.
.
.
.
.
.

boleh nyanyi lagu ni di sana!

Oh,suwit!

Ahaks!



*Ok,Pasang Hajat*


Saturday, January 28, 2012

Iqra'

Insya Allah

"Semakin banyak anda membaca,semakin banyak anda mengkaji,semakin banyak anda berfikir,semakin dekat anda dengan Allah.....Insha Allah" #Anis Diyana

I LOVE BOOKS

I LOVE BOOKS

I LOVE BOOKS

*Jatuh Cinta*

No words can explain how much i love books.Seriously.Sangat.Sampai rasa dating di kedai buku adalah lebih mulia dari menonton wayang.Pembudayaan membaca memang WAJIB digalakkan sejak kecil.Eh,bukan sejak kecil,tapi boleh dilakukan sejak dalam perut.You can teach your baby.Waa...kiut!

"You are what you read and the best book is Koran *Recommended* "

Yes,memang sangat disyorkan.Pembudayaan membaca membentuk peribadi.

*I'm telling dis doesnt mean i'm good but i just want to share my experience*.

Sebelum ni,memang saya suka membaca.Tapi nama pun dah jiwa remaja memang banyak membaca benda benda berunsur hiburan dan fashionista.Because i love fashion.Yes I do.Sangat suka.Everything tentang fashion memang saya up to date.Love it!Suka sangatlah time tu.

Fashion!Fashion!Fashion!

*******************
But,once saya diperkenalkan dengan buku La Tahzan.Best Seller.Penulis : Dr Aidh Abdullah Al-Qarni.Saya rasa itu adalah satu turning point untuk saya mengkaji mengkaji dan terus mengkaji banyak sangat hikmah disebalik kejadian yang sesungguhnya Allah Maha Penyayang tapi saya yang semakin jauh jauh dan jauh meninggalkanNya just because 'I Love Fashion'.Masha Allah.T_____T

*****************
Ok,dats my story untuk dikongsi.Membacalah.Yang penting bacalah benda benda yang berfaedah yang boleh menjadi makanan jiwa bukannya benda benda lagha.Insha Allah dengan membaca memang akan membentuk peribadi.Betapa tingginya saya menghormati ilmu,usailah di kata.Sangat mengesorkan budaya pembacaan.Jadi ratu kempen pun i sanggup!Hehe :)

" Iqra' "

*********************
Tetapi,perkara yang paling penting,bacalah Al-Quran setiap hari.Banyak hikmah di sebalik pembacaan.Even dengan membaca 'Bismillahirrahhamnirrahim' pun dah dapat pahala,,apatah lagi membaca ayat ayat suci Al-Quran.Masha Allah.

"Allah The Mercy"

*********************
Oh,ada sesuatu lagi untuk dikongsi,bertadabburlah juga dengan Al-Quran.Biar kita lambat khatam,asalkan kita paham apa makna yang kita bacakan.Lebih banyak pahala.Dont rush.Insya Allah.Saya masih dalam proses untuk memahami , step by step, lets do it together frens and paling penting mohon dikuatkan hati agar sentiasa beristiqamah dalam mencari cinta Allah.

Macam Wardina Saffiyah pernah cakap, pesan Dr Harlina kepada dia , baca Al Quran tiap hari.Dan baca tafsir.Kalau kita tak pernah paham apa maksud ayat Al-Fatihah,mulakan task hari ni untuk pahamkan Al-Fatihah , sekurangnya kita paham apa yang kita bacakan dalam Solat.

Dalam Tanyalah Ustaz, dengan tajuk 'Penghayatan Cara Hidup Islam' pagi tadi pun ditekankan untuk memahami Al-Quran.Like i said

"Semakin banyak anda membaca,semakin banyak anda mengkaji,semakin banyak anda berfikir,semakin dekat anda dengan Allah.....Insha Allah"

***********************

Ok,selamat penulisan pada hari ini.Sekarang saya dalam proses membuat penulisan ilmiah dan trying to motivate myself untuk menjadi rajin!rajin!rajin! menulis tesis. :)

Sekarang?

Da sesat ke blog.........Ok,

*Back On Track*





Friday, January 27, 2012

ViewPoint

"Belajarlah untuk melihat hikmah Allah pada setiap satu kejadian kerana ianya adalah tanda tanda orang yang berfikir" #Anis Diyana

Yess...always pesan pada diri.Sama ada buruk atau baik sesuatu perkara yang datang,terima dengan rasa syukur.Muhasabah.Sentiasa terdapat hikmah Allah sebalik kejadian.Jika yang baik datang,gandakan kesyukuran.Jika yang datang bukan seperti yang diharapkan,gandakan kesabaran.Insya Allah.

S.A.B.A.R

2012.Tahun kawan baik kawen.All.Maka dengan itu tiadalah teman baik untuk keluar berfoya foya sangat lagi.Err...bukan terputus hubungan persahabatan lepas kawen.Tapi lepas kawen,banyak lagi tanggongjawa kawan yang perlu diberehkan.Nak keluar kena minta kebenaran suami.Kadang kadang time nak keluar timing tak sesuai.Sedara belah suami nak datang,mak mertua datang melawat.Macam macamlah.Orang dah kawen.Adatlah.

Masih sendiri?

Sejujurnya untuk menjawab soalan ini memang saya tiada jawapan.Tapi melihat hikmah untuk saya tidak kawen sekarang,saya rasa ada.Melihat kepada kesibukan diri akibat Masterji,besar natijahnya.Risau.risau jika berkahwen sekarang,tidak mampu mencapai taraf solehah buat cik somi.Sebab itu saya sentiasa percaya,Allah memberi tepat pada masanya.Insha Allah akan datang suatu hari nanti seorang insan yang akan membimbing saya, generasi saya, berjuang bersama sama mengejar syurga Allah bila tiba masanya.

"Buat cik somi,
Ketahuilah bahawa akan tiba saatnya suatu hari nanti untuk kita dipertemukan kelak.Dan akanku pelihara rasa sayangku,kasihku,cintaku,hatiku dan rinduku ini hanya untukmu.....Insha Allah."

Selamat Berhujung Minggu...Minggu siapkan instrument sampai habis.Aja aja Fighting!
Puasa Fesbuk!

Thursday, January 26, 2012

Nak!

1.Nak pergi umrah.Nak!Nak!

2.Nak join usrah Dr Harlina Siraj.Mana mana aktiviti atau ceramah beliau.Nak!Nak!Sebab saya suka dia.Haritu time Konvensyen Twins of Faith sangatlah beratur untuk masuk slot dia tapi Full House!Dan sangatlah kecewa sampai sekarang.Salah saya sebab tak register awal.Tak update di fanpage.Konklusi : I Adore Her!

3.Dah pernah cerita dalam entry lepas.Memang rasa tak pernah padam rasa nak ikut aktivitas kesukarelawan.Nampak macam tak rasional sangat nak di buat time waktu di ambang researchkaupuntaksiaplagi tapi passion itu ada.

4.Nak pergi umrah.Nak lagi <3 br="">
5.Nak mencari cik somi yang masih tak sampai sampai ke 1st pitstop lagi.

6.Nak tidur.Oh mata,pelisssss terpejam.Dah banyak kali cubaan ni :(

"Dengan nama Allah aku hidup dan aku mati" #SelamatMalam.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, January 21, 2012

Entry Terbaru di Tahun Baru :)

Alhamdulillah.Dah berada di tahun 2012.Masih di panjangkan umur.Syukur.

Dan dah sudah lama tak menulis.Sekaligus blog tidak menjalankan fungsi nya sejak ianya diactivated. Jika ditanya.Memang sengaja.Atas sebab-sebab peribadi dan biarlah ianya ditanam di situ.Kehidupan lalu kita jadikan panduan bagi menempuh kehidupan akan datang.Insha Allah.

Perkara-perkara yang perlu di bereskan sebelum berakhir 2012 dah memang bersusun susun.Dan memanglah berharapkan semua kerja berjaya dihabiskan dengan tamatnya tahun 2012.Wah, baru saja bermula dah pikirkan nak tamat.Kerana asyik memikirkan yang indah di hadapan.Insha Allah semua perkara bisa di bereskan.

Hello Anis, What r u goin to do?

Ayat dalam blog macam misteri lah sangat.Macam projek besar kemain.But, YES. I hope ianya menjadi besar!besar! dan berjaya!

It is K.A.W.E.N?

Nope!Dimiliki dan memiliki sentiasa menjadi agenda setiap tahun.Cuma masih dan pertanyaan bila dan siapa.Soalan misteri yang hanya Allah yang berhak menjawab.Saya sentiasa yakin dengan janji Allah.Dia akan memberi apabila tepat waktunya.Tidak sekali berputus asa.Bercinta biarlah pada cik somi saja.Biarlah ianya menjadi cinta agung selepas Allah dan Rasul.

and i like dis!

"kami tidak akan ucapkan cinta pada mana mana lelaki 'ajnabi' kerana kami simpan perkataan itu untuk bakal suami kami"..... #FarahLee


Masterji?

Yes..Yes...itu pun salah satu antaranya. Bakal menghantar tesis pada bulan 5.Maka tinggal 4 bulan lagi untuk menganalisis data segala bagai.Ok, stop it! Masih melatih diri untuk menguruskan masa dengan tersangat betul supaya semua boleh settle on time.Tatatatasabar bergelar sarjana!Seriously.

Teeet.Sudah terlajak menulis.Sudah masuk waktu Asar.Moh solat.Azam tahun baru mau yang buat tiap hari

1. Solat On Time
2. Baca Koran lepas solat.
3. Belajar Tafsir Koran
4. Solat Dhuha & Solat Tahajjud.
5. Baca surah Al Waqiah setiap pagi dan Al Mulk sebelum tidur.

Lets do it together frens! :)


REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI