Posts

Showing posts from November, 2011

Masterji

Image
Alhamdulillah.Dah masuk tahun baru 1433H.Ini entry pertama di tahun baru islam.Dan mungkin menjadi entry yang terakhir di tahun masihi.Wallahualam.Menulis blog bukan keutamaan macam buat penulisan ilmiah.

Ada berbaki 5 minggu untuk dihabiskan sebelum bermula final exam.5 minggu yang penuh kesengsaraan nak di habiskan.Memikirkan kestressan tak kemana lah kita.Tapi memikirkan yang manis manis di hadapan,kadang kadang dah rasa tak sabar nak pakai jobah konvo semula.Excited
tetiba.7 months to go Anis!

Tarik nafas dalam dalam.9 assigments dan 1 research yang perlu di habiskan sebelum tamat pengajian.Semoga dipermudahkan segalanya.Rabbuna Yaasir Wala Tua'sir.

Sudah pukul 4 pagi.Mata sejak bangun pukul 3 tadi memang tak bley tidur.Jomlah mari kita mengaji.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Pengorbanankah?

Dah lama tak update blog.Terasa janggal nak menulis.kesibukan kadang2 buatkan saya lupa yang saya ada memiliki sebuah blog yang bersawang lamanya.

Allahu akbar.Allahu akbar.

Alhamdulillah masih di berikan nyawa untuk menyambut hari raya korban, merasa daging korban, menghayati erti pengorbanan.

Pengorbanan bagi setiap orang adalah berbeda beda. Ada yang kata , korbankan tidur tu pun dah dikira pengorbanan , ada yang mengorbankan seluruh masa dalam hidup,seluruh tenaga.Pelbagai jenis pengorbanan boleh diertikan, tetapi berapa tinggikah darjat pengorbanan kita jika dibandingkan dengan Nabi Ibrahim yang sanggup mengorbankan Nabi Ismail demi cintanya kepada Allah.Masya Allah!

Dan ingatlah, untuk mencapai sesuatu kejayaan, memang memerlukan beribu pengorbanan.Masa,wang,tenaga itulah yang perlu di bayar untuk sebuah kejayaan.Tiada kejayaan tanpa pengorbanan!

Walau apa pun definisi pengorbanan yang kita berikan, samada besar atau tidak, ingatlah Allah selalu bersama kita.Kita sentiasa tid…