Tuesday, August 30, 2011

Muhasabah

Alhamdulillah...selesai berhari raya di raya pertama.Perkara yang paling mengheavenkan di saat raya adalah Syurga Makanan.Mee kari ada.Lemang ada.Nasi himpit ada.Lontong ada.Satay ada.Kalau 30 hari lah begini, mahu di landa obes rasanya.Sehari ni pun dah rasa badanku tidak seperti asal.Eceh.

Pagi tadi berSolat Sunat Hari Raya Idul Fitr di Masjid Bagan Serai.Ramai yang hadir menjalankan ibadah sunat.Kalau beginilah suasananya tiap tiap hari, alangkah indahnya kan.Solat Jemaah : lambang perpaduan umat Islam.

Dengar khutbah di sampaikan Ustaz Jamhari tadi, memang hati terasa sentap

"Tiada gunalah Madrasah Ramadhan jika selepasnya tiada taqwa"

"Orang yang bertaqwa adalah orang yang benar benar BERJAYA di dunia dan akhirat"

Ya Rabb, masih belum sempurnalah imanku...#muhasabah

Ok finish.Perjuangan hidup masih belum selesai.Hidup masih dalam kitaran.

"When i get older, the life become tougher, and i'm more stronger : Stronger with age" - ADH

Tapi mak selalu pesan, apa saja yang diperjuangkan dalam hidup , teruskan dan jangan putus asa .Hidup adalah satu perjuangan. Bersifat kental .Sentiasa ingat Allah. Kita sentiasa merancang dengan cita cita, tapi Allah merancang dengan CINTA.

Sobs.Mum,u are the BEST!

Baiklah.Good Nite eberibodi.I update via iBlogger.1st time trial, tiba tiba terasa jakun.

p/s : Macam ni bley update blog slalu nih.Insho Allah.Jumpa saya dalam mimpi2 kamu :)

1 comment:

Oh Cilla. said...

Cool nak try lah lepas ni iBlogger! YEAHHHH~

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI