Posts

Showing posts from July, 2011

Sabar Itu Parah

Tadi masuk ke satu kelas tingkatan 5.Memang benarlah,jadi cikgu kalau tak ada unsur-unsur kesabaran dalam hati, sila resignlah 24jam. Ataupun, tak payah berangan langsung nak jadi cikgu, itu lebih sesuai. Saya?Tidaklah begitu bersabar.Tapi masih di kawal.
Tapi kadang kadang akan hilang kawalan apabila......
1. Masuk kelas bila tanya apa yang sudah di belajar untuk kelas yang lepas, memang satu habuk pun tak ingat. Bila cek buku tulis, even satu habuk perkataan pun tak tulis. Then boleh sengih-sengih lagi.Padahal,bukan banayk pun yang saya suruh tulis minggu lepas.Nak suruh buat kerja sekolah, lagi indah khabar dari rupa la...aishhh...#kurasanaklempangpunada .
2. Then bila dah masuk adegan kebebelan, masih boleh buat muka akutakbersalah.Boleh pandang pandang, ok, macam buang masa nak membebel. Maka saya teruskan dengan sesi pembelajaran. #hatikumemangpanaslah.
3. Time belajar pun memang tiada nafsu lah nak belajar.Padahal baru lepas 5 minit cikgu meluahkan perasaan yang dia gentar m…

Sinnun

Image
* gambar ihsan dari Iqbal :)
Kesihatan gigi sejak 3 hari ni agak menduka citakan. Memang akan di ingat sepanjang zaman la.Tak pernah saya rasa kesakitan berdenyut denyut yang sampai menggearkan otak sakitnya ni sepanjang hidup.Buat braces pun tak rasa sakit macam ni taw. Kalau macam ni rasanya, saya rela buat braces lagi 10 kali dari sakit gigi melampau!

Sejak hari Isnin, daban memang rasa lemau. No reason. Sebab selalunya kalau dah berehat sikit pun dah ok, ni tak makin berehat makin manja pulak badan ni. Pukul 9 dah tido. Then pukul 11 bagun balik. Pukul 12 tido balik sampai pagi. Ratu Tidur. Badan lemau pening kepala yang datang dari mana ntah sumbernya saya tak pasti. Tapi time bangun pukul 12 tu saya rasa something dalam mulut. Cek dalam mulut nampak 2 ulser bertempek, rasa ok je sebab ukser still lagi tak kronik sangat, for me lah.
Hari Selasa, perkembangan kesihatan mulut agak mendukacitakan.Kat sekolah dah mula start tak boleh cakap. So anak murid bagaikan pesta ah bila cikgu …