Posts

Showing posts from May, 2011

Hey Ladies!

Siapa dah tengok Nur Kasih?Hangkat Tangan. Saya dah tengok hokeh!Siap hari 1st day lagi pergi tengok sama Zai.Siap tumpah air mata pat blas baldi jatuh ke bumi.Arghhh....sumpah sadis bercampur baur.Erkkk...tapi macam sedey sangat kan.Tak kesah lah sebab saya memang spesis ratu air mata pown.

Dah tamat satu siri kefoya foyaan. Cerita si lanun? Si Panda?.Tu masih lagi dalam waiting list.So, boleh lagi teruskan niat untuk banje ( jika ada ).Kecil tapak tangan, skrin panggung saya tadahkan.
Sekarang rasa nak tulis mengenai isu kecantikan.Chantek.Perkara subjektif.Ini bukan nak rasa naik bakul hangkat kaki hokehhh.Tapi setiap wanita berhak untuk rasa chantek kan.Pakai baju baru pun dah rasa chantek dah
"Cantik luar.Cantik Dalam.Cantik Dengar Sini"
1. Saya rasa kulit muka semakin kusam.Sampai ku rasa down melihat muka di cermin.Formula : tak minum air manyak manyak.Memang cari penyakit sendiri ah.Benda simple tak buat . Kalau merungut depan Moon , mesti perkara basic ni balik kena …

Nak Tengok

Image
Sape banje tiket free aku bagi cekelat bentuk hati. Nak? WoooW Weeeee



Hadiah Hari Guru

Image
Ok, ada siapa tak nak bagi?

10 Perkara Tentang Anak Cikgu

#Randomfact

1. Anak cikgu dalam kelas selalu dapat duduk depan.Macam dah lumrah.Masuk darjah satu, mesti dah dapat tempat exclusive bahagian depan.Paling teruk, barisan yang ke3 selepas barisan depan. Barisan belakang? Macam indah khabar dari rupa. Biasala...anak cikgu kan.
2. Anak cikgu selalu dapat jadi pengawas.Hak exclusive satu jawatan pengawas mesti di monopoli anak cikgu. Boleh buat team Anak Cikgu Pengawas. Memang anak cikgu di lahirkan untuk jadi pengganas kot ( ? )...erkkk...pengawas! Paling koman jadi ketua darjah. Sebab dah di latih untuk cakap " Bangun....Selamat Pagi Cikgu" sejak dalam perut kann.
3. Anak cikgu selalu ada banyak buku.Sebab mak takpun ayah selalu dapat buku sponsor kat sekolah. Lebihan boleh bawa balik.Hahaha. Ada ke? Part buku sponsor i loikeee :)
4. Anak cikgu pandai pandai.Wooooooo
5. Anak cikgu bley makan kat ruangan cikgu dalam kantin sekolah.Sebab? Anak cikgu!
6. Anak cikgu boleh lepak kat bilik guru suka hati punya tak hengat selagi mak …

I Hate Exam!

Image
gambar ihsan google
Sejujurnya haku memang tak setuju sistem pembelajaran di Malaysia yang berdasarkan kepada sistem peperiksaan. Sebab? sebab manyak.....

Jom kita tengok kesan pada students ....
1. Menurut kajian, sistem pembelajaran di Malaysia yang berdasarkan sistem peperiksaan menyebabkan students mengamalkan pembelajaran melalui penghafalan semata mata. Kalau ko belajar sains, ko menghafal tapi ta paham konsep of coz dah memang tak tercapai la objektif Kaedah Saintifik tu kan.
2. Students dah lali pun asyik peksa dari awal tahun sampai akhir tahun. Then diaorg dah jadi macam tak heran dengan setiap peperiksaan sebab anggap semua sama dari Ujian sampai la ke Peperiksaan macam tade beza.At last, daya keberusahaan kureng....hanya cuak di dada.Tapi uasaha tade.Ta bley wey!
3. Bley merangsang hormon hormon peniruan secara dasyat dekat students. Sampai satu tahap, kalau anak murid haku, memang tiap kali exam tiap kali tu tiru. Selamat la ko kantoi.Hoho. Tu namanya sepandai pandai tup…