Posts

Showing posts from April, 2011

Sarang Otak

Image
Gosip Minggu Ini : Ashraf Muslim dah bertunang.Owh my! T______T
Entry seminggu sekali.Sebelum ni dah hapdate pasal best fren punya wedding versi pertama punya.Sampai sekarang nak timbul versi kedua entah saya pun tataw bila.Bagaikan menunggu bulan jatuh keriba.Saya pun tak tahu sebab sekarang ni bila tiba time nak hapdate blog dia rasa macam nak , tapi last last simpan dalam hati.

Musim penentu untuk saya berjaya ke next semester bermula!Pheww.Pecutan 18976kilometerperhoursquared.Harap harap lepas lah untuk mengambil skrol sarjana.Lepas semester ni ada 2 lagi semester untuk dikejar sebelum bersuka ria.Bersuka ria?Entah lah.Yang cerita depan depan tu kita tak tahu lagi.Matlamat utama sekarang kena bercinta dengan artikel penyelidik dulu sebelum diselidik.
Hujung bulan ni kebusyan melanda diri banyak.Time nak exam ni la banyak keje nak bagi mak kau!Time nak exam ni la urusan headcount datang, pesta pantun daerah nak berpantun,silat daerah pun time ni,jadi urusetia silat negeri pulak ti…

Behind The Scene : TyaJojo's Wedding #1

Image
picca via myfon : moon,anis n bedot n pengantinss
Sedutan peristiwa seminggu lalu. * Yang Ingatlah*

1. Berada di rumah pengantin sejak hari Jumaat.Pengantin sedang sibuk berinai.Tya suruh stay je rumah dia tak payah balik dah.Tapi keranamu assignment, saya balik jugak lah. Sanggup!
2. Kembali di petang Sabtu.Sampai je Ipoh,Tya dah pun pergi berhias kat Bangunan SUK.Kami yang bukan pengantin berhias di rumah sajalah. Tu pun lama no bermake up nye.Sampai cadang nak pergi dewan pukul 7, dah jadi terlajak sampai pukul 745!Waddahel...
3. Tya and Jojo sangat chantek.Awsome bebeh.Sepersalinan hitam memang memukau dengan sentuhan Arma.Chantek sangat!
4. Tengku Zara sangat chantek.Subha Nallah....Masya Allah...Insya Allah,Insya Allah,* Maher Zain*.... Tak boleh pandang dengan sekali imbas lah!
5. Kumpulan Saujana nyanyi berapa lagu entah.Sibuk makan.Tapi lagu yang paling best i loike,lagu Insya Allah by Saujana.Ah, kalau dah suka katakan suka.Ta kesah la siapa yang nak nyanyi kan.Tapi semua …

Bila April

Image
Sumber Gambar Gajah : Google Jah!!
Tiada lagi adegan 'terkejut beruk' kau! di hari pertama April macam zaman pesta muda mudi dulu, melakukan kejahatan yang dirancang di hari pertama April bagaikan satu kepuasan. Entah apa yang seronok pekena orang. Sekarang? Bila pikir 1 April tak ada masa dah nak pikir strategi agenda yang macam tak boleh blah. Makin nak pikir macam nak setel semua kerja dengan cara bergoyang gerudi. Tapi tu semua mimpi lah. Kalau kerja dah semakin menggunung , apa yang nak di goyangkan lagi. Jantung pun bisa luruh.Makin berdebar adalah!

Exam. Ahhhhhh...dah seram sejuk!Baru tulis pun dah berdebar. Banyak sangat yang nak di pulun dalam tempoh 20 hari.Tidur hanya lah satu fantasi sekarang. Aduhhhh!Presentation tinggal lagi 1. Dear mata, maaflah kerana kita akan bekerja lebih masa.
Bulan Sains Math Acara rasmi sekolah. Actually time bulan ni datang, saya suka sebab saya memang suka dengan sains siap simpan niat dalam hati satu hari nanti nak buat lawatan perib…