Saturday, April 16, 2011

Sarang Otak

Gosip Minggu Ini : Ashraf Muslim dah bertunang.Owh my! T______T

Entry seminggu sekali.Sebelum ni dah hapdate pasal best fren punya wedding versi pertama punya.Sampai sekarang nak timbul versi kedua entah saya pun tataw bila.Bagaikan menunggu bulan jatuh keriba.Saya pun tak tahu sebab sekarang ni bila tiba time nak hapdate blog dia rasa macam nak , tapi last last simpan dalam hati.

Musim penentu untuk saya berjaya ke next semester bermula!Pheww.Pecutan 18976kilometerperhoursquared.Harap harap lepas lah untuk mengambil skrol sarjana.Lepas semester ni ada 2 lagi semester untuk dikejar sebelum bersuka ria.Bersuka ria?Entah lah.Yang cerita depan depan tu kita tak tahu lagi.Matlamat utama sekarang kena bercinta dengan artikel penyelidik dulu sebelum diselidik.

Hujung bulan ni kebusyan melanda diri banyak.Time nak exam ni la banyak keje nak bagi mak kau!Time nak exam ni la urusan headcount datang, pesta pantun daerah nak berpantun,silat daerah pun time ni,jadi urusetia silat negeri pulak time ni,bulan sains dan matematik pun bulan ni.Memang bersilat lah saya hujung hujung bulan ni.At last,sedar tak sedar dah habis bulan 4.Bulan 5 datang.Sedar tak sedar dah habis bulan 5.Bulan 6 datang sedar tak sedar dah hujung tahun.Macam tu lah kehidupan.Sampai tadi saya tengok Melodi,Ezlin Hai Hai Bye Bye cakap dia nak kawen tahun ni.Macam targetlah.Dan baru saya sedar yang sebenarnya saya tak pernah pun nak target kawen umur berapa.Yang pasti janganlah sampai mencecah umur 28,29 dan 30.Sedih mak atas pelamin.Tua sangat tu nanti.Bagi perempuan lah.Oh no!

Tadi, mak saya cerita gosip terbaru.Kisah pekerja mak saya yang hari ni break up dengan kekasih sebab kekasih adalah suami orang.Ok,masuk cerita ni dah kali ke 3 saya dengar cerita lelaki yang mengaku bujang bercinta dengan anak dara last last bini datang serang kata si anak dara yang salah.2 cerita sebelum ni berlaku ke atas rakan.Aduhhh...kenapa perlu menipu kalau nak bercinta sekalipun. Takkan bahagialah satu perhubungan kalau di bina atas dasar penipuan.Saya tak salahkan kaum lelaki, tak salahkan kaum perempuan.Sebab semua orang di dalam dunia di lahirkan dengan pelbagai kepelbagaian.Rambut sama hitam,hati lain lain.Tapi saya harap lepas ni tak adalah saya dengar laki kisah kisah perempuan di tipu lelaki ni.Kesian akak dengar.Dear man, taw tak kesetiaan wanita ni sebenarnya tak berbelah bagi? #background mucis : Wanita by Dehearty.Tataw.Pergi cari.

Iklan : Pesta Buku Antarabangsa 2011 @ PWTC ( 22/4-1/5 ) . Nak pergi weyy.Acara tahunan yang tak pernah nak rasa terlepas pandang.Boleh jumpa Wardina ke,Heliza ke tak agak agak? LOVE!

Blog, rasanya perlulah berakhir di sini.Dah jarang sangat dah hapdate blog.Dan satu perkara realiti yang saya sedar, semakin tak update blog, semakin kurang lah followers yang nak datang jengah blog kau tiap hari macam zaman kerajianan penulisan dulu.Ahh,nuffnang tak mengkayakan aku!ADA AKU KISAH?





Wednesday, April 6, 2011

Behind The Scene : TyaJojo's Wedding #1


picca via myfon : moon,anis n bedot n pengantinss

Sedutan peristiwa seminggu lalu. * Yang Ingatlah*


1. Berada di rumah pengantin sejak hari Jumaat.Pengantin sedang sibuk berinai.Tya suruh stay je rumah dia tak payah balik dah.Tapi keranamu assignment, saya balik jugak lah. Sanggup!

2. Kembali di petang Sabtu.Sampai je Ipoh,Tya dah pun pergi berhias kat Bangunan SUK.Kami yang bukan pengantin berhias di rumah sajalah. Tu pun lama no bermake up nye.Sampai cadang nak pergi dewan pukul 7, dah jadi terlajak sampai pukul 745!Waddahel...

3. Tya and Jojo sangat chantek.Awsome bebeh.Sepersalinan hitam memang memukau dengan sentuhan Arma.Chantek sangat!

4. Tengku Zara sangat chantek.Subha Nallah....Masya Allah...Insya Allah,Insya Allah,* Maher Zain*.... Tak boleh pandang dengan sekali imbas lah!

5. Kumpulan Saujana nyanyi berapa lagu entah.Sibuk makan.Tapi lagu yang paling best i loike,lagu Insya Allah by Saujana.Ah, kalau dah suka katakan suka.Ta kesah la siapa yang nak nyanyi kan.Tapi semua peramah.Nak tangkap picca.Banyak pulak sesi soal jawabnya!

6. Rizal Tisin tinggi.

7. Pak Sako pengacara majlis, kelakar no!

8. Ucapan dari Nik,wakil rakan terbaik.PurrrrFecttttt!

Ah,mengapa mengantuk ni? Perlu tidur sekarang.Perasaan tido saya sekarang macam tak reti nak tahan tahan.Tidur apabila mahu.Bai!




Friday, April 1, 2011

Bila April

Sumber Gambar Gajah : Google Jah!!

Tiada lagi adegan 'terkejut beruk' kau! di hari pertama April macam zaman pesta muda mudi dulu, melakukan kejahatan yang dirancang di hari pertama April bagaikan satu kepuasan. Entah apa yang seronok pekena orang. Sekarang? Bila pikir 1 April tak ada masa dah nak pikir strategi agenda yang macam tak boleh blah. Makin nak pikir macam nak setel semua kerja dengan cara bergoyang gerudi. Tapi tu semua mimpi lah. Kalau kerja dah semakin menggunung , apa yang nak di goyangkan lagi. Jantung pun bisa luruh.Makin berdebar adalah!

Exam.
Ahhhhhh...dah seram sejuk!Baru tulis pun dah berdebar. Banyak sangat yang nak di pulun dalam tempoh 20 hari.Tidur hanya lah satu fantasi sekarang. Aduhhhh!Presentation tinggal lagi 1. Dear mata, maaflah kerana kita akan bekerja lebih masa.

Bulan Sains Math
Acara rasmi sekolah. Actually time bulan ni datang, saya suka sebab saya memang suka dengan sains siap simpan niat dalam hati satu hari nanti nak buat lawatan peribadi , kembali semula ke Planetarium Negara, Pusat Sains, Petrosains, Aquaria..apa-apa sajalah tempat ilmiah yang bagi students tak menarik , tapi bagi saya , WOW , BESTNYA!. Tapi setakat ni, kalau pergi KL, asyik melekat dekat Pavi saja. Bila nak pergi lain ke tempat pembelajaran idaman , entah. Aku butoh waktu.

Err...cukup cukuplah dengan aktiviti setakat ni di bulan 4. Ni pun dah rasa sesak.Harap tak mengganggu proses pertumbuhan otak . Ok, dah merepek dah.

Entry merepek .Entah apa ntah yg di tulis ni.Macam sampah. Baca dan sila telan dalam hati.





PHD IS A LONELY JOURNEY