Posts

Showing posts from February, 2011

Blues Untuk Aku

1.Monday Blues.
2.Esok kelas physics. 3.Esok sukantara lagi 4.Buat conceptual framework untuk literature review 5.Alamak!!graf students tak cek lagi.Nasib baik selasa cuti.Phew..Phew.Phew.Tarik nafas lega 6.Macam dah nak mula kembali rajin update blog sebab aku rasa blog aku comel sekarang ( ? ) 7.Bila nak ada cerita menarik kat blog aku ni?asyik cerita pasal cikgu plus masterji ja.Bila nak cerita pasal kanak kanak pulak #mengarutsudahdotcom 8.Update ringkas.Bersurai!

Make Over #2

Image
Make Over # 1
Ini tugasan blog yang dah lama tertangguh.Nak buat make over.Baru sekarang nak buat, padahal niat tu macam terperam dah lama.Entah apa mimpi entah.Nak kata kerja dah siap pun bukan.UNFINISHED work tu banyak lagi wey!
KerjaMemangTakHabisHabisWey melainkan PENCEN
And..kalau satu hari nanti ada pengstrukturan semula gaji cikgu, saya nak masuk club Saya Sokong Sangat Gaji Cikgu Naik sebab 1. saya suka duit 2. memang patut pun gaji naik.
Make Over #2 Satu persatu teman meninggalkan diri ke alam perkahwinan.The latest hot hot pengantin masih panas, Niza. My good + best fren di sekolah. We all posting on the same day 2 tahun lepas, buat banyak kerja yang sama kat sekolah, pergi berfoya foya bersama n then now Niza dah kawen!
Hohoho.Perkahwinan bukan pemutus sebuah persahabatan.Tapi ianya like macam kau dah kehilangan seorang sahabat yang kalau nak ajak lepak tengok wayang, nak ajak keluar makan malam-malam dia akan cakap 'kena tanya cik somi' , 'kena izin cik somi…

Dang!

Image
Update secara ringkas.

"Some graduate students spend many anxiety-ridden days and sleepless nights worrying about where they are going to find a problem to adress in their theses or dissertations" [Educational Research,Ninth Edition pg 66 ]
Sekarang kepala macam pusing pusing maw pening.Nak mencari masalah pun bikin susah.Otak aku dah bebal baca semua thesis ni.Yes...ni satu permulaan buat beginner researcher macam aku.Harus TABAH!Biar menangis air mata darah.Dulu time undergraduate tak segigih macam ni membaca thesis.Ada beberapa keping aku baca tu pun ada yang tak habis.Sekarang kalau sehari tak baca boleh buat demam sampai ke malam.Deman kerisauan sebab hari nak submit makin dekat.
Dub Dab Dub Dab Dub Dab......
Ya Rabb,permudahkan!