Posts

Showing posts from January, 2011

Saya Update Kerana Hujan

Hujan oh Hujan kenapa engkau turun?
Kerana hujan saya tak jadi nak g tengok students training hoki... Kerana hujan saya update blog Kerana blog tak jadi tidur ( ? )
Dunia bagaikan bergolak sekarang.Bergolak dengan semua kerja yang tak pernah susut nilai.Asal meeting mesti bertambah kerja.Pergi meeting mesti dapat kerja baru.Lumrah kehidupan cikgu.Siapa yang maw jadi cikgu kerana kelapangan kerja.Meh nak haip sama dia!
# 1 Tahun ni saya mengajar sesi pagi.Pagi pagi kalau dah terlajak sampai jam 7.15 baru nak keluar rumah,mesti dah mula kelam kabut di jalan raya.Asal lampu merah mesti terasa stress sepanjang perjalanan.Sebab risau tak cukup nak sampai sekolah sebelum 7.30.Lori pulak macam dengki sungguh dekat saya pagi pagi.Time tu jugak la nak buat perarakan beramai ramai naik lori.Macam tade waktu lain nak bergerak.Padahal jarak rumah ke sekolah kalau tanpa gangguan makhluk giant tu, 5 minit dah sampai dengan pemanduan kereta bertaraf santai.See?Betapa banyak nya masa terbuang di jalan ray…

Update

Sedang tengok Ustaz Amirul.1st time tengok.Macam best.Sekarang lepas Nur Kasih meletop letop, makin banyak ceritera islamic kat tv.Baguslah.Dari buat cerita Aku Masih Dara, Jalang sampai Juling ( ? ).Bakal pesaing indon.Dah selesai seminggu yang mensampahkan.Melayan kerenah students dalam seminggu boleh buat rosak neuron wey!2nd semester dah start.Semester ni dah kena buat research proposal.Makin tak nampak bayang lah aku kat blog ni wey!Dapat mengajar Fizik tahun ni tapi tak best bila terus dapat jadi Ketua Panitia tahun ni.Jawatan yang bukan aku harapkan pown.T_______TDah lama tak masak.Seminggu makan kantin walaupun tak sedap.Dah jadi anggota cikgu sesi pagi.Tiap hari bangun paling lewat pukul 6 wey!Paling awal pukul 5.30.Tu pun hari 1st day sekolah