Friday, October 22, 2010

Anis Diyana Binti Halim

~semoga mendapat ketenangan hati~

*SENTAP*

Petang tadi, time menjaga exam yang memang mengantok wi mandi dalam kolam, jiwa tiba tiba sentap. Berita kematian ayah Shima, rakan setugas di sekolah yang memang close together together sejak 2 tahun di postingkan bersama di jemput Allah ke rahmatullah.

Innalillahi wainna ilahirajiun [ dari Allah kita datang, dan kepadaNya juga kita kembali ]

Saya, jika menerima berita kematian memang akan mensentapkan jiwa.Ajal dan maut adalah rehsia tuhan yang kita tak tahu bila.Mungkin esok atau lusa. Mungkin di usia muda atau tua. Sering termuhasabah.Cukupkah amalan untuk di bawa ke sana. Dan jika saya yang pergi dulu kelak, biarlah saya pergi dalam keadaan yang redha. Tiada dendam di hati untuk di iring bersama. Sebab dalam tiap tiap hari yang mendatang, saya tahu ada yang suka, ada yang murka.Kita tak akan boleh nak puaskan hati semua orang. Tapi kadang kadang, yang bersarang di fikiran, kenapa bila saya cuba berbaik dengan orang, hati saya pulak yang di sakitkan.Sedih!

~Semoga arwah tenang di sana, semoga di panjangkan umur kedua ibu bapa ku, umur ku dan umur adik beradik ku yang 5!~

*BEBEL*

Makin hari makin terasa menyampah dengan students yang berperangai bukan bukan.Kalau saya di beri kuasa power rangers biru double 5, nak je bagi fire.Tumbuk lumat lumat buat ikan sardin letak dalam tin.Memang mensampahkan, menjengkelkan yang sampai saya rasa nak tengok muka pun tak lalu dah. Wujud di zaman kelahiran mana ntah yang boleh sangat mengkurang hajar kan macam tu. Time jawab exam, buat bising, bila cikgu tengok siap boleh cakap...

" Apa tengok tengok?"

Hello....nasib baik badan ko besar je cikgu yang tengok tengok ni tak lempang.Buat sakit tangan kan.Tapi memang saya menyampah ah.Bukan sekali ni je kisah yang boleh menggugat iman.Dah banyak dah.Tuhan je yang tahu betapa banyak saya bersabar dengan perangai sampah sampah macam ni.Huh!

~Cerita Ahmad Durrah best jugak!


Baiklah.Maw chow chin chaw sekarang.Err...nak buat agar agar buah ni.Esok ada LADAP di sekolah then terus nak buat pot luck. Menu paling malas dan simple, agar agar buah la jawabnya.Haha.Erk,tapi sejak bermasterji, saya memang dah lama tak bertanya khabar nasib di dapur.Entah masih ada gas atau tidak.Hahaha.Alah, memang simple.Tapi mendebarkan tau tak.kalau tak manis manis seperti tukang masak macam mana? :P


~Nice kan letak tajuk nama sendiri? :P ~

1 comment:

rose sensei said...

anis, lame giler x drop by kt ur blog...such a sweet entry letak name sendiri..

cm ni la kan cikgu..ade kale menyampah ngn budak2 yg semakin hari..macam menghanjingkan cikgu pun ade..mane ntah rase hormat mereka kt kita pun x tau...

cikgu pun slalu ade LADAP pastu suke potluck..itu moment paling best..kesibukan kita pasal kerja membuatkan kita dalam dilema utk kawin..

mcm mane la kite nnti ka??bile taun mau kawin ni???hahahaha

PHD IS A LONELY JOURNEY