What Goes Around Comes Around

Dulu...
Bila time keputusan peperiksaan keluar, kalau saya tak score, saya mesti akan pergi kat cikgu mintak maaf sebab result yang mengecewakan.For what reasons, saya tak tahu.Tapi mungkin sebab perasaan bersalah kot.Pernah dulu saya siap nangis depan Ustaz Ziyad pergi mintak maaf dekat ustaz sebab saya tak boleh jawab soalan pemahaman trial Bahasa Arab.Sebab dah rasa tak boleh nak score A dah Bahasa Arab time tu.Beria saya pergi mintak maaf...

Sekarang...
Bila time keputusan peperiksaan keluar pun, ada jugak students saya yang datang mintak maaf sebab keputusan menurun.Siap janji segala bagai nak tingkatkan keputusan.Sejuk hati cikgu mengajar!Sekurangnya dia bersemangat waja terhadap subjek saya kan.Try ur best next time!

Dulu...
Saya suka buat cikgu marah.Tambah tambah bila senoir dan kepala sudah besar,lagi suka buat cikgu marah.Suka tak siap kerja.Biologi tiap hari saya tiru Yanti sebab tak suka.Tapi fizik tiap hari Yanti tiru saya sebab dia tak suka.Pernah ponteng kelas Bahasa Arab sebab takut nak masuk bila dah ustaz dah masuk dalam kelas.T____T

Sekarang...
Students saya pun suka buat saya marah.Kalau saya mengajar pun ada yang buat tak kesah.Tiap hari membebel sampai nak muntah memang saya menyampah.Boleh mendatangkan kesan penuaan yang cepat jika suka marah-marah.Kuat ponteng memang dah satu masalah.Ikut hati yang marah, nak ja saya blender kan semua students saya yang nakal jadi garam sebab saya geram!

Dulu...
Ramai yang cakap, apa yang kita buat kat orang akan kena balik kat kita

Sekarang..
Apa yang students buat tu adalah karma ka?

Comments

Qu azniza ;) said…
takot nk jd cekgu..harap bnyak besaba
yonna said…
sebab tu aku tak berani jadi cikgu! muahaha.sebab aku rasa balasan untuk memang lagi teruk dari ko T____T

tapi takpe,mulia kan jadi cikgu! chaiyok chaiyok!

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar