Friday, August 6, 2010

Kesemangatan!


Aku letak tutorial kat tepi jap.
Aku letak assignment yang semua nak submit after raya kat tepi jap.
Aku letak senarai tugas untuk pendaftaran tingkatan 1 2011 kat tepi jap.

Semuanya sekejap.Sekejap ya untuk blog.Macam anak yang sedang menangis nak bagi susu.Wakawaka eh eh.

Hati aku sekarang dah macam tak tahu nak buat mana dulu.Semuanya berkepentingan after raya.Dan aku rasa, sempena bulan puasa ni, aku bukan saja akan bertadarus bersama koran ja.Tapi dengan kerja yang dah semakin menuju puncak ni.Harap impian shortbread aku terlaksana.Kalau tak, aku pergi cari saja dekat pasar di malam raya.Ada jualan lelong kuih raya di tempat aku.Selalunya lah!

Rakan sekuliah aku adalah best.Semuanya enjoy.Kak Fi,Kak Lin,Mary,Heah,Kak Su,Kak Balqis,Kak Mas,Kak Ida.Semuanya adalah menseronokkan!Kalau tak paham, sama - sama tak paham.Kalau tak reti buat sama sama tak reti.Kalau riuh nak pergi pesta konvo, semua sama sama riuh.Best kan!Dan kami harap, kami boleh konvo lagi 2 tahun sama-sama kelak.Sebab susah payah ni semua sama-sama.Dalam banyak-banyak,Kak Su suka bagi penguat semangat bila dah down dalam dewan kuliah.Kak Su suka bilang :

Tiada siapa yang paksa kita nak buat benda ni.Susah mana pun kita kena buat jugak.Tak paham pun kena buat-buat paham jugak.Sebab kita yang pilih.Tiada siapa yang paksa kita nak buat benda ni kan?

Ya benar!Tiada siapa.Sebab tu kalau dah mood sentiasa merah bila lecturer cakap laju-laju padahal otak dah tepu, badan dah extremely exhausted tetap juga rasa nak belajar bila ingat balik statement ni rasa macam tak boleh berpaling lagi.

Baiklah.Saja menulis untuk menyuntik semangat aku yang kadang-kadang layu... T______T




2 comments:

queenlyana said...

Babe, dekat peringkat sarjana ni, tak semua benda kita paham dan kdg2susah gila nak faham macam diluar kemampuan untuk faham pon ada. Tapi pegang lah kata-kata lecturer aku yg sorang ni.

"there is nothing is too sophisticated to learn. Keep learning ".

LUVLYDIYANA said...

yerp.sekarang dah makin susah babe!lecturer dah makin buat aku macam orang bijak pandai varsitas punya !

ya..chaiyokkk!!

PHD IS A LONELY JOURNEY