Perempuan Melayu Tradisional


~Singer..menawan keluarga yang bahagia........~

Lagu intro cap Singer.

Saya ada satu keinginan.Belajar menjahit baju.Memang ini perasaan yang sudah lama di simpan di kalbu.Ewah.Memang bercirikan perempuan melayu tradisional saya sekarang.

Skill menjahit saya tak sampai lah tahap mengkagumkan sangat.Paling terbaik, jahit butang baju dan jahit silang pangkah.Tu pun belajar skill time ambil ERT dulu.Sekarang memang terasa teringin nak belajar jahit baju.Dapat belajar jahit baju kurung pun , saya dah rasa satu kebanggaan. Senang tiap bulan , saya tak payah dah pergi tempah baju.Save budget.Duit bertambah, baju bertambah.Ok, part duit bertambah saya paling suka.Everybody Loves Money.$$$$$.Bukan aku ja kan?.Duit banyak, beli baju. Duit banyak , beli baju.Duit banyak , beli baju.Eh, tu je ke kerja aku bila duit banyak?

Saya dah pernah pergi tanya ke kelas - kelas menjahit.Tapi kebanyakan kelas ada yang 3 bulan kelas, ada yang ikut masa tukang jahit.Mana saya ada masa!Kena mintak cuti 3 bulan tanpa gaji la macamtu semata mata nak jahit baju.Habis 3 bulan, boleh letak jawatan jadi cikgu, buka kedai jahit.Haha.Merepek.

Kepada tukang jahit, takpela, sekarang khidmat kau masih di perlukan.Kalau suatu hari nanti saya dah terror menjahit, jangan terkejut kalau kita akan menjadi rakan persaingan di medan penjahitan.Eh, saya bukan nak menjahit untuk extra money.Saya nak belajar menjahit untuk kepentingan peribadi.Tiap bulan berappointment dengan tukang jahit.Bisa bikin letih macam ni!Kalau saya pandai jahit sendiri , kan senang.

Semoga saya pandai menjahit baju sendiri di masa depan kelak.







Comments

ASaDa RyutaRo said…
ambik la kelas menjahit time malam.. 2 jam sehari pun dh ok..

tak pun ambik yang mingguan punya.

selamat belajar menjahit. hahahaha..

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar