Saturday, July 3, 2010

Malaysia Oh Malaysia

Petang tadi saya, Niza , Kak Bani dan Kak Miza ke Matta Fair 2010 di PISA dan ianya sungguh mentensionkan.Bagaikan melihat kekalahan Argentina di tangan Jerman.Sungguh mencabar keutuhan hati.

Kami pergi membawa niat untuk bercuti di hujung tahun.Bergembira bersama rakan selagi bergelar gadis.Ini pertama kali saya datang ke Matta Fair di PISA.Ingat best, cantik , menarik tertarik kau memang da booom.Tapi.......

TAK BEST!!

Kami bagaikan alien di tempat sendiri.Macam kami adalah pelancong yang sesat di China dan berusaha cari tiket pulang.Sekarang paham tak?Semua yang datang tu 90% adalah Cina.Brochure pun semua tulis bahasa Cina majoritinya.Macam mana nak paham.Booth-booth majoriti Cina.Yang tukang jaga booth pun Cina.Grrr.....

Saya bukan racist.Tapi kalau dah macam ni, siapa tahan wehh!.Seluas luas Matta Fair tu, ada la saya nampak 3 group Melayu je kot yang datang serbu.2 group yang datang bercouple.Yang lagi 1, datang sefamily bawa anak.Sebab pakai tudung.Saya perasan la.Kalau yang Melayu dressing macam Cina tu, mungkin saya tak perasan la kot.Wallahualam....

Penang kawasan taklukan Cina.Inikah yang kita mahukan?

Renung-renungkan dan selamat beramal!!

*tampal gambar buat renungan....



~pelancong sesat~


~saya sesat..messiiii!!~


~sesak!!...banyak tulisan Cina kan.Rujuk latar belakang.~


~eh..tetiba ada gambar makan..ni di Queensbay..lapasss~


~Dah habis entry.See Ya!!!~

1 comment:

liz said...

hahaha..biase la beb..mmg mcm tu lumrahnye..
mmg kalo masok penang..mmg cinaaaa aje..
pastu kalo smpai sane mesti mulut aku dok menyumpah2..sbb diorg bawak kete mcm jalan itu diorg yg punya!

PHD IS A LONELY JOURNEY