Tuesday, July 27, 2010

Adakah Anda Tahu?

  • Kita di ajar dalam buku Biologi ( terbitan Kafir ) bahawa sumber vitamin B yang baik datangnya dari hati ayam dan hati haiwan-haiwan yang lain, tetapi Nabi SAW tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman haiwan.Hati ayam dapat melembabkan otak kerana hati merupakan organ dimana semua toksin akan di kumpulkan da di neutralkan.Oleh itu kepekatan toksin adalah tinggi di dalam hati.
  • Kita sibuk di maklumkan bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan.Namun sebenarnya kopi adalah kegemaran Nabi SAW selain susu dan madu.Cuba tengok Yahudi dan orang-orang barat, mereka minum kopi sejak dahulu lagi. Dan sehingga kini, para profesor di universiti barat semua ada segelas kopi di tangan mereka.
  • Kita di beritahu bahawa daging kambing tinggi kolestrol.Tetapi kambing sebenarnya adalah makanan Nabi SAW. Buku-buku sains ini seolah - olah cuba merendahkan gaya pemakanan Nabi kita. Sebenarnya, daging kambing adalah daging yang paling kurang kandungan kolestrol
  • Kita di kaburi gaya dengan gaya hidup McDonalds yang kononnya makanan yang bagus, namun sebenarnya Mc Donalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolestrolnya. Dan paling banyak lemak tepu trans.
  • Kita terpengaruh dengan Coke dan Maggi. Padahal Coke itu sangat beracun dengan mempunyai gula yang tinggi, berasid dan p.H 3.5

Sumber : dari blog Kak Shu.

1 comment:

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam...
cikgu..sy baru tahu..huhu...

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI