Friday, June 4, 2010

Yang Bersarang Di Hati : EMO!!

1. Saya takkan explain kepada setiap orang dengan setiap tindakan yang saya buat.TAKKAN.Ini muktamad.Dah takde talian hayat dah.Sebab saya ngerti tak semua orang akan paham apa yang saya buat.Jadi saya tak perlukan pertanyaan banyak sangat.Sebab kalau tanya banyak banyak sangat, nanti saya rimas dan menyampah.Biarkan saja saya bebas bersuara tanpa sebarang akta.Kalau 1 soalan ok lagi.2 soalan ok lai.Masuk 5 soalan tanpa henti dah rasa nak lempang.Bila saya taknak cerita , saya tak nak ceritalah.tak payah lah kau nak tanya ulang tayang soalan banyak kali.Memang siyes menyampah.Sila rujuk balik ayat ke 6.Tak semua orang akan paham apa yang saya buat.Sebab tu saya TAKKAN nak explain satu satu.Tapi bila saya dah tak explain, jangan la kata saya sombong apa ke jadah.Isk,tak semua rahsia hati perlu di kongsi bersama.

Perenggan ini bercirikan : EMO

2. Saya TAKKAN melakukan tindakan yang takkan mendatangkan manfaat langsung kepada kehidupan saya.Maksudnya perbuatan sia sia.Owh.Ini tidak termasuk aktiviti berFB berjam jam.FB adalah berfaedah.FB adalah sejenis 'buku yang bermuka muka'.Makanya semua buku buku yang di baca selama berjam jam adalah berfaedah.Contohnya macam ni lah.Macam perasaan saya tentang nak sambung master sekarang.Saya takkan sambunglah kalau saya taw benda ni sia sia.Takkan saya sengaja nak hambur hamburkan wang, tenaga dan masa berfoya foya saya.Hanya orang gila yang buat macam tu.Sebab tu saya kata saya takkan buat sesuatu yang tak bermanfaat.Sudah jelas?Sekarang perenggan 1 dan 2 macam ada kaitan bukan.Jangan banyak tanya sebab setiap tindakan saya ada sebab dan musabab yang tak perlu di jelaskan satu satu.

Perenggan ni bercirikan : Macam nak EMO jugak.

3. Saya memang tak suka rasa menyampah gila dengan orang yang 1st laser kutuk kita bukan main.Tapi last last dia akan buat benda yang SAMA.Contoh kejadian macam dia nak tegur, "eh Anis merepek ah ko ni".Tapi last last beberapa bulan lepas tu dia akan buat benda yang sama dengan kita buat yang dia kutuk tu.Ni merujuk balik pesan housemate saya yang bakal nak kawen esok.Ajlaa.Dia penah cakap ke saya "Aku malas nak kutuk orang sebab last last mesti kita akan buat apa yang kita kutuk dulu.Selalu macam tu la".See?Memang betul pun kan.Betapa hebatnya putaran alam.So, stop lah menjaga tutur kata.Kata kata tu adalah lebih bisa dari pedang tau tak?

Perenggan ini bercirikan EMO jugak lah!

4. Saya tak suka orang menjadikan saya pesaing dia secara JELAS.Saya rimas.Saya tak suka bersaing.Tapi saya suka cabaran.Sudah jelas kan.Sebab saya yakin dengan kebolehan diri masing masing.Setiap orang akan berjaya dengan cara dia sendiri.Tak perlu semua benda kita nak jadi untuk berjaya.Last last kita jugak akan keciciran.Kadang kadang memang kita jeles sampai ke hati hitam tengok orang berjaya,kaya dan bahagia.Itu lumrah alam.Tak normal kalau kita tak macam tu.Tapi kita tak perlu jadi SEMUA untuk berjaya.

Perenggan ni pun EMO!

5. Saya tak suka orang cakap tentang saya tanpa kenal siapa saya.Tak kenal maka tak cinta.Ewahhh.Haha

Perenggan ini : EMO sikit ja...

6.7.8.9.10..............setakat ni tiada.EMO banyak banyak akan mendatangkan masalah jiwa.Tapi saya taklah beremosi yang terbawa bawa meleret leret.Cukuplah diluah sebelum tidur dan bangun ceria kembali.Ok.Nite peeps.

Selamat Malam nyanyian FT i love u hot!hot!

p/s : saya mengantuk

p/ss : saya mengantuk

p/sss : saya mengantuk

p/ssss : saya mengantuk

p/sssss : saya mengantuk

p/ssssss : saya mengantuk

Maw tido.Nyte!!

4 comments:

my note said...

ak igt lagi pesanan la'a , farah n ko...

"jgn sekali-kali nk ngata org, sbb last2 nanti kena balik kat diri sendiri"- la'a

"Jgn berputus asa dlm kehidupan..., hidup hanya sekali'- farah

"Percaya pada kebolehan diri, lantak la org nk ckp apa, bukan dorang taw kemampuan diri ite"- anis..

seronok bila dpt hidup ngan korang.. anis terima kasih taw, sbb ko bagi nasihat itu ..

ASaDa RyutaRo said...

ini entry emo~ hahahaha...

semoga tenang2 saja. pedulikan apa orang mau kata.. kita buat kerja kita. pastikan berfaedah. err..

senyum2 utk anis =)

LUVLYDIYANA said...

wani :
wahhh,,ingat lagi ko dgn kata kata aku eh.rasa semangat tak?hehe

LUVLYDIYANA said...

asada :
thanks..nak masuk contest..tapi next week..tak sampai tarikh tutup lagi kan.jgn cepatkan sudah..nak jugak hadiah dari egypt...

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI