Wednesday, June 16, 2010

Tulisan Sebelum Tidur

1. Cuaca sekarang adalah sejuk.Best.Dalam seminggu ni hujan asyik turun di waktu petang sampai ke malam buat tidur pun sampai lena diulit mimpi.Best.Saya suka hujan sebab sejuk.Tapi hanya hujan di waktu petang.Bila hujan di waktu pagi saya tak suka sangat, sebab nanti kain yang di sidai tidak berada dalam keadaan wangi.Kain lembap.Saya tak suka.Eh?boleh pulak nak suka pada hujan petang ja.Hujan pagi macam nak menarik muka masam.Hujan tu kan rahmat.Mana taw tuhan tu nak bagi pagi ka petang ka.Aduyai....

2. Semalam saya menghabiskan masa seharian dengan kawan terbest Tya.Kami dah tengok A team.Plan asal nak tengok Karate Kid.Tapi tiket full.takpela, kami pasrah dengan menyaksikan aksi anak anak buah Anis Team a.k.a A Team.Cerita ni action movie.Tapi ada unsur kelakar.Bagi saya, cerita ni menarik sebab A Team ni cekap dan bijak dalam mengatur strategi.Saya suka ciri ciri tu.Sebab tu saya suka cerita ni.Plus, cerita ni tak skema.Keja nak menembak dan bertumbuk sepanjang masa. Tak tak.Ada unsur kelawakan jugak dalam cerita ni.Jadi tak lah boring sangat asyik tengok orang main tembak tembak je kan.Tak rugi pergi tengok.tapi saya tak tengok Karate Kid lagi.Dengar dengar bestkan....

3. Sekarang musim bola.Untuk rekod setakat ni, saya baru tengok game Brazil lawan Korea semalam.Referee orang Malaysia.Siap nak terbangga bangga.Tapi tu pun saya tengok untuk setengah jam yang pertama sajalah.Lepas tu saya hanya tengok dalam mimpi.See? Nampak sangat saya tak addict pun pada bola.Tapi sebab kedatangan World Cup bukanlah tiap tiap hari, saya dengan berbangga hati menyokong pasukan Brazil sebab ada Kaka.Dia adalah cute dari mana mana pemain bola dunia.Ok.Ni memang ciri ciri perempuan penonton bola kan.....

4. Hari ni saya rasa saya semacam tidak disukai orang.Biasalah, kehidupan yang mencapai usia suku abad ni bukanlah dapat memuaskan hati semua pihak kan.Saya cikgu bukan angel.Saya buat baik pun kadang kadang masih kurang sempurna.Tapi saya tak suka kalau orang tak suka saya atas sebab yang saya tak tahu.Orang judge saya bukan bukan pun saya tak suka.Tak suka.Lebih mudah bagi saya kalau tak suka bilang saja tak suka.Life is easy not complicated.Buat apa nak di susahkan benda yang senang kan.


2 comments:

Nilco Syrup said...

aku cikgu bukan angel..tagline blog aku yg da berkurun tak apdet..hahahahaha

karate kid bes gilozzzzzzz..wjib tengok! dan kaka memang ensem..i loikeee

LUVLYDIYANA said...

liz ubat batuk :
weh...nama sini pun dah jadi ubat batuk..haha..sengal la ko...

aah.same dgn tagline blog ko kan.kopi pes jap.tapi blog tu ko mmg lama dah tak update pun.T_T

yess..jadi memang berbaloi la aku sokong brazil sbb kaka kan.haha.

PHD IS A LONELY JOURNEY