Dah Tengok


Saya dah tengok cerita ni.TADI.Untuk menonton cerita ni TADI sebenarnya tiada dalam plan.Saya dan Kak Ngah pergi Sungai Petani petang tadi.Nak hantar Adik E pergi belajar kau rajin rajin ke MRSM Merbok.On day way balik, masha Allah jem macam sungguh menyeksakan di highway arah selatan.Semua maw pulang balik nak kerja esok kan.Mana tak jalan sungguh padat dah sesak.So, kitaorang decide nak singgah Sunway Carnival Mall yang tepi highwaytu, sampai jalan jadi tak sibuk, tak sesak n tak padat.

Cerita ni tak impressive sangat.Bertaraf biasa.Tapi kalau cerita SHREK yang terhangat di pasaran sekarang tu semua dah full di book.Saya sunggest tengoklah cerita ni dari nak tengok cerita Andartu Terlampau : 21 hari mencari cinta.Dengar tajuk pun rasa nak muntah.Apatah lagi kalau nak pergi tengok.Pengsan.Cerita desperate kot.Aku geli.

Cerita ni menceritakan tentang perebutan takhta untuk menjadi raja.Kalau dah masuk bab sangap nak jadi raja, mestilah ada yang berunsurkan pengkhianatan dan tikam belakang.Typical story.Tapi ada juga kelainan sikit dari cara nak mendapatkan takhta.Guna kuasa ajaib pisau.Boleh juga nak tengok.Taklah sampai menyesal kalau pergi tengok cuma rasa biasa biasa saja selepas movie.

Hero cerita bernama Dastan yang hensem.Betul dia hensem Ini gambar.


Dalam cerita ni, dia adalah anak angkat raja Sharman yang akhirnya jadi hero dan dapat kawen dengan Puteri Tamina dan cun melecun da booom.Puteri Tamina ni pun memang dah jatuh hati kat hero hensem, mestilah terima saja pinangan Putera Sharman The Prince Of Persia ni kan....Oooo...miang ye puteri ni....


Tapi takpalah.Nasib baik kau cun.Miang pun di maafkan.Walaupun time di saat tengah syook nak lawan lawan nak selamatkan pisau ajaib boleh lagi amik kesempatan nak kiss Putera yang encem ni.Isk..memang miang kan.Last last akibat kemiangan, pisau tu jatuh ke tangan Nizam,orang jahat.Part tu saya geramm.Akibat cinta pisau tergadai.

Keseluruhannya, saya bagi 3 bintang untuk cerita ni.Menarik tapi tak da booom boom boomm [ bunyi bunga api ].Tak sesuai dengan saya yang nak bermood gelak terbahak bahak.Eceh.Tapi saya suka lagu dia.Tak googling lagi apa tajuk lagu ni.Tapi irama padang pasir.Saya suka.

Urm, esok dah kerja.Perlu ketiduran.Nyte peeps!!Macam takde penutup kan entry ni.Abaikan.....

Comments

FiRsYa MeLisSa said…
best dapat tengok citer nie..
tpi saya nak suarakan ketidak puasan hati saya sebb tak dpt pun tengok citer nie..
sedih!! sy ditinggalkan..waaaa :(

jom tengok entry baru sy
Gaga Gugu Mika

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar