Seksa Kerana Esok Isnin

Hari minggu sudah habis.Hari Ahad dah tamat sampai ke penghujung.Tapi mood kemalasan datang menggunung gila.Sampai blog pun terkena effect dia.Merebak macam virus.HAHA.

Weekends ni sepanjang hari berhibernasi saja di rumah.Sekali sekala berada di rumah berasa sungguh menseronokkan.Paling seronok.Tiada pengaliran wang keluar.Hanya perut saja yang disumbat sumbat makan macam tauhu sumbat saja.Itu seronok jika dinikmati bersama ahli keluarga.

Esok dah start sekolah lagi.Waa...tengah kumpul mood sekarang untuk bekerja selepas bermalas malasan.Sekarang saya berumur 24 tahun.Ada 34 tahun lagi masa untuk bekerja.Owh..apakah?Sanggup kah saya?Korang bukan taw kerja cikgu ni terseksa seksa.Job lain ada tak siap tulis headline.Seksa Jadi Doktor.Seksa Jadi Kerani.Seksa Jadi Bibik.Ada?Ada?Ada?Tak da kan.Jadi saya tak payah explain lebih.Baca headline dah taw segalanya.

Macam ni saya maw dilit balik cita cita masa silam saya.Sekarang cita cita baru saya adalah maw jadi suri rumah yang berilmiah dan bertauliah saja.Kerana saya mencintai rumah.Bukan sekolah.T__________T

Susahnya nak kembali kan mood bekerja di hari Isnin.Siyes MALAS!

Comments

ASaDa RyutaRo said…
hahahaha...

sungguh nikmat bila dh siap lesson planning.. hanya masuk n kluar kelas saja.. lalala~
maiyah said…
jd surirumah sepenuh masa nnti boring lorr
LUVLYDIYANA said…
asada :
kerja saya adalah lebih dari buat lesson plan dan mengajar
LUVLYDIYANA said…
kak maiyah ;
tak pernah cuba lagi.hehe

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar