Masalah Itu Mematangkan

Saya ada 5 minit untuk menulis sebelum masuk kelas.Mari kita tulis secara laju laju.Bang Bang Boom.

Hari semalam berlaku dengan lancar dengan penontonan ceritera Malam Berpacaran.Cerita lawak.Ada unsur keseriusan sedikit wat hati berdebar debar dub dub dab.Dan yang pastu ada aksi lucah tidak keterlaluan di pertontankan di sini.Nak tengok tak di suggest untuk bawa anak.Saya bagi 3 bintang cerita ni.Cerita lawak di bulan April.Kah kah kah.Tengoklah cerita ni kalau nak gelak.Betul.Ada unsur lawak.





Masalah hati berjalan seperti biasa.Kadang kadang saya selalu nak tanya, apa yang bakal terjadi dengan saya di masa hadapan.Buruk atau baikkah kesudahannya.Saya tak pasti.Tapi saya sentiasa berdoa agar kebaikan sentiasa memihak saya walaupun sejak dua tiga hari ni, hati macam tak terasa kebaikan.Kadang kadang hati saya bukanlah baik sangat.Saya insan biasa.T___T

Kawan baik, saya berharap anda bertabahlah dengan segala dugaan yang melanda.Anda terlalu baik sehingga saya pun takut nak sakiti anda.Percayalah persahabatan kita akan kekal selamanya selagi kau menerima saya sebagai kawan dalam apa jua cara dan keadaan.

Semalam hati bagai begitu tergeram geram dengan kawan yang tidak saya kenal di masa lampau.Saya tidak kenal.Takkan kenal dan tak mahu kenal.Kerana dia bagi saya pembawa nasib malang saya saja.

Ok, time up.Masa untuk bersurai.Saya perlu mengajar sekarang.Matematik itu mudah.Tapi kenapa students saya ni susah sangat nak paham?Bahagi dan darab adalah sangat problem.Owh,ni pun sebenarnya adalah masalah.Yang saya risaukan.

Ah,hidup ni memang tak lari dari masalah.Tapi percayalah Anis, Masalah Itu Mematangkan... :)


Comments

my note said…
anis... sabar ye, kadang2 apa yang berlaku ader kemanisan di sebalik dugaan yg anis hadapi.. anyway, keep up a bright smile.. klu anis x smile, huhuhuh.. x best, sbb senyuman 2 akan menceriakan kehidupan anis.. (tetiba windu la nk hang out ngan hang)
LUVLYDIYANA said…
rindu gak nak kuar ngn hang.bagi no fon.hf rosak ritu.T______T

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar