Wednesday, March 31, 2010

Kasi Chance Saya Nak bagi Motor Versi 1.


~ entry ni tiada kena mengena dengan gambar.credit to my fren pakcik Fitri for dis pic.saya teringin main salji tapi bukan di genting~

1 April 2010

Hari ini 1 April.Bagi saya hari ini bukan hari yang bodoh.Hari ini adalah hari yang dilalui kehidupan seperti biasa yang bukan sepanjang hari terasa bodoh.Hanya kepada sesiapa yang meraikan hari ini saya rasa seperti tak mengerti tiada hari hari yang bodoh dalam kehidupan tetapi setiap hari adalah hari hari untuk mempertingkatkan prestasi kehidupan.

Ok.Tamat.Itu roti basi pagi.Eh,motivasi pagi.Kalau roti basi kita buang saja dalam dustbin.

Owh,sedikit perkongsian yang tak basi basi lagi.Klik pada tajuk.April Fool Kamu Memperbodohkan Diri Kamu Dihadapan Allah Wallahua'lam.

Eh.Dah macam ahli panel program motor versi pulak.Sebenarnya saya ni nak menjawab soalan adik Nor Faisza di shoutbox.Nak tulis situ macam panjang pulak saya nak membebel.Ni menjawab soalan ka berleter?Ini juga pembelajaran tak langsung bila kau dah jadi cikgu.Macam automatik nak explain panjang panjang sampai orang paham.Sebab tu students bila tanya paham ke tak, diaorang akan jawab paham je.Tamaw dah dengar cikgu tu cakap apa apa ntah lagi yang panjang panjang merepek meraban tasik raban.

Buat Nor Faisza.Eceh.I tak retilah nak skema.Gelak jap sebelum serius.Haha.Ok serius balik.T____T

Pesan dari saya yang masih kurang pengalamannya.......

Cikgu untuk aliran sains sekarang memang dah banyak dan berlambak.Sampaikan kalau students education yang amik science eduacation pun tak semestinya akan ajar bidang sains di sekolah.Sebab dah banyak.I pun tak dapat ajar fizik.Nangis satu bakul.Tapi best tak payah pening nak tanda PEKA.I boleh relax goyang gerudi saja.Hip hip hoorayy!!.Haha.

Kalau u dulu time degree amik science degree,u boleh je nak apply lecture n cikgu di sekolah swasta.But, if u ada experience mengajar itu lagi memberi kelebihan untuk u buat application.Sekolah swasta tak perlukan DPLI.DPLI hanya untuk sekolah kerajaan.

M.Edu pun tak diperlukan kalau nak mengajar sekolah swasta.N if u berminat nak apply master in education pun, its beter kalau u ada in this field dulu.Probability nak dapat high sket.Itu berdasarkan yang i taw la.If i pun salah bagi info.Dats my bad.

Lastly, good luck in ur future undertakings.Ewah.Ni macam ayat time nak bagi dekat boyfren sewaktu di tingkatan 5.Hidup ini adalah perjuangan menuju kejayaan.sabar dan redhalah dalam setiap ketentuan Allah.Hanya terbaik yang di janjikan buat kita.Life is not easy.

Semoga mendapat Redha Allah dalam setiap perjuangan.Itu paling penting.

Baiklah.Sekarang sudah tamat.Roti basi takda.Motivasi pun dah nak bersurai menutup tirai.Renung Renungkan Dan Selamat Beramal bukan berangan.[ Ayat Kopi Pes ]

Silalah ubah siaran.104 ada cerita best.Oyeahhh.



No comments:

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI