Cinta Kamu Sampai Mati

Sekarang saya menulis lagi. Bila dah takde keja nak buat , rasa macam tiap minit maw tulis blog. Ini bukan lagi penyakit M yang datang. Tapi macam Sangap Blog pulak saya rasa. Semua blog saya g geledah. Ada yang datang meninggal kan jejak. Ada yang datang tanpa berbekas. Tapi hampir SEMUA blog yang ada dalam list saya, saya menjejak.

Saya dah menulis blog hampir selama dua tahun. Tapi baru setahun saya bergiat secara aktif. Time first2 saya tulis blog dulu masa saya masih lagi student di UKM. Time tu saya tahun akhir.Banyak sangat waktu free.Pulak tu ada broadband maxis yang besar gedabak. Maxis pun tak jual dah broadband besar baling hanjing tu dah sekarang. Kalau jual pun saya rasa maw bungkus broadband maxis. T_____T

Saya menulis blog setelah di inspire kan oleh Kak Shu. Kakak ipar Tya. Time ni dia baru kawin ngan Yeop. Terus berumah tangga di UK dan saya rasa life diaorang sangat lah suwit suwit suwit macam tertumpah gula. Mula saya rasa nak tulis blog time tu. Tapi saya tulis kisah cinta saya.Konon konon nak buat kenangan buat anak anak. Tapi bila dah tak bercinta, saya dah private kan blog tu bukan untuk tatapan umum. Biasala, wanita putus cinta memang emo.

Lepas saya down down to the earth ketika itu, memang saya dah rasa malas nak membelog dah. Nak tulis pun macam tak bermaya. Sebab blog lama banyak sangat kisah cinta yang kalau ingat semua bikin hati nangis berbaldi baldi. Jadi saya bertekad buat blog baru yang maw diceritakan tentang kehidupan saya.Bukan lagi kisah cinta dua orang remaja yang sweet 21 ketika itu.Maka terwujudlah blog kecintaan ini yang memang saya CINTA sampai mati. I swear!

Blog ini adalah segalanya. Yang bagi saya inspire setelah down. Yang buat saya taw, jika saya sedih ada lagi life orang yang lagi sedih dari saya. Buat saya adore life orang lain yang suwit macam gula kapas. Wat saya rasa dekat sangat dengan kawan kawan saya. Wat saya jumpa ramai kawan bloggers yang baru. Ini perkara yang saya paling suka!Wat saya rasa termotivate dengan kata kata blogger. Wat saya rasa nak gelak guling guling bila baca entry blogger yang lawak damn SUPER lawak. Membelong memang best lah. Setiap perbuatan yang kita buat adalah membahagiakan jika kita taw menghargai.Sebab tu saya CINTA KAMU SAMPAI MATI.

Comments

ASaDa RyutaRo said…
wahahaha... bercinta bagai nak rak.. tp keciwa akhirnya.. uhh!! xpe.. sabor je la..

*gula kapas tu manis ke?

semoga blog ni sentiasa hapening.. keke :P

(bagus! bagus! dah rajin meroyan kat blog! hahaha)
ASaDa RyutaRo said…
wahaha... sudah rajin menulis.. bagus! bagus!

dlu bercinta bagai nak rak.. pastu keciwa.. uhh!! sabor je la ea..

*err.. gula kapas tu manis ke?
maiyah said…
gula kapas ke dik.. nnti nk jd satay lak ngeee
yonna said…
setiap blog ada history tersendiri kan? bagus lah ko boleh bangun dengan jayanya lepas ko down hehe. blog ko dah jadi saksi ni ha :)

esok2 dah ada anak,bgtau anak2 ko susah payah bangkit dari kejatuhan.suruh diorang baca entry ko dr mula. hehe
LUVLYDIYANA said…
asada : manislah..biasala..lain kali jgn bercinta nak rak!!!
LUVLYDIYANA said…
kak maiyah :
nak humburger..hehe
LUVLYDIYANA said…
yonna :
betul...sng aku cite kat anak2 aku nanti

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar