Monday, March 15, 2010

Asyik Baca Blog Saja

Tadi sebelum balik dari tusyen, ada sorang student saya tegur saya

"Cikgu,saya ada baca blog cikgu,kalau nak komen boleh tak?"

Owh,sekarang ni baru saya taw.Students pun ada yang baca blog saya.Nampak gayanya macam tak boleh banyak sangat nak mencarut dalam blog ni.Korang ni macam tade bahan bacaan lain nak baca.Ada ka blog cikgu di bacanya.Suruh wat keja sekolah tak siap siap.Kate tak cukup masa.Baca blog banyak masa lak.Dang!

Baiklah.Pesan cikgu janganlah terlalu leka dengan pembacaan blog.Ni blog orang dewasa.Yang baik jadikan sempadan,yang buruk buang saja dalam recycle bin.Cikgu juga manusia, yang kadang kadang mempunyai perangai jelik dan pelik.

P/S : Untuk kamu yang kejanya asyik baca blog,main FB,homework untuk cuti sekolah adalah...Mathematics Text Book Page 50 Exercise 3.1. Answer ALL questions....Buatlah.Dari asyik baca blog saja.Sighhhh :P

14 comments:

yonna said...

pergh. cool gila student ko hahaha.siap mention ada baca blog :p hishh budak2 sekarang ni :p

kalau lah aku jadi cikgu, then student pulak bc, lepas tu aku dah la suka mengarut2 dlm blog. asyik jaja muka ja hahaha.mesti diorang kata i cikgu loser hahaha :p

aZHIeeDA said...

wah takleh nak tulis suke hati..anak murid membaca pulak..huhu

zara said...

ahahaha klakala anak murid cikgu tuh.. hahaha [cop cikgu, bunyi mcm cover entry2 meletop je? hehe] :P

rose sensei said...

anis, ekceli blog aku skung ni adalah blog fasa ke2..sebab fase pertama dulu,aku penat kene sound direct dr students aku sbb aku luahkan ketidak puasan hati aku kt diorg..then, budak tu truz direct call aku cakap nape aku tulis crite cm tu...

n kalu ko prasan skang, aku tulis blog tak guna perkataan 'aku'..tp menggunakan perkataan 'saya'..

menggunakan perkataan saya menyebabkan blog kurang ummphhh...hahahah

pn fAzrin in d h0use said...

salam..
sy xkenal cikgu..tp sy suka cikgu punya ayat..mantap sehhh...hehe..thumbs up!

cikgu isza said...

salam,
setakat ni anak murid kita tak tau kita ada blog.. kawan2 cikgu pun tak tahu, kiranya di blog hanya kawan maya.. jemput ke blog. :)

Bro Framestone said...

bahasa mengambarkan bangsa...

jgn mencarut ek cikgu.. nnt anak murid ikut gak wt blog mencarut nnt

BroFramestone Blog

LUVLYDIYANA said...

yonna : aku risau diaorg kutuk2 aku ja.tapi tu konfem punya kan.student mana tak penah kutuk cikgu.aku pun penah.haha

LUVLYDIYANA said...

azhleeda : tu la pasal..kang wat ajaran sesat kang.budak2 ni suka salah tafsir

LUVLYDIYANA said...

zara : yang panas terpaksa cover gak.kang jadi isu lain kang.tambah2 kalo dah taw ada yg start mula nak baca2 ni kan

LUVLYDIYANA said...

rose : dah kena jadi skema pulak..tak best.hehe

LUVLYDIYANA said...

pn fazrin :
tq..keep blogging..selamat berkenalan.. :)

LUVLYDIYANA said...

cikgu isza :
kalau student n semua dah taw..kalau nak privacy,beter invite readers je kan

LUVLYDIYANA said...

bro :
saya kuat mencarut eh mengarut..:P

PHD IS A LONELY JOURNEY