Friday, January 15, 2010

Ianya Penting Jika Kita Buat Buat Penting

Selamat Malam semua. Sekarang saya mengupdate blog di waktu malam. Haha. Letihlah macam ni kalau maw bagitau setiap waktu untuk update blog. Sebenarnya itu macam tak penting. Tapi saja saya buat buat ia penting. Memang kadang kadang saya suka mementingkan benda yang tidak penting. Kerana ianya kadang kadang penting bagi saya. KAHKAHKAHKAH. Eyh..kenapa gelak? Ini serius taw!

Hari ni adalah hari yang terfun dalam seminggu sebab ianya Jumaat dan saya memang suka Jumaat sebab ianya adalah hari terakhir bekerja dan juga saya akan bekerja dengan masa yang singkat. Ini adalah masa yang singkat tiada kaitan dengan kain yang singkat atau berkain pelikat. Takde ok takde. Tapi hari ni saya datang awal juga ke sekolah sebab dis week saya jadi guru bertugas jadi kena la datang awal sekolah.

Sebab macam banyak masa kan dekat sekolah, saya dengan gigih berusaha untuk men'deco'kan meja guru. Owh, ini tak termasuk dalam tugasan seorang guru. Ini adalah keja yang tak penting tapi saya buat buat penting. Meja tahun lepas berkonsepkan Biru Yang Damai tapi tahun ni saya dah busan la tengok meja yang serabut bagai. Owh..sebenarnya bukannya busan. Tapi saya macam tak suka tengok meja saya berkeadaan sama saja setiap tahun. Ianya penting taw bagi saya untuk kelihatan different saja. Baru ianya menimbulkan satu mod bekerja yang bagus sampai terasa tiap hari maw duduk di meja guru saja sebab meja kita cantik. Wallaweh!

Tahun ni macam maw buat berkonsepkan ala Black n White di atas meja. Maw letak ala ala English Style sket di atas meja.Isk, kena berkawan baiklah saya dengan Lovely Lace nanti. Kak Kani bilang tadi,maw cari barang di situ mahal taw kalau setakat maw letak atas meja. Tapi kan itu penting bagi saya. Lagipun saya sudah jumpa satu benda yang menarik tertarik di situ tapi saya tak beli lagi sebab meja pun dah masuk minggu ke 2 ni tak kemas kemas lagi.

Eh! Tak sabar saya maw habiskan pen'deco'an meja saya. Tadi saya buat tak siap siap lagi. Banyak sangat yang perlu di susun atur di meja saya.Ini bukan tugas guru, tapi ianya penting bagi saya.Bukan kah kelihatan cantik itu juga penting bagi saya? Owh bukan! Ianya penting bagi SEMUA!





1 comment:

ASaDa RyutaRo said...

hahaha..
seolah sedang membaca novel diari seorang guru.. sungguh best! hahaha..

betul kata kamO itu cikgu, meja yg best menarik tercantik membawa rasa rajin untuk duduk di meja dari pergi ke kantin minum2.. hehe :P

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI