Entry Tiada Motif : Roda Kehidupan

Pengupdate tan blog adalah terlalu slow sekarang. Macam tade kisah yang menarik pun berlaku sepanjang hari. Asyik dengan keja sekolah saya. Eh! ada yang tanya saya..keja cikgu bukan setakat mengajar je ke? Bukan babe bukan... Kalau cikgu keja mengajar ja kat sekolah, memang relax habis lah. Tambah tambah cikgu macam saya yang ajar Mathematics Form 1 n Form 2. Bukan susah sangat pun. Ilmu memang penuh di dada. Eceh.Tu belum lagi cikgu yang mengajar sekolah rendah. Lagi senang kalau keja cikgu mengajar ja. Memang konfem cemerlang lah anak murid!

Tapi keja cikgu ni banyak sangat extra extra nya. Maw jaga kebajikan students, kebajikan sekolah. Semualah cikgu kena buat. Sebab tu cikgu pun nampak sibuk ja. Maw jaga ratusan pelajar. Kau ingat senang? Isk! Jangan berdengki dengan tugas cikgu ok. Sebenarnya cikgu ni tak la relax sangat. Cuma ada satu kelebihan. Banyak cuti. Yeay! Itu saya suka. Then, waktu tugasan pun tak la lama sangat. Macam sekarang yang saya buat. Masih boleh update blog sebelum ke sekolah. Kau memang relax dalam kelam kabut kan. Haha.

Sekarang dah masuk 2 minggu dalam tahun 2010. Kadang kadang best tengok orang bertahun baru dengan anak baru lah, suami baru lah, rumah baru lah, tunang baru lah. Dan saya sudah 2 minggu di tahun baru, life masih sama ja macam tahun 2009. Dulu saya harapkan tahun ni saya bley sambung study. Tapi tade rezeki pulak. Takpelah, sekarang apa yang perlu saya buat adalah bersabar dengan segala ketentuan tuhan. Bukankah di hujung kesabaran itu di janjikan kemanisan yang sweetsweet macam candy. Tapi saya sangat mengharapkan perubahan hidup di tahun 2010. Tamaw la asyik tekun sangat bekerja macam tahun tahun sebelum ni ja. Saya maw meneroka satu kehidupan yang baru seperti plan asal maw bergelar student masterji. Tapi application tak berjaya pulak. Saya sedih tapi sekarang saya redha.Kena cuba next time untuk satu kehidupan yang baru.Huh! adventurous betul saya ni.Eh! tetiba maw cakap diri adventure. Saya tak suka kalau life itu sama saja macam tak mencabar langsung heh!

Eh..sebenarnya entry ni tiada motif untuk di tulis....Hanya untuk lepaskan gian tak tulis blog dah lama. Tapi kadang kadang memang di sengajakan untuk tak tulis blog lama lama. Sebab saya rasa kehidupan setiap hari adalah sama saja. Jadi kalau blog ni tak bertulis, maka saya adalah sedang mengalami satu rencah fasa kehidupan yang sama saja yang masih kurang garam dan asam nya...

Bangun Pagi - Kerja - Melayan FB- Melawat Blog- Bertwit twit- Tidurr

Owh! itulah roda roda kehidupan saya...Entry yang tiada motif..maw diakhiri dengan

Sekian, Terima Kasih. Tata




Comments

Framestone said…
ala simplenye roda kehidupan die ek...

pe kate rombak sikit.... tido bangun facebook.. tido bangun blog... tido bangun twitter he..23x

berapa kali tido dah

out of topic--> he..23x die beli on9 ek.. kalau cam teu bro pun nk wat bisnes jual tudung on9.. men tahu yuna beli kat bro ke.. leh ayat sekali huhu

BroFramestone Blog
maiyah said…
anak akak lemah math le.. plak tu dlm bh ing.. takpelah takkan nk pksa lak takat tu kemampuannya
ASaDa RyutaRo said…
sekolah menengah lagi senang dari sekolah rendah.. sbb student dah pandai buat kerja sendiri..
sekolah rendah kena ajar sorang2..
ASaDa RyutaRo said…
sekolah menengah la senang.. xde la kena tengok sorang2 mcm sekolah rendah..
ke sama je?? hahaha
zara said…
isk za pon tak suka rutin~ serius ckp, bohsan la kan? sebab tuh kengkadang kene buat jahat kan? kekekeke i mean jahat in a gud way [errr ada ke?] hehe
LUVLYDIYANA said…
asada : sekolah rendah dekat part students tu yang susah. Susah nak melayan..hehe
LUVLYDIYANA said…
zara :
ada! ada!
jahat berunsur kebaikan..hehe..

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar