Thursday, December 3, 2009

Benci Tapi Tahu

Sekarang saya paling tak suka lagu Marsha : Yang Terbaik. Serius tak suka..tambahan tengok part Marsha terguling guling angau tu pun saya dah tak suka. Tapi yang pelik, saya taw lagu ni. Siap hafal dekat part chorus tu....

Saya rasa saya ada sindrom Benci Tapi Tahu. Lagu yang saya paling benci tu la lagu yang saya hafal. Siap dalam toilet pun bleh ingat2 lagi. Tengah drive pun bley nyanyi lagu. Tapi benci. Cis!

Dulu time kat KMPP, saya tak suka lagu Bola Bola Api. Gedik nak mampus dengar lagu tu. Memang ketandusan idea betul komposer zaman sekarang. Sampai macam tade ayat lain maw buat lagu. Isk!

Lagu Yang Terbaik ni pun macam gedik. Sebab tu tak suka. Tapi jangan heran kalau saya g nyanyi lagu ni bila dengar suara Marsha Si Pokok Kelapak n kat radioi. Kan dah cakap Sindrom Benci Tapi Tahu. Part chorus paling taw. Tapi bila nyanyi banyak kali...teringat time clash dengan Dr Mieang je. Ces! Patut benci!


' Diriku dah berikan yang terbaik
Dan bukannya nak mengungkit
Siapa benar siapa salah
Siapa menang siapa kalah
Dah berikan yang terbaik
Memaksa hati merisik
Mungkin kau bukan teman hidup
Yang terbaik untukku '




13 comments:

Are'Ja_(",) said...

elopp diyana, teringat yg u citer sal bola2 api tu..hehe..tol gak ape yg u kate tu..mcm da takde lrik lain komposer nak reka..tapi smpai skrg oo masih menghantui jiwa lirik2 gitu..huhu..Bola-Bola Api...hehe..tu je igt...

Azwandy Bin Muhamad said...

cikgu...
ade satu lagu yg best...
cikgu carik lagu KU UKIR INDAH NAMAMU- 7 Pelangi...

best lagu ni cikgu...
hehe....

Yot | is | Yati said...

agaagagaga padan ah. ai suka nak mati lagu ni tapi sejak seminggu dua ni makin nak menangis dengar lagu ni. benci tapi nak dengar jugak. siap side banner kat blog lagik. hu.

my note said...

hohohohohoohohhoho, kena g jumpe doktor nie, nanti parah cane.... x sanggup wani tgk anis yg comel sakit..heheheheheheheh

Framestone said...

he...23x tang courus teu mmg terbaik la...

tp tue la... tue pe yg kite rase.. tp orang len pulak cam mne... oh terbaik la sgt he..23x

www.broframestone.com

LUVLYDIYANA said...

are ja:
i ingat tau..tgk ni..

'biar saja, aku jadi penggantinya oh dirimu, kau yang cantik... '

haha..tak bley continue..kang nampak cam obses padahal obses!ahaks!

LUVLYDIYANA said...

wandy :
lagu indon eh..ok..nak cari!ada satu lagu kat blog wandy tu best..tapi lupa ntah apa tajuk die..ingat tak saya penah tgr dulu..hehe

LUVLYDIYANA said...

yati :
lagu ni macam lagu kecewa je..pastu slow sgt..kan kan..mmg ramai yg suke pun..adik i pun suka..sbb tu ingt sgt kot!hihi

LUVLYDIYANA said...

my note :
wes..ko cakap aku comel!thnaks 4 ur compliment..dah blushing2 nih!

LUVLYDIYANA said...

frame stone:
ooo..bro minat jg eh..hehe..kantoi!

Liz said...

mcm lagu cinta adam dan hawa..aku dahla benci..tp dok tringat2 lirik die..fakap tol..haha

Liz said...

mcm lagu cinta adam dan hawa..aku dahla benci..tp dok tringat2 lirik die..fakap tol..haha

Azwandy Bin Muhamad said...

owh...
lagu tu...
ingat2..hehe...

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI