Tuesday, November 3, 2009

Tiada Lagi Tanda Tanya

Semalam buat entry macam hati remuk berkecai kecai.Eh,memang remuk pun i rasa.Sampai cry baby cry satu sungai kemudian chat ngan Yanti baru hati lega walaupun 100% tak sangat sebenarnya.Sampai sekarang pun terbayang lagi hati berkecai tapi muka tetap nak senyum senyum sampai makan kfc pun separa nak tercekik tadi.

Nak cerita,tapi nak secret2.Nyampah ah kau anis.Annoyink gila.

Hey hey.Kan i dah cakap,sebelum keputusan belum pasti i macam malas nak cerita.Nanti ramai orang tanya,i mula nak bertambah stress.Sekarang i rasa keputusan macam dah 80:20 pasti.Sekarang i dah boleh cerita.Tapi keputusan yang negatif i dapat semalam,patut hati tak berbunga bunga.....

I semalam call fakulti pendidikan Universiti Kebanggaan Malaysia.Result keputusan master i pemberatan kepada negatif.I ulang negatif.Sebab tu semalam i rasa down gila macam tiada hari untuk esok dah.Macam masa depan tiba-tiba gelap,seumpama di reject.Owh,itu memang tak bangga.Sebab sepanjang episod i buat permohonan,i tak penah kena reject,apa yang i pilih Alhamdulillah dapat. I pilih Kolej Matrikulasi Pulau Pinang sebab dekat dengan rumah.Itu dapat. I pilih 1st choice Pendidikan Fizik UKM.Itu dapat.Sekarang i pilih Sarjana tapi tak dapat.Ini memang tak bangga malah sedih bertan tan...

I sebelum apply hari tu,ada discuss dengan lecturer i,dan tanya pulak soalan yang macam mengharap sangat.Ikut kelayakan i,semua nya layak untuk buat penyambungan.Tapi bila i call fakulti semalam untuk tahu perkembangan permohonan,lepas tu call pulak dengan panel penilai, jawapan banyak kepada negatif itu yang buat i nak cry lagi nak cry.Sampai cakap dengan Dr semalam pun i cry.Ah,memang sedih sgt lah.

Alasan terbesar yang menggagalkan i ialah,sebab i pilih course yang bukan major i time Ijazah Sarjana Muda dulu.Kemasukan hanya 15 orang saja untuk sessi kali ni.15 okei.Kira guna jari tangan n kaki pun masih kurang lagi.Jadi dia pilih hanya calon yang major dlm bidang yang i pilih tu je sebagai 15 orang calon.

Ini memang tamparan wanita i rasa.

"aku bukanlah selemah yang kau sangka.aku tak rela di seksa a a..."

Sekarang plan A dan bertukar ke plan B.Tunggu saja apa-apa keajaiban berlaku dlm hidup.Ini i tak suka sgt sbb rasa mcm looser.MENUNGGU TANPA BERTINDAK.Looser..looser.Tiba tiba sekarang i rasa macam dah takde future.Penah tak korang harapkan sesuatu setinggi gunung tapi tiba tiba tak dapat setelah semua usaha di buat? Penah tak? Penah tak?

I tgh down tak up up lagi sekarang. Berhenti berharap. T______T

Sebelum bersurai anak -anak...mari nyanyi lagu happy birthday kat makcik yang emosi macam pancake kena penyek ni..Eh,anis dah 24! Banyak nya nombor.... :P

'Happy Birthday to you....
Happy happy Anis...
Jangan sedih muka comot..
Happy Birthday Anis....'

13 comments:

Azwandy Bin Muhamad said...

salam...

cikgu anis nak sambung master eh???
InsyaAllah... Kalau ada rezeki cikgu anis adalah nanti...

jgn sedih2 k...

Selamat hari lahir cikgu anis...

lyana said...

Happy Birthday Anis,
Gulp...!!
dah tahu result master ke...?
Iskk mcm mana leh tak dapat.
Halaamakkk ni yang wat I nervess nih. Apsal result I tak dapat lagi..(mcm lah mntk tmpt yang sama kan..)

Anis...
kawan I kata, selagi belum register, selagi tu ada peluang..!
jangan putus asa..!

Framestone said...

meh apply master UPSI

www.broframestone.com

LUVLYDIYANA said...

wandy :
yups..nak saaaangattt!!
tapi mcm takde haraoan..i dah hampa nih..doa2 kan lah masih ada sinar....
thanks wandy!

LUVLYDIYANA said...

lyana :
tak tau lagi..result kuar 16/11..tapi i suruh pihak fakulti cek..siap tanya dekat dr yang pilih tu..die kate macam tu cara pemilihan untuk tahun ni...sbb tu i dah down sekarang ni..

owh,so mcm ada harapan lagi la sblm register.I akan buat apa jugak cara.Nak nak nak.

LUVLYDIYANA said...

framestone :
sorry..tak mo UPSI..ntah nape..hati i mmg tak ske UPSI...

-aTie- said...

belajar la terima hakikat..meati ade peluang yg lebih baik menanti...siyes...pasti yg lebih baik

khaizarien.com

Liz said...

hepi besday cikgu!!
takpela..ade hikmah disebalik kejadian..mane tau kot2 ade bisnesman dok rasmikan program kat skola tibe2 jatuh cinta dgn u..pastu u bleh benti keje, jadik datin..*tibe2*..okla..i takde idea sbb i pon tgh stress!ahahaha

maiyah said...

slmat harijadi, sbr ye dik mungkin ada peluang yg besar sdg menunggu akan dtg :)

LUVLYDIYANA said...

atie
harap2 macam tu la..nak yg lebih baik tu!!

LUVLYDIYANA said...

liz : agagagaga..best best.kalau i dapat jdi datin.konfem i tak ngajar dah jadi cikgu mcm sesak dada nih...

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah:
thanks!harap2 macam tula..wish me..

yOnnA said...

babe.sedih T__T i tau mesti berkecai berderai hati u. sebab 4 the first time u apply then kena reject pulak.

nothing much i can say. percayalah dengan rahsia Allah. DIA mesti bagi hadiah yang lagi baik utk u. i'allah :)

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI