Siri Bercakap Dengan Jin

Sejak bulan 5 hari tu, sekolah i asyik diganggu dengan gangguan jin. Sampai sekolah nak tutup ni pun tak habis habis lagi kisah jin.Kira dah macam lali pun ada.

Dulu time 1st kejadian histeria melanda sekolah, i macam penakut semacam.Sampai nak datang dekat students yang histeria tu pun i takut. Tengah mengajar, tetiba studnets kena histeria, i dah cuak semacam.Terpaksa minta bantuan kecemasan. 991. Actually memang i tak berani sangat pun sebelum ni. Nak duduk rumah sorang sorang pun i macam tak berani sangat.Ni apatah lagi bila nak berhadapan dengan kejadian mistik depan mata nih. Seram ah.

Tapi bila dah lama-lama.Tiap tiap hari i gi sekolah asyik jumpa students histeria je, I dah jadi berani dah sekarang. Ececey.Anis dah bertambah power super gaban sekarang. Sekarang kalau students histeria depan mata, i dah bley handle sendiri situasi kecemasan. Tapi takde la sampai nak keluarkan jin dalam badan. Itu kena ada super aura. Power belum cukup kuat lagi. Setakat menenangkan keadaan dan buat apa yang patut, i dah bley handle dah. Tak macam sebelum ni, students histeria, i pun dah takut takut seram satu badan. Sekarang,nak dekat dengan students yang histeria tu pun i dah berani.Dulu jangan kan dekat, dengar suara pun i dah cuak-cuak meremang bulu roma satu badan.

Sekarang dah berani sket. Sampai nak cakap dengan jin pun dah berani sekarang. Petang tadi ada students histeria lagi.Bila i datang dekat, jin tu cakap dekat i

Jin : Eh,macam kenal dia ni....siapa ha?
Manusia : { Malas layan, senyum je }
Jin : Ha! aku tau.Dia ni jongang!
Manusia : What ?????? { Malas layan }
Jin : Eh, ada besi besi la kat gigi dia
Manusia : { Malas layan, senyum je }
Jin : Eh, dia ni segak la.Nak ngorat.Phewitt!
Manusia : Ni laki ke perempuan?
Jin : Aku lelaki { Tapi student perempuan }
Manusia : Aku pun laki. Tak leh ngorat.
Jin : Apala dia ni, dahla jongang, macam aku tak tau hang tu perempuan
Manusia : { Lagi malas layan, pergi tengok jin lain plak }

Moral of the story : Jangan cakap dah dengan jin.HAHA








Comments

maiyah said…
betul ke tu, smpai dah lali kan :)
LUVLYDIYANA said…
betul kak maiyah.kadang2 diaorg cakap merepek.
Krasz bAtu said…
minat x ngan novel SBDJ ???
Fatt Chin Choy said…
giler takde insuran mulut jin

wakaka
LUVLYDIYANA said…
krasz :
SBDJ stand for...??
LUVLYDIYANA said…
Ah Fatt :
Aku nak saman dia.haha

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar