Wednesday, November 18, 2009

Pilih Jawapan Yang Betul

Situasi A
Anda adalah perempuan yang dah ada boyfren yang sedang hangat bercinta tapi tak merancang lagi nak kahwin. Suatu pagi , anda di datangi oleh seorang aunty kipochi lalu bertanya

Aunty Kipochi : Bila nak kahwin? Ni dah ada yang punya ke belum ? Kalau belum nak jodohkan ni...
Jawapan Anda :
( a ) Dah ada, tapi tak tau nak kahwin bila
( b ) Dah ada, maybe next year kahwin ( anda pandai pandai cakap sebab syook di lamun cinta )
( c ) Ntah la
( d ) Dah ada, tapi tak merancang lagi nak kahwin, ada jodoh adala..

Situasi B
Anda adalah perempuan single tapi tengah syook dengan seorang jejaka sampai rasa nak phewiit phewitt dia. Maksudnya, hanya anda yang syook kat dia, dia tak tau pun syook kat anda atau tidak.Suatu tengahari, anda di datangi oleh seorang aunty sweetheart lalu bertanya

Aunty Sweetheart : Bila nak kahwin? Ni dah ada yang punya ke belum? Kalau belum nak tolong carikan ni..
Jawapan anda
( a ) Senyum senyum je tapi tak bagi jawapan pun { sebab tak tau nak cakap apa }
( b ) Belum.Tapi nak kahwin. ( ayat terus terang yang anda memang nak kahwin )
( c ) Ntahla ( sebab hati tengah syook kat jejaka lain, tapi tak berani bagi keputusan sebab jejaka lain belum tentu syook pun kat anda )
( d ) Dah ada ( sebab menaruh harapan kat orang lain la konon :P )

Situasi C
Anda adalah seorang perempuan yang single yang tidak mempunyai hubungan perasaan dengan siapa siapa pun sekarang. Suatu petang anda di datangi oleh auty keypoh lalu bertanya

Aunty Keypoh : Bila nak kahwin ? Ni dah ada yang punya ke belum ? Kalau belum nak tolong carikan ni..
Jawapan anda :
( a ) Belum ada, tolong carikan ( macam miang je ayat ni )
( b ) Ntah la, tanya mak saya ( macam mak dia yang nak kahwin )
( c ) Saya tengah tunggu orang datang meminang ni
( d ) Lari dari tempat kejadian ( ntah apa punya perangai ntah )

Situasi D
Anda adalah seorang perempuan yang mempunyai boyfren, tapi boyfren kata nak kahwin tunggu 3/4/5 tahun lagi.,..nak kejar cita-cita dulu.Suatu hari, anda di datangi oleh Aunty Sibok nak Tau lalu bertanya

Aunty Sibok Nak Tau : Bila nak kahwin? Ni dah ada yang punya ke belum ? Kalau belum nak tolong carikan ni..
Jawapan anda :
( a ) Belum. Carikan la ( sebab dah fed up dengan boy fren )
( b ) Saya dah ada, tapi boyfren cakap dia nak kejar cita cita dulu
( c ) Dah ada dan saya setia menanti
( d ) Ada calon untuk saya ke? Aha!

6 comments:

maiyah said...

tawen.. tidakkk, nasib baik terkecuali :)

Framestone said...

cam mne bro nk jawab ek.... bro adalah lelaki... tp if di vice verse leh je bro jawabkan

Situasi A - a

Situasi B - d (jatuh la saham kate xde, kate hensem kan he..23x)

Situasi C - c (konon hangat di pasaran la tue kan)

Situasi D - e (saya pun ade cita2 gak bnde nk dikejarkan)

www.broframestone.com

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
ni nak kena bagi zero ni..takde jawapan..hihi :)

LUVLYDIYANA said...

bro framestone :
o.O

Liz said...

jawapan saya untuk soalan 1 dan 4 je..

soalan 1, jawapannye adalahhhhhhhh D!!

soalan 4, jawapannye adalahhhhh C!!

untuk makcik kepoh, ko pesal? takde keje lain ke?hahaha

Framestone said...

ok x jawapan bro nie huhuuh

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI