Saturday, November 14, 2009

Kisah 1,2,3

KISAH 1
Petang tadi saya bersama Zai menonton tunggang terbalik punya movie.2012.Semua action dalam tu semua tunggang terbalik.Dunia tertunggang.Kapal tertonggeng.Jalan terbalik.Down down to the earth.Tak de apa la yang tak tertunggang terbalik.Pelakon dalam tu pun belakon tunggang terbalik tergolek golek.Nasib baik saya ataupun Zai tak tertonggeng time tengok movie tu.Kedudukan masih stabil walaupun hati tak stabil bila ter'usha' jap kat seat belakang ada couple berpelukan 'mini' kat dalam cinema.Huh!Ambil kesempatan!

Saya suka Sasha.Bukan Sasha Saidin penyanyi kumpulan Elite yang nyanyi 'aaa..ooooo...caramu dan caraku'. Bukan bukan.Saya suka Sasha 2012.Hensem bangat bah.Dengan baju pilot nya, bisa gugur jantung tengok Sasha.Hensem macam Brad Pitt.Hensem ah.Berkali kali nak cakap hensem hensem hensem hensem sebab memang hensem.Phewit phewit.

Tamara pun cute.Sangat teruja dengan kecutean Tamara.Cute sangat bila Tamara request nak pakai topi.Eh,dia sangat cute lah!Macam baby doll.Saya wish nanti anak anak saya akan cute macam ibunya.Agagagaga.Ini macam annoyink.Dah tukar next kisah.Next pleaseeee....

KISAH 2
Time nak balik tu saya dan Zai dikejutkan dengan peristiwa air bah,kereta Zai telah berubah.Kawasan tempat Zai parking kereta tu,ada paip bocor dari atas bumbung.Air plak mencurah curah macam hujan.Nak masuk kereta pun tak boleh blah.Kang kebasahan seksi Kuch Kuch Hota Hai plak.

Kitaorg pun bertindak ke kaunter aduan.Repot pot pet pot.Datangla dua pekerja lelaki miang miang keladi nak setelkan problem.Hari ni macam buat free show je.Problem problem tergempar macam ni biasala semua orang nak usha.Takpe,kenangan remaja.Saya cakap dekat Zai.

KISAH 3
Ayu call untuk ber'gosip'ing tentang hati dan perasaan. Sekarang saya rasa susah untuk bercerita bila Ayu banyak tanya isu-isu yang melibatkan hati dan perasaan. Bukan tak mahu di buai rasa cinta secara banyak,tapi saya takut untuk menerima kehadiran cinta, kerana takut cinta terjual di Reject Shop.Sebab rasa cinta saya bukan seperti bundle, lelong lelong sehelai 4 hinggit.Owh, tidak! Saya betul betul Mencari Yang Hakiki.Tagline Nur Kasih saya baik punya cilok.Kepada Ayu, harap ngerti ya.Suggestion di pertimbangkan.

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

8 comments:

Fatt Chin Choy said...

terperasan aku ko guna perkataan 'bah'. kenapakah?
haha

LUVLYDIYANA said...

haha..jgn perasan bah... :P

maiyah said...

cam best plak cite 2012 tu.. ingt nak sambar dvd :)

Azwandy Bin Muhamad said...

cikgu anis dah tgk eh cite 2012???
sy pon da tgk cikgu...
best...
tapi mcm kisah bahtera nabi nuh...

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah:
saya rasa tak best sgt..kalo bagi rate..dpt 3 bintang je la.. :)

LUVLYDIYANA said...

wandy :
tu la..tgk scene yg last2 tu mmg ala2 bahtera nabi nuh kan.kena langgar.then org2 yg baik saja terselamat.tahyul ah cite tu.takpe.masih berpegang pada rukun iman yg ke 6.hihi

maduz said...

Walaupun aku blom tgk, tp aku rasa mcm bangang je cite tu. Ntah pape. Nk ikut Nostradamus punye jangkaan la konon2 2012 akan tjadinya kiamat. Bahlol! Cara omputeh nk myesatkan org Islam. Hahaha. Baik tgk twilight New Moon nnti! 2x5 gak aku nih!

LUVLYDIYANA said...

yerp..dat is one of da way...yg penting hati..nak percaya atau tak..cerita die pun siap ada ala2 bahtera nabi noh gituww...kan kan.wow..kisah cinta.omg..nak tgk!

PHD IS A LONELY JOURNEY