Tuesday, November 24, 2009

Hati dan Perasaan Saya

Hati saya sekarang......

1. Semalam i dah resah gundah gulana dah.I cek result master, 'PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA'...huh! sebenar nya dah tau dah. Tapi kan saya cakap, saya takkan berputus asa sehingga keputusan yang mutlak keluar.Owh, ini hasilnya....sekarang i dah mula banyak berpikir what happen to my life next next and next...Kahwin ? Itu saya tak tau....mungkin bakal suami saya tersesat kat hutan agak nya. Sampai sekarang tak jumpa bakal suami ni....Jangan sesat2 jadi tarzan sudah...i tak nak kahwin tarzan...haha..dah merepek dah.. ....

2. Pagi tadi saya call PPS balik, tanya pulak prosedur nak buat rayuan camne. Tapi Hafiz PPS tu cakap, jangan percaya dengan result yang kuar tu. Ada technical problem sikit dekat Fakulti Pendidikan. Keputusan yang official nya tunggu 30hb ni.Eh, main cat ci lut pulak result nih. Bley pulak nak main tipu-tipu time hati tengah gundah gulana ni. I call Prof Khalid n Dr Afendi pun tak angkat2...so, saya rasa saya harus sabar lagi sampai 30hb ni. Sabar Anis Sabar!. Yang penting selagi tak official keluar, selagi tu saya tak berhenti berharap! Walaupun hati dah upside down dah sekarang......Apa yang saya buat rasa semua tak kena dah. Asyik terpikir pikir benda ni jah. Kadang-kadang sampai nak berfikir secara normal pun tak bley dah. Asyik pikir....' Dapat ke tak?' , 'Dapat ke tak?' , 'Dapat ke tak?'..........

3. Cuti ni saya dah men'cancel' semua kelas tusyen saya. Sebenarnya saya pun tak tahu keputusan ni baik atau tak, tapi saya sebenarnya sangat terasa hati dengan tuan tusyen. Plus saya dengar banyak sangat kisah kejahatan tuan tusyen, lagi saya rasa mcm terkutuk je kerja kat tempat tu. Tapi sekarang ni, bila dah cancel tusyen, maksudnya life dah jadi tak padat, nanti saya mula rasa tak bz dan mula saya rasa buang masa manyak! Kalau master pun tak dapat sambung, lagi la tak bz, isk! Ni tak boleh jadi ni...saya tak suka hidup tak energetic, nanti saya mula rasa saya dah membazir waktu secara sia sia. Pikir anis pikir!

4. Saya sangat tak suka, bila orang judge saya tanpa dia kenal sapa saya. Cakap saya memilih kawan, nak kawan yang kaya je. Pandai-pandai cakap saya nak kahwin dengan lelaki kaya je, tak nak kawan dengan orang yang tak hensem, lupa diri sebab dah bekerja sekarang. #!$%@$!#$#!. Dulu orang ni, mesej saya je cakap mcm ni. Mana dapat no fon ntah. Tapi sekarang die dah jadi stalker blog saya. Dah pandai2 nak bagi mesej, ' hye u miss blogger , u ada blog rupanya'...siyes...menyampah gile.....Tapi saya ni tengah musykil dengan diri saya sekarang ni...nape orang cakap saya macam2 tapi saya diam je..dulu saya ni kalo orang cakap bukan2, suka buat serangan balas..kat sekolah dulu saya pernah kena sound dengan boys sebab cakap kuat sangat..dan saya dengan nada tak puas hati nya g menjawab ' sebok je, pasal?'..isk..ke saya dah dewasa sekarang?haha..macam takde kaitan...cuma saya harap, bila saya diam, orang gila ni penat, dia pun akan diam. Tapi masalahnya, dia ni tak diam2 plak..lagi teruknya...ada pulak no baru yang buat dajal camni..grr..grr..tukar no phone? macam taknak sebab no fon ni dah pakai sejak FORM 5...dah 10 tahun saya bersama maxis..tak suka pun pakai gak! Tak kesah la nak cakap saya apa, yang penting saya tahu saya siapa.Tak payah nak judge saya lah. Saya bukan nak cari kawan gucci ka, bukan nak cari kawan LV ka, bukan nak cari kawan Jimmy Choo ka, kalau dapat , tu suatu bonus. Tapi kalau cakap saya memilih kawan, hanya maw kawan dengan orang yang ada duit. Serius saya terasa!

5. Saya malas la nak bermain perasaan.Just wait n see! .

12 comments:

Fatt Chin Choy said...

sapa yg kaco ko tu

Liz said...

mcm2 manusia skarang ni..apsal tak tak puas hati dgn life orang..isk isk..sekalipon u tunggu pinangan sultan ke, anak raja ke..sukati u la kan..yg depa risau sgt apsal?ckp je..'kalo kawen dgn anak raja sok, sy pastikan ko jadik pengapit yg tolong lap kasut aku..time nak naik pelamin'

Amir Fauzi Ramlee said...

cat ci lut tu bahasa pe?? Huhu.. Tak pernah dengar.. Hahaha..

maiyah said...

pedulikan org lain, tulah manusia mmg tak bleh tgk org tenang.. mmg tensen kalo ari2 kaco tapi adik kene kool.. k :)

Lovely Emy said...

hye, semoga akak dapat sambung master tu eh, jgn risau sbb dorg kata nak sambung master skg ni senang je :)

sbb ada peruntukan kan.. lctrer kita org siap mcari cari students lg (^.^)

TRADE HOUSE said...

laaaa, org cem 2 pon ada??? nak dengar citer?? ari 2 i nyer member pon kene kutuk tanpa sebab munasabah..tp yang pasti dengki kes la..besala, manusia miskin kaya sumanya..bla bla bla... Lu pk la seniri :) Hidup Anis!

LUVLYDIYANA said...

ah fatt :
aku tak knal....kalo kenal, dah lama aku ketuk2!

LUVLYDIYANA said...

liz :
betul! aku bengang gak...die tu aku rasa type2 yg di reject kot..tu tak puas hati..bagi plak msg mcm tu..untung aku tak kenal je..kalo aku kenal..aku nak ketuk2 pun ada..die jealous kot tgk heels aku..aku mls nak cari..buang masa je..byk koje lain..

LUVLYDIYANA said...

amir :
ala...ni mcm main sorok2 time kecik2 dulu..sebelum nak main games tu..i selalu cakap..nak main cat ci lut..hehe

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
tu la..sabo jela...isk2..tapi sekarang ni..bila saya dah senyap..die dah makin kurang plak nak kaco..tapi tak best.ada no baru plak..mcm org yg sama je..tapi tuka no..isk2..rajin no!

LUVLYDIYANA said...

trade house :
eh..ni 1st time u komen my blog kan..welkam..welkam...i dah visit blog u.brg2..nice!..i should explore more!!

aah..mmgla..org mmg sentiasa tak puas hati kalo kita hidup senang...

hidup anis! semoga panjang umur! agagaga :P

LUVLYDIYANA said...

emy :

wish me luck!!..u pun dapat smbg kan..congrats!

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI