Monday, November 30, 2009

Cerita Saya

CERITA HARI RAYA

  • Preparation raya tahun ni tak beria sangat. Mak macam emosi sikit bila dengar takbir raya, tapi adik saya yang form 5 tu tade sebab tak balik beraya. Dia cakap maw study kat asrama. Actually ni 1st time family kitaorg tak cukup ahli bila hari raya. Sebab tu mak rasa macam takde mood maw raya je. Tapi saya cakap kat mak.. ' Mak kena start biasakan diri tak cukup anak time hari raya, nanti kalau anak anak mak semua dah kahwin tak balik raya, cane? '.......Isk! sedih..sebenar nya saya plak yang emosi lebey!

  • Saya ingat raya tahun ni saya tak kemana mana. Tapi bila Kak Miza n Kak Bani ajak g beraya, dah rasa macam Hari Raya Aidilfitri dah. Dah la makan punya banyak kat umah Zai, Shimah n Kak Bani. Sampai last pittstop, muka saya dah naik merah dah sebab nafsu kenyang tu dah nak sampai ke otak.Gile ah punya kenyang!

  • Saya dah ada skill buat kuah kacang n lontong time hari raya ni! Best! Tapi sebab lontong la saya jadi kawan toilet sepanjang hari.
CERITA FAMILY DAY

  • Hari raya kedua, perasaan mak dan kami adek beradek memang tak tertahan tahan maw jumpa abang. Rindu seh! Saya tak sabar nak tunggu abang habis SPM. Tahun depan , bila sekolah dah bukak,adik adik semua balik asrama, saya ada kawan baru kat rumah. Saya ada abang. So, tade la busan sangat dok umah. Time petang g amik abang kat asrama, then kitaorg g jalan2 kat penang. Best!
CERITA FREN'S DAY

  • Ema mesej saya ajak jumpa Muni kat Kampung Gajah. Sebab dah lama tak jumpa Muni. Last day aritu saya jumpa dia time convo. Tu pun jap je. Actually, kitaorang memang rapat since sekolah dulu. Bila dah sama-sama masuk UKM, lagi close . Every month mesti jumpa kat UKM KL, takpun Bangi. Bila Romong pun study dekat UKM, kitaorang punya aktiviti pun bertambah ahli. Dulu , kalau tak saya dan romong g Kampung Baru, Ema n Muni yang datang Bangi. Sekarang bila dah semua keja, da takde aktiviti berjemaah cam dulu dah. Huh! Muni da keja kat Sabah, Romong dah di KL. Nasib baik tinggal ema kat ipoh. Tade la saya kesorangan sangat di bumi Perak ni. Eh! sebenarnya saya sedang teringat memori dulu. Best dan sangat kenangan. Dan saya rindu kawan kawan! Saya rindu kat Yanti juga. Tadi baru call Yanti. Die nak deliver bulan 2 ni. Saya rindu kat Tya juga. Baru jumpa Tya last week pun sudah rindu balik. Saya rindu Anne juga. Saya rindu ineh juga. Saya rindu farah juga. Saya rindu laa juga. saya rindu kema la.Saya tengah rindu dengan kawan kawan la......SANGAT!
Entry tiada penutup. Sekarang saya maw mandi. Bye!


5 comments:

Liz said...

wehs..kire ok la tu..aku ni raye berdua je dgn abang..akak balik da tgh hari raya..bosan gile.tak rase raya langsung! tp kalo raya haji mmg canggitu..

maiyah said...

sian mak tu.. hati mak mmg gitu, yg paling dinanti kehadiran anak2 ler

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
aah..dah berjaya ni selami hati mak..yes!

LUVLYDIYANA said...

liz :
tu la..selalu raya haji aku cam tu gak..tapi thn ni lak beria siap nak g raya umah org..mcm hari raya puasa la plak!

Fatt Chin Choy said...

wei aku x makan pun lemang n rendang raya ni

bg le aku skit

huhuhu

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI