Sunday, October 25, 2009

Teman Serumah Saya

Malam ni saya rindu pada ousemate-ousemate......Malam ini i nak introduce ousemate-ousemate i yang best......

Ni housemate i yang paling di rindui malam ni. Yang bebaju kuning Farah.
Perkembangan terkini : Farah dah tunang ngan kekasih cerahnya Abu @ Din Mat Tap. Farah masuk rumah i time 3rd year.Kira Farah ni sempat 2 thn la menjalani kehidupan dengan i. Sebabkan dulu farah satu-satunya ousemate i yang amik course pendidikan fizik/mate gak, so i agak rapat ngn Farah. Farah terror masak. Tapi dia tak ske makan western. Kalau i ngan laa beria nak masak spageti, Farah tak join sangat sebab dia tak suka. Tapi i belaja masak style Johor dari Farah.. I kalau ada problem atau ketidak puasan di hati, i cerita kat Farah sebab tu sampai sekarang i macam tak bley nak hide sumthin je dari Farah.macam semua tau je makcik nih!!

Yang berbaju hitam adalah Laa. Gelaran di facebook Ava Adore. Perkembangan terkini : sedang bahagia bersama boyfren. Laa housemate paling kuat nyanyi. Kalau nak update pasal The Strokes, Muse, Radiohead, Coldplay terkini ,bley tanya kat laa. Laa juga ske goreng telur kat boyfren lama. I ngn laa selalu gak plan masak spageti sama2.Sampaikan i rasa i dah terror la masak spageti, selama 3 thn seousemate ngn laa

Yang di hadapan nama dia Wani. I tak rapat sgt dgn dia.Sebab bilik dia kat bawah.Semua pun tak rapat sgt dgn dia sebab dia suka buat hal sendiri. Bilik kitaorg semua kat atas, so banyak rapat dgn yang lain la. Wani mmg dari awal pindah umah die decided nak duduk sorang2 kat bilik bawah. Biasala. dalam banyak2 ousemate, mesti ada sorang yang pelik2. Dan dia ni mmg agak pelik sket dari yang lain. Tak kesah lah asalkan bahagia!

Yang pakai cermin mata tu nama dia Kema. Kema sempat 2 thn je serumah ngn i. Sebab tahun last tu dia dah pindah balik kolej stay dengan geng2 dia kat Kolej Zaaba. Kema pun i agak rapat. Dulu time kema ada kat rumah, apa2 ttg tutorial i bincang kema.Kalau tak paham kuliah pun i tanya Kema.Teman seperjuangan nih!

Ini Farah IT. I panggil dia Farah IT sebab die terror bab2 komputer. Kitaorg satu rumah merujuk ttg komputer dekat farah.Sesuaila sebab dia sorang je yang amik IT kat dlm rumah.Yang lain semua cikgu. I rapat ngn farah gak tapi yang tak best sebab Farah sempat setahun je serumah ngn i. Lepas rumah akak dia siap dapat kunci kat seksyen 3 tambahan, dia pindah rumah akak dia. I ske kawan ngan Farah.Sampaikan bila Farah pindah, i still lagi meronggeng ronggeng lepak dengan dia.I banyak jalan-jalan dengan Farah.Sampai sekarang kalau i datang Bangi, i mesti jumpa Farah.Cuma bila dah masing-masing di alam pekerjaan ni.susah sket la nak jumpa.Tapi i tau Farah tetap nak jumpa i...

Yang berbaju coklat bukan ousemate i.Dia hanay guard di rumah.Gile ah punya canggih sampai uamh pun ada guard.
Yang berbaju oren,Za.Dulu i rapat dengan Za.Tapi sejak ada krisis dia clash ngan schoolmate i,dia terus jadi tak baik dengan i.Plak tu diaorg clash sebab krisis yang dasyat gak.I dah cakap kat schoolmate i tu, i macam tak nak jadi orang tengah time diaorang tgh gaduh.Sebab i tahu akan jadi macam ni la.Hubungan i ngan Za pun dah tak baik sgt lepas tu.Tapi takde la sampai gaduh.Cuma kurang bercakap sangat. Tahun ke 4,Za pindah masuk balik kolej.Sebab i rasa dia pun tak serasi dengan semua ousemate dlm umah tu.Lepas kejadian dia ngn kekasih lama,schoolmate i tu......Perkembangan terkini pun i tak tahu lepas habis belaja,bawa haluan sendiri.
Ni semua ousemate i.Walaupun Farah IT,Za n Kema tak stay lama...tapi still banyak kenangan dgn diaorg tambah tambah dengan Farah n Kema sampai buatkan i rindu secara BANYAK kat ousemate i malam ni especially Farah,Laa,Farah IT n Kema...miss uolss!!































































2 comments:

Nur Farah 'Aina said...

Suweetnye..miss u 2 Anis! Skrg bile da kje aku pun pk kan pkr yg sma. Rindu kat alam study dlu. Kdgkala aku pun rsa bsyukur sb msa 3rd year aku xditawarkan dok kolej..mayb ni pngalaman aku yg paling berharga, xkan dpt jualbeli kat tpt lain. Klu x, smp skrg aku xmrsa kna bhujan sjauh 5km smta2 utk smp ke klas, kna halau kuar lecture hall..haha.
Tp jap, da lma ke ko tulis blog Anis? Wah..da bley jd Impian Diyana!

LUVLYDIYANA said...

Farah !
tula..setiap yang kita buat tu ada hikma nya.Dan tu lah hikmah yang Allah bagi kat kita. Kalau kita tak serumah, aku rasa kita semesra ni kan.N the best thing, kita takde kenangan macam nih. Nanti bley la cerita kat anak2..

'housemate umi dulu pembuat biskut oreo'

HAHA..gelak jap..

eh,aku dah lama la berblog.Bukan ko ke yang cakap dulu time tgk impian ilyana.aku ni tiap ari ada impian dan kemusykilan, so baik aku buat blog.

Tapi blog aku dulu tak reveal sgt la.Blog cinta,so rehsia sket.hihi

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI