Saturday, October 10, 2009

Program Hari Ini

Sebenarnya status badan i tidaklah berkederat sangat nak update belg malam ni.Tapi i gigih juga nak buat sebab i macam tak tertanggung rasanya kumpul manyak manyak cerita dalam hati.

I rasa hari ini i bergerak sepantas kilat, selaju bullet train. Sejak semalam i terlibat dengan Kursus Kepengadilan Bola Jaring untuk mencari pengadil-pengadil yang profesional di daerah yang tersohor okei. HaHaHa. Itu macam over. Sedangkan selama 23 tahun memang tidak pernah langsung sama sekali mencebur kan diri dalam kancah bola jaring, sedangkan bola jaring pun i tak pernah berniat untuk memgang, apatah lagi jadi pengadil. Tiba-tiba dipanggil untuk jadi pengadil, I terasa sangatlah seperti alien jatuh ke bumi tapi i gigih juga nak pahamkan undang-undang game girlgirl yang selama ni i rasa tak mencabar langsung dan menyusahkan sebab terlalu banyak yang tak bley dari bley, takpe, i belaja jugak selama dua hari.

Sebab itu sekarang i terasa tidak berkederat kerana selama dua hari i terkinja kinja di court , blow blow wisel dan memerah otak untuk memikirkan jenis jenis kesalahan yang dibuat pemain. Penat seyh. T______T

Betapa pantas nya i bergerak hari ini, i masih sempat lagi nak pergi kenduri kahwin my fren, Ain. Dengan pakai tshirt,tracksuit n sport shoes nya...i dengan intan slumber je g kenduri my fren pakai macam tu. Tak kesah lah kan, yang penting kehadiran. Kalau tak pergi, i macam segan sangat la plak sebab rumah dia dekat dengan rumah i, so time rehat tengahari waktu kursus tadi, i n intan g cabut jap g kenduri. Nasib baik dapat goodies special.Berbaloi baloi!

Habis kursus, i n intan wat next plan plak. Kitaorang g join potluck dekat umah Kak Shikin. Makanan wallaweh, sangatlah banyak sampai i pun buat second round nak makan semua makanan. Sangat sedap okei dan sekarang tiba-tiba i craving nak makan laksa lagi.Nak Nak Nak.

Itu kisah hari ini. I nak menjengok ikan jap. I baru join game ni hari ni. ~:P

5 comments:

Amir Fauzi Ramlee said...

Ntah apa punya permainan tah, pegang bola, xleh lari.. pelik tul.. Haish..

Per kata, biler u kawin nati, u pakai macam u gi kenduri tadi.. Hoho..

LUVLYDIYANA said...

amir : i pun pelik ngn game tu..mmg busan la..kalau i kahwin pakai macam tu..takut u yg tak knal plak mana 1 pengantinnya..hehe

queenlyana said...

pegang bola tak leh gerak, tak leh bum, nak angkat kaki ada cara, kalo kita halang bola musuh sampai bola terjatuh dr tangan dia, kita kena penalti duk tepi dia ja.. dan banyak lagi.. I dulu wakil sekolah bola jaring taw.
but.. sumpah bosan permainan tersebut. dah la dapat jurulatih yang suka kerek.. now dah tak minat dah..
kalau i ada anak pompuan sek sok.. i nak suruh dia main sukan lain yang mak dia tak pernah main. hahaha

LUVLYDIYANA said...

lyana : i dulu tak penah langsung main bola jaring sampai huruf2 die pun i taktau!siyes.now,tak pasal2 kena jadi pengadil lak.jom nanti suruh anak kita main badminton,nanti bley frenly match dengan anak i dengan anak u..match 'anak-anak blogger'..haha..apa ntah punya angan2..

queenlyana said...

eyh bagus lah angan-angan you tu. I sokong...!
I memang akan menyokong untuk sebuah persahabatan yang kekal-kekalan sampai ke anak pinak sek sok. hahaha

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI