My Heart Will Go On....

Sejujurnya saya memang malas nak mengupdate belong kesukaan saya sejak dua menjak ni. I dah banyak kali rasanya bernekad dan bertekad untuk menyayangi belong pada setiap hari. Tapi i rasa makin hari i makin ding dong untuk mencarut coret eh bukan..mencorat coret segala macam hal dalam belong kesayangan i loikeeeee....

Hasil penyelidikan yang i telah lakukan secara mendalam, peng'update' tan blog i memang banyak terpengaruh dengan keadaan emosi dan hati. Kalau hati i terasa tak teruja atau gembira atau tak terasa fun langsung di sudut hati, i mesti malas nak update blog walaupun ada benda je nak cerita tapi hati kata taknak, i tetap tak nak okeiii!!

Cuba kalau emosi dan hati i berada dalam keadaan keterujaan yang tinggi.Hati gembira suka melompat lompat, i rasa macam 24/7 nak berdampingan dengan blog sampaikan apa yang i masak pun i nak update.Sampaikan tgh mandi pun masih pikir nak update blog blog blog blog. Sangat obses bukan. Itu kalau hati i tgh happy okeii!!

Eh, macam looser sangat i cakap hati i tgh tidak gumbira tapi i fine masih boleh gembira sebab itu buku cakap 'Rahsia Hati Tak Siapa Tahu' [ ini tajuk novel kan, da tak ingat siapa tulis, tapi cerita die best ..time i form 5, semua addict dengan cerita ni okeii ]

Okey , i cerita apa yang buat i tak gembira...

1. Selepas cuti hari raya hari tu, tiba- tiba i terasa banyak kerja. Everything nak kena settle sebelum sekolah tutup lagi 5 minggu, padahal banyak lagi yang tak settle dan yang paling buat i tak gembira sekarang i banyak lagi tak habis nak ajar students sedangkan exam minggu depan.Cuak okeii....i memang jenis kalau tak settle satu benda, i akan terpk pk sebab itu ku bilang hatiku enggak happy.. T__________T

2. I tertunggu tunggu post card dari Bangi tu sampai sekarang tak sampai-sampai, i risau dan harus memikirkan wat happen next?????

3. Lately kaki dan tangan i cepat lenguh. I takut kalau sumthing happen to me. I tak kawin lagi. Bf pun takde lagi. I umur pun tak sampai 24 lagi. I rasa nak jumpa doc tapi i takutt kalau doctor cakap bukan-bukan.....

4. I tiada teman berbicara sekarang.................sebab tu tak gembira kot..HuaHuaHua...

Ya Allah...
jika aku jatuh cinta...
cintakanlah aku pada seseorang..
yang melabuhkan cintanya padaMU
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMU

Comments

maiyah said…
kekadang fikiran terganggu pun akan mengganggu emosi kita, bawak byk bertenang dik :)
queenlyana said…
I akan tulis blog bila orang lain dah jarang tulis blog. (ada ka patut..)
sebab tu i jarang tulis blog sebab orang lain rajen tulis blog.. so i akan duduk dan baca dan baca je. hehehe

tapi lately ni,
i menyampah dengan blog i sendiri.
hahahah tak pasal-pasal.
i rasa macam : menyesalnya jadi blogger. HAHAHA (lagi tak patut..)

anisdyana,
semoga menemui cinta hati. I dah ada sorang, tapi i suruh dia pergi.. so takpe.. nanti i cari lagi. Jangan berhenti mencari ye bebeh...!
yOnnA said…
hurm sama lah babe. tp i ni, kalau mood blog berkurangan pun, i ttp pk nak tulis apa dlam entry hee. tp haram tak berupdate. asyik masuk drafts ja T__T

try la tulis blog time mood tgh down ke. maybe it helps.even x banyak, a bit maybe? hee

waah semoga menjadi cikgu yg cemerlang dan gemilang hahaha./nasib u xde anak murid mcm i T__T sumpah u akan menyesal seumur hidup!
LUVLYDIYANA said…
kak maiyah :
yerp..mungkin emosi menguasai dir..sbb tu jadi camtu..hihi

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar