Wednesday, October 14, 2009

My Heart Will Go On....

Sejujurnya saya memang malas nak mengupdate belong kesukaan saya sejak dua menjak ni. I dah banyak kali rasanya bernekad dan bertekad untuk menyayangi belong pada setiap hari. Tapi i rasa makin hari i makin ding dong untuk mencarut coret eh bukan..mencorat coret segala macam hal dalam belong kesayangan i loikeeeee....

Hasil penyelidikan yang i telah lakukan secara mendalam, peng'update' tan blog i memang banyak terpengaruh dengan keadaan emosi dan hati. Kalau hati i terasa tak teruja atau gembira atau tak terasa fun langsung di sudut hati, i mesti malas nak update blog walaupun ada benda je nak cerita tapi hati kata taknak, i tetap tak nak okeiii!!

Cuba kalau emosi dan hati i berada dalam keadaan keterujaan yang tinggi.Hati gembira suka melompat lompat, i rasa macam 24/7 nak berdampingan dengan blog sampaikan apa yang i masak pun i nak update.Sampaikan tgh mandi pun masih pikir nak update blog blog blog blog. Sangat obses bukan. Itu kalau hati i tgh happy okeii!!

Eh, macam looser sangat i cakap hati i tgh tidak gumbira tapi i fine masih boleh gembira sebab itu buku cakap 'Rahsia Hati Tak Siapa Tahu' [ ini tajuk novel kan, da tak ingat siapa tulis, tapi cerita die best ..time i form 5, semua addict dengan cerita ni okeii ]

Okey , i cerita apa yang buat i tak gembira...

1. Selepas cuti hari raya hari tu, tiba- tiba i terasa banyak kerja. Everything nak kena settle sebelum sekolah tutup lagi 5 minggu, padahal banyak lagi yang tak settle dan yang paling buat i tak gembira sekarang i banyak lagi tak habis nak ajar students sedangkan exam minggu depan.Cuak okeii....i memang jenis kalau tak settle satu benda, i akan terpk pk sebab itu ku bilang hatiku enggak happy.. T__________T

2. I tertunggu tunggu post card dari Bangi tu sampai sekarang tak sampai-sampai, i risau dan harus memikirkan wat happen next?????

3. Lately kaki dan tangan i cepat lenguh. I takut kalau sumthing happen to me. I tak kawin lagi. Bf pun takde lagi. I umur pun tak sampai 24 lagi. I rasa nak jumpa doc tapi i takutt kalau doctor cakap bukan-bukan.....

4. I tiada teman berbicara sekarang.................sebab tu tak gembira kot..HuaHuaHua...

Ya Allah...
jika aku jatuh cinta...
cintakanlah aku pada seseorang..
yang melabuhkan cintanya padaMU
agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMU

4 comments:

maiyah said...

kekadang fikiran terganggu pun akan mengganggu emosi kita, bawak byk bertenang dik :)

queenlyana said...

I akan tulis blog bila orang lain dah jarang tulis blog. (ada ka patut..)
sebab tu i jarang tulis blog sebab orang lain rajen tulis blog.. so i akan duduk dan baca dan baca je. hehehe

tapi lately ni,
i menyampah dengan blog i sendiri.
hahahah tak pasal-pasal.
i rasa macam : menyesalnya jadi blogger. HAHAHA (lagi tak patut..)

anisdyana,
semoga menemui cinta hati. I dah ada sorang, tapi i suruh dia pergi.. so takpe.. nanti i cari lagi. Jangan berhenti mencari ye bebeh...!

yOnnA said...

hurm sama lah babe. tp i ni, kalau mood blog berkurangan pun, i ttp pk nak tulis apa dlam entry hee. tp haram tak berupdate. asyik masuk drafts ja T__T

try la tulis blog time mood tgh down ke. maybe it helps.even x banyak, a bit maybe? hee

waah semoga menjadi cikgu yg cemerlang dan gemilang hahaha./nasib u xde anak murid mcm i T__T sumpah u akan menyesal seumur hidup!

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
yerp..mungkin emosi menguasai dir..sbb tu jadi camtu..hihi

PHD IS A LONELY JOURNEY