Tuesday, October 27, 2009

Indahnya Ciptaan Tuhan

Dulu time zaman sekolah,kita masing masing ada cikgu kita admirer sgt.Sebab kita admirer bley jadi macam-macam,ada yang sebab dia hensem ala Shah Rukh Khan,sebab dia lawak macam Nabil,kadang-kadang benda yang simple pun nak admirer cnthnya sebab tiap hari head to toe semua pakai sama warna pun bley jadi sebab nak admirer.Tapi most of the time,banyak la kita admirer sebab cikgu tu muda plus 'cuties' bukan berkudis.......Cuba kalau cikgu tu dah menunggu saat nak pencen..ada kau nak admirer?

Dulu time zaman i sekolah pun,ada jugak cikgu yang di admirer.Time tu i form 3.Nama dia Cikgu Rodhi.Die ajar math.Dia baru datang sekolah i time form 2.Dia tak kahwin lagi time tu n of coz la jadi kegilaan gadis gadis remaja. Muka pun not bad la.Actually, i takde admirer dia secara obsess sgt, tapi cikgu ni memang menjadi kegilaan gadis gadis batch i time tu.

Sebulan sebelum PMR,kitaorg kena duduk di dewan buat study group.Time ni time paling best sebab bley kacau cikgu Rodhi tiap hari. Kebetulan plak i satu group dengan Wani Yahya yang memang obses gila dengan cikgu ni.Lagi la best nak bermesra ngan cikgu nih.Kalau time math, kitaorg siap cepat. Then bila cikgu Rodhi lalu kat tepi meja kitaorg, mesti ah nak angkat tangan nak tanya soalan. Kadang-kadang takde soalan pun, tapi saja pura-pura tanya sebab nak suruh cikgu Rodhi ajar. Kalau cikgu lain lalu,tiba tiba plak jadi paham semua soalan macam takde nak tanya langsung.Haha.Obses!

Tapi bila i form 4, cikgu Rodhi tu dah kahwin. Lepas cikgu tu kahwin, keobsesan gadis-gadis kat cikgu tu pun macam makin kurang sket. Suami orang jangan di ganggu!

Hujung tahun form 4, datang plak sorang ustaz baru kat skola i. Datang sekolah i, dah memang bertitle suami orang ber anak 1.Muka siyes hensem macam Norman Hakim. I panggil dia Ustaz Norman Hakim.Dah la mengaji sedap. Serius buat hati cair.Semua gadis-gadis la i rasa admire kat ustaz nih.Ustaz ni penah ajar i Bahasa Arab Tinggi. Sangat best lah sebab ustaz admirer ajar.Tapi yang tak best, dengan Bahasa Arab Tinggi ni, i problem sikit.

Sekarang tiba-tiba nak nyesal sebab tak terror Bahasa Arab { iklan }

Time form 5, ustaz ni dah tak ajar i dah.Tapi admirer punya pasal,mesti kena tengok selalu. Nasib baik kelas i dekat tangga. So, kalau ustaz ni pergi mengajar kelas tingkatan 2 kat atas, mesti dia lalu depan kelas i. Time dia lalu, i n Yanti yang dok sebelah, mesti bisik-bisik

'Ustaz lalu.ustaz lalu'

Sampaikan one day, cikgu Sejarah i tegur bila i n Yanti usha ustaz tu lalu..dia cakap sambil senyum-senyum..

'Tengok apa tu....'

Siyes malu.. T_______T

Lagi sorang cikgu yang i admirer, Teacher Norayun. Dia pun cikgu baru pindah kat sekolah i. Tak ingat time form berapa, tapi suami dia pun cikgu KH sekolah i. Cikgu Khairi. Teacher Norayun ni cun. Kalau pakai baju, mesti 1 set in colour. Tapi most of the time, dia suka pakai jubah n boots.Chantek! Tiap ari dapat tengok teacher Norayun ni dari jauh pun terasa macam

'Wa,indahnya ciptaan tuhan...'

Sunshine...


~peminat~




~artis klon Norman Hakim.Extra Note : Dia tak suka Memey seMemeh~
p/s : i terbau unsur-unsur ke'skema' an dlm ayat..

6 comments:

noin said...

hehe
kenangan gile kan bile igt2 balik time skola dulu.. huhu

how time flies~ huu

Liz said...

sayangku..i ade mende nak blog pasal ni..sedih tau..kalo i vogue2 sgt, cikgu sume pandang i mcm i tak pakai baju..terokkan?

maiyah said...

mmg kenangan waktu skolah tak dpt lupa

LUVLYDIYANA said...

noin :
yerp..semua tu kenangan..n nak jadi students balik...best best best.!

LUVLYDIYANA said...

liz :
tau tau..kta ada prob yg sama.i dah komen kat blog u...

sabar!

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah
Kenangan yang terindah..mmg tak bley lupa..

PHD IS A LONELY JOURNEY