Wednesday, October 28, 2009

Hatiku Tak Fancy

Sejak beberapa hati i rasa hati i tak berbunga bunga. I risau perancangan plan A i tak menjadi, then terpaksa move ke plan B yang i rasa macam looser.....

Plan A apa? Plan B apa?

Ini future planning. Promise nanti i cerita selepas i dah tahu plan A menjadi atau tidak.Kalau cerita awal, semua orang tahu, tak tercapai, nanti I stress. I stress tau. Ini langkah langkah mengelakkan stress tapi i risau jugak sumtimes.

Memetik kata -kata Puan Seri Chika

sometimes bila kita nak semuanya perfect secara pukal, dan semuanya kita nak menjadi macam yang kita hendak, kita macam dah create satu weak point dekat mind set kita

Ya Ya Ya. I setuju Chika. Macam i juga.

Jangan teka plan A tu nak kahwin. I lembu pun tak bela lagi. Kahwin tu kerja tuhan. Siapa yang tak nak kahwin.S emua nak. Tapi tidak datang lagi jodoh dan seru. InshaAllah satu hari nanti saya kahwin. Kerana saya juga mahu berkahwin dan mempunyai anak-anak untuk mendoakan saya. { ini impian sebelum kahwin. Kepada bakal suami, nanti dah kahwin . kalau kita masuk sehati serasi anjuran Hot Fm radio yang hangat tu , u ingat tau ni...ni impian i sebelum kahwin..HAHAHA.. }

Eh, Selamat Pagi! Sejak dua tiga hari ni, i rajin plan nak online pagi pagi sebelum melakukan aktiviti kewanitaan.....bik tolong bik!! { tetiba berangan rumah ada pembantu..jangan jangan..itu nanti membuatkan i malas. enggak bisa.enggak bisa minta tolong sama pembantu }

Dah la..membebel panjang. Kata hati tak fancy. Tapi saya memang macam ni. Hati tak fancy pun malas nak show off. Takkan hati tak fancy pun engkau nak bawa muka sekepul comot sepanjang musim. Tidak Tidak Tidak.

Hati tak fancy, tapi masih boleh bersenda tawa. Hati tak fancy, masih bley nak craving makan keow tiaw. Hasih tak fancy masih lagi boleh nak makan secara banyak { nafsu makan dah datang sejak 2 hari ni..i makan banyak.Yeay ! Yeay ! }. Masih lagi boleh nak bergurau gurau.Masih masih masih.

Kerana keadaan i takkan terpengaruh dengan hati melainkan i betul betul stress. I tak stress.Tak stress. Hanya risau lah!




4 comments:

Framestone said...

waduh suspen2 gitew.....
wat la simple Plan

www.broframestone.com

anys amin said...

morning kakak!

hmm.. bersetuju juga ngan PSC ckp tu. huh.

kita pun sedang melankolika hati dan jiwa la kakak. T___T

dear owh dear...

LUVLYDIYANA said...

broframestone:
welcome to my life

{kata simple Plan }

LUVLYDIYANA said...

cha :
kita serupa...susah kan kalau diri ni terpengaruh dgn perasaan!

aduyai!!

PHD IS A LONELY JOURNEY