Wednesday, October 21, 2009

Entry Yang Miang

Malam ni dekat FB i, kecoh tentang junior i yang kematian suaminya..Al-Fatihah buat suami Nor Shuhailiza.Semoga rohnya di cucuri rahmat.

Bila i baca segala kekecohan yang melanda di FB i ni,tiba-tiba i sentap.. T_________T. I terpikirkan bagaimana keadaan junior i tu. Pada usia 23 tahun dah begelar janda. Ni la yang di katakan, Jodoh Pertemuan di Tangan Allah.

Dan i juga terpikir, bagaimana pula dengan jodoh i nanti? Kita selalu merancang nak bahagia je.Nak yang hensem bertaraf Brad Pitt lah.Nak yang bermisai macam A Galak lah.Nak yang gemuk macam Kuman lah.Macam-macam taste ada. Tapi kalau tak ada ciri-ciri yang kita nak.Sanggup kah kita menerima pasangan kita seadanya? Kalau i, I sanggup!! As long as 'si dia ' menyayangi dan menghargai i sebagai wanita....

Dan i juga terpkir. Kalau i kahwin nanti, macam mana kalau tiba2 suami i nak berpoligami?Sanggup tak i nak jadi macam Amina....merelakan saja tapi sebenarnya hati sedih dan perit....Macam mana kalau dipertengahan perkahwinan suami i meninggal macam kes Suhailiza ni.Tabah @ tidak i nak hadapi?Wah,takutlah dengan dugaan Allah!!

Apa-apa pun i doakan yang terbaik untuk i dan juga perkahwinan i jika ada jodoh nanti { gatai }.I juga akan mendoakan segala yang terbaik untuk suami dan keluarga i nanti { gatai }. I akan mendoakan segala kesejahteraan buat suami dan keluarga i nanti { gatai }. I akan doakan ditetapkan kecintaan suami terhadap i , dipanjangkan jodoh..takmo lah suami meninggal..dan di hindarkan poligami { gatai }. I akan doakan dijauhkan segala musibah buat suami dan keluarga nanti { gatai }. I akan doakan kebahagian buat suami dan keluarga nanti { gatai }. I akan doakan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah { gatai }

Haha.Entry manyak gatai arini. I pun sudah ngantuk. Sekarang i nak tido di samping suami. { gatai.gatai.gatai } ~wink~

4 comments:

s.c.h.u.l.t said...

ksimpulan?

kita hanya mampu merancang, DIA juga yang menentukan~ ;)

lyana said...

Issh, tak gatal lah cakap pasal kahwin.. memang dah layak sangat dah.
Saya pun bersedih sebab adik beradik sume kahwin less than 23 tahun... I je dah 24 tahun, calon pun tarakkk.. Hahahah (gelak tetiba..)

Oh ya..!
Saya dah letak link awak..!

LUVLYDIYANA said...

schult :
ya ya ya..kesimpulan yang A pluss

LUVLYDIYANA said...

lyana..
apa nasib kita ni??hehe..

PHD IS A LONELY JOURNEY