Sunday, October 4, 2009

Contohilah Wonderpets

Selama dua hari i ini,i tiada di rumah,berada di luar kawasan..mengalami percutian hebat ala hutan di Hutan Lipur Ulu Kenas,Kuala Kangsar.Ah.kerja cikgu memang macam ni.Students ber'camping' , cikgu pun camping.Students ber'picnic' , cikgu pun picnic. Students ber'lawatan' , cikgu pun lawat-lawat. Senang nak cakap , apa aktiviti students sume ckgu kena join da club sampai i pun da rasa muda 5 tahun sekarang macam students ... ~:P

Kem Pengawas ini adalah aktiviti yang pertama di buat di luar kawasan yang i join selama almost 1 year menjadi pendidik yang terdidik.Sebelum ni semua kem yang i join buat dalam sekolah je. I malasla nak cakap i camping sekarang sebab selama i dua hari duduk di hutan, i tak de plak tido dalam khemah, makan akar-akar kayu, ulam-ulaman, telur rebus.Takde takde takde.Tak la macam camping sangat i rasa.Ala bercuti dalam hutan, kalau penat anda tidur.Lapar anda bley makan.

Percutian ini i rasa agak best jugak walaupun pada awalnya i rasa memang tak best sebab terpaksa paksa nak kena duduk dalam hutan..Meninggalkan blog selama dua hari sedangkan i baru pasang niat nak update tiap hari.T______T.I memang rasa tak best bila niat i yang berkobar kobar berasap asap,terganggu.Rindu bloggers!!!Eceh..tetiba......

I rasa best dengan kem kali ni sebab boleh ber'mesraan' bersama single ladies yang lain. Kalau kat sekolah, asyik kerjaan saja. Sampai kadang-kadang bikin pusing kepala ibu, sampai mau ngomong pun enggak ada masa.Argh, ibu dah mula ngomong indon.Baik kau ubah anis sebelum readers blah.Ini warning.KAHKAHKAHKAH.Cis, sungguh tak serius warning macam ni.

Tapi ada satu benda yang i kagum dengan rasa setugas di sekolah i, sebab everytime sekolah nak buat kem-kem macam ni, ramai sungguh masterchef kat sekolah i yang leh amik tender nak masak-masak ni.Memang master la i rasa.Sampai i yang amatur ni pun bley budget menjadi master kalau dah tiap kem buat macam ni. Ala suasana kenduri di hutan pun ada. Nasib baik tetamu yang datang hanya orang saja. Tidak termasuk beruk, babun, kera dan juga monyet di hutan. Kalau tak, extra job la untuk master-master chef sekolah i macam ni.....Sekarang baru tau kan.Kerja cikgu bukan setakat mengajar, jadi chef pun bley woo wa cakap sama lu..

I rasa ok kem kali ni sebab i tak over penat. Balik rumah siap bley online berjam jam, itu tandanya i tak penat. Sebab i rasa banyak pembantu-pembantu sepanjang kem dan kitaorg buat kerja ramai-ramai, sebab tu i tak penat. Kalau i penat balik kem, konfem i menyesal pergi kem ala hutan macam ni. Bak kata Wonderpets..Apa Yang Penting..Kerjasama.Kalau takde kerjasama, ramai cikgu mogok tak nak pergi, tiada master chef , konfem-konfem la i penat dan rasa tak best sebab pergi kem dalam tertekan. Sebab nama pun kem , konfem la tak best , penat pulak tu. Tapi sebab kem kali n tak penat, i consider sebagai best.Lalalalala.Anis menyanyi girang. ~:P

Contohilah wonderpets kalau tak nak penat di tapak kem.Ini i pesan sebab i dah rasa :)

6 comments:

maiyah said...

salam.. wah masuk hutan lak, sronok tu bercamping, ingt masa akak skolah dulu2 huhu

Framestone said...

wonderpet2
kami dtg he...23x ops terkomen sekali lagi bro ke blog ini... tuan rumahnye ade x

out of topic--> thank coz sudi singgah dikala fikiran bro xleh nk wat entry yg merapan di sini....

www.broframestone.com

queenlyana said...

eh, gambar mana...?
baru ingat nak tengok gambar..

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
time skola pun rajin gak bercamping..best kan..

LUVLYDIYANA said...

framestone :
kita kwan blogger..mmg saling kunjung mengunjung..~:P

LUVLYDIYANA said...

lyana:
gambar semua di muka buku..huhu.

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI