Thursday, September 3, 2009

My Name Is Anis Diyana II


~ini mak comel2..mak cakap dia gemuk tapi comel juga ( tiba2 mak di tepi menyampuk cakap..bukan gemuk..tapi berisilah!!slim world..sila amik mak jadi duta! )~

I sangat bersyukur mendapat ibu yang comel-comel.Melahirkan bayi-bayi yang comel dan membesar menjadi gadis-gadis yang comel.Itu i rasa bersyukur walaupun kamu kamu dan kamu rasa annoyink.HaHa.....

I juga rasa bersyukur di berikan nama yang comel.Anis Diyana....

Dulu, ketika di sekolah rendah, i sangat tidak suka dengan nama i sendiri.Serius!Sebab nama i bermula dengan nama A.Kalau ada adegan cucuk BCG, check gigi , ujian PAFA , ujian lisan,mesti i yang kena dulu dalam kelas.Sampai i penah menyumpah nyumpah dalam hati,kenapa la mak i bagi nama i bermula dengan huruf A dan i memang bertekad ketika kecil kalau i ada anak,i akan letak nama bermula dengan huruf Z supaya anak i tak senasib dengan i nanti.Ini macam tak boleh blah, kecil2 lagi dah berangan nak ada anak.Tapi i memang nekad sangat takkan memperjudikan nasib anak dengan meletakkan nama bermula huruf A ketika itu....

Tapi bila i tanya dekat mak,kenapa letak nama i Anis Diyana.Mak cakap,dulu time i lahir,Puteri Diana tengah glamour.Sebab mak i syook habis kat Puteri Diana,sebab tu mak i nak letak jugak nama anak sulung dengan Diana.Nasib baik time tu mak i minat Puteri Diana, kalau mak i minat Dian Sastrowardoyo time tu,mesti nama i jadi Anis Dian Sastrowardoyo.Owh..tidak!tidak!tidak.Dan i wish sekarang,kenapa Angelina Jolie tak berniat nak jadi artis time i lahir dulu,kalau tak mesti i request dah kat mak i time mak i nak letak nama i dulu,letak nama Angelina Jolie.Dengan nama samaran Angeli.Ini memang geli geli.

Sekarang,i dah rasa proud dengan nama sendiri.Tak kesah lah dengan Angelina Jolie,sebab nampak macam geli-geli sikit.Nanti orang tak nak kawan ngan i sebab bibir i tak seksi.

I ada 1 nama idaman.I suka nama Sofia.Sejak kecil i impikan nama i ada letak Sofia.Sampai i pernah nak request kat mak nama i di changekan kepada Sofia.Tapi mak cakap itu muktamad.I rasa sangat sedihlah time tu.Sampai sekarang i tetap dengan keputusan i.I sangat sukalah dengan nama Sofia.Sebab i rasa Sofia tu orangnya putih..tapi i kuning2,sebab i rasa Sofia tu orangnya lemah lembut...tapi i ..gelak pun dah tak ayu dah.Sebab i rasa sofia itu cantik....tapi i rasa i ni tidaklah can..mmm..ini tak mahu komenlah!HaHaHa.I tetap nak letak nama Sofia.Ini memang confirm!

Hey Shepia...
Malam ini ku takkan datang..
Ku cuba berpaling sayang..
Dari cintamu...

Walau bagaimanapun,i masih masih dan masih mencintai Anis Diyana.Thanks to my parents nama kan i dengan Anis Diyana.Tidak Noto Noto atau pun Geli Geli.Ini mesti buat i malu nanti.....Isk..Isk..Isk..

4 comments:

maiyah said...

salam adik.. pengorbanan mak mmg besar kan

Anonymous said...

anis..aku pon penah tak suka nama aku sebab stat ngan huruf a...ape pon time skulah dulu mesti aku dulu....

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
ye..buat saya terharu...

LUVLYDIYANA said...

A A A :
takpela..ko letak la nama huruf Z plak

PHD IS A LONELY JOURNEY