Jangan Sedih Hari Ini

Hari ini , i berbuka dalam keadaan tertekan.I depress gile ah bila i gi bazar tadi, i tengok takde pun pakcik To'ki sengih-sengih dekat i hari ni. I sentap.Kenapa pakcik To'ki tak meniaga hari ni.I dah pusing bazar sebanyak 2 kali, takut-takut pakcik To'ki berubah tempat.Tapi siyes, pakcik To'ki memang tak ada hari ni. Tapak warung dia,digantikan dengan orang minta sedekah takde tangan,tadi i tengok. I try tanya dekat students i yang kebetulan lalu depan warung tu. I tanya..." Ada tak nampak pakcik jual kuih tako yang warna putih balut ngan pandan "...tapi students i cakap.... " Ntah la cikgu,tak nampak pun,pakcik jual murtabak adala...". Ok, sekarang students i nak promote pakcik Murtabak plak.Tapi i tetap TAK NAK!!


****************************

Hari ini, i berbuka puasa di masjid sempena Majlis Bacaan Yaasin dan Solat Hajat untuk PMR dan SPM anjuran pihak sekolah.Sekali selama 23 tahun okeiii.Ni 1st time i buka kat masjid.Pada mula nya i memang tak mau pergi.Tapi bila pikir, apa salah nya. I pun join walaupun time nak pergi hati i berat,sebab i hampa tak dapat berbuka dengan Kuih Tako dengan Cendawan Goreng yang ayah buat.

Selepas Solat Terawih, i dengan tergesa - gesanya balik ke rumah sebab mengharapkan Cendawan Goreng ada lagi.Nasib baik ada lagi, i rasa lega sikit.Takde la i nak craving terhadap 2 jenis makanan hari ni.

*****************************
Sebenarnya entry ini i tujukan buat Pakcik To'ki.Memang betul kata Zai petang tadi , kenapa i tak mintak je no fon Pakcik To'ki.Boleh dia buat delivary tuk i tiap hari kat rumah tanpa i perlu bersusah payah nak tawaf pekan. Tapi sekarang, Pakcik To'ki dah takde, macam mana i nak mintak no fon, bertukar resepi dan minta delivary?How?How?How?. I dah try usha warung2 lain yang jual kuih,serius takde sorang pun yang jual Kuih Tako melainkan Pak Cik To'ki.
Kepada Pakcik To'ki,saya dengan ikhlas hati nya berharap anda membuka warung pada esok hati. Ini harapan bukan amaran.....
Yang Ikhlas,
Anis Peminat To'ki....phewittttt :)

Comments

maiyah said…
salam.. ekekeke jual murtabak, kene carik ler kat len
iLhAm_bEcKs said…
errrkk..
u ar teacher??
hahaha..
bru tahu..

bg ank murid u bce blog inih..
nnt buke xyah bli kuih to'ki
im sure,rmai s2dnt u bwak p skola.
haha
LUVLYDIYANA said…
kak maiyah :
tula..saya rasa kena tukar kuih kegemaran la lepas ni..
LUVLYDIYANA said…
ilham :
students kalo bw kuih g sekolah...bukan bagi teacher makan..silap2..diorg yg makan senyap2..tak posa!
farah said…
u kena tukar selera la dear.

:D
MIRA said…
klo cmtuh wt laa pcik toki' tuh laki ang. ari2 dpt mkn. ;)
LUVLYDIYANA said…
farah :
tula..i nak tukar selera makan yang lain la plak...
LUVLYDIYANA said…
mira :
ke ang yang nak kat pakcik to'ki tu?
Suffian salim said…
hihih./...esok adelah tu..
ken_Tank91 said…
takkan sampai tertekan kot tak dapat makan kuih tako sehari...
ney bukan sebab kih tako ney tapi sebab To'ki
{lumut} said…
uish..sedih lak..kene wat jejak kasih ni weh..hehe..

dimanakah pakcik to'ki??
ada gadis manis mencari..hee
LUVLYDIYANA said…
suffian salim
nasib baik dah dapat makan semalam
LUVLYDIYANA said…
ken Tank 91
To'ki dah kawin da....hihi
hilman.teddy said…
"i sentap".haha. =D
LUVLYDIYANA said…
hilman :
kenapa u sentap??hehe
hilman.teddy said…
xdelah. ayat cikgu tu.
cool je. haha. =D

Popular posts from this blog

Info Buat Cikgu Yang Nak Sambung Belajar FREE

Entry Yang Terlambat

Jalan Jalan Di Bandar Muar