Monday, September 14, 2009

Dam Dam Dum Bunyi Mercun

Bumi Perak bergolak lagi.HaHa.First entry sudah buat ayat tak nak kalah.Ok.Begini ceritanya...
Kawasan kediaman i bedentam dentum bunyi mercun semalam.Gara-gara projek i ngan paksu n acu untuk main mercun belakang rumah.Siyes memang best.

Sebelum itu,sedikit fakta tentang acu n paksu
Acu dan paksu merupakan sepasang merpati dua sejoli yang telah berkahwin sejak 5 tahun yang lalu tapi masih belum dikurniakan rezeki baby.Tambahan sikit,kalau ada siapa yang tahu cara nak dapatkan anak selain kaedah 18SX,sila bagitau i.Sebab i kesian kat acu n paksu,dah macam2 cara diaorang guna tapi masih tidak berjaya.

I dan acu memang berkawan baik sejak kecil.Main sampan,mandi parit,tangkap pepatung,kejar kambing,tangkap ikan dan banyak lagi lah perkara-perkara yang kampung girl buat , i buat secara jemaah dengan acu n acik di kampung.Owh..acik pun mak sedara i.Kami suka geng ber3 time kecil.Kehidupan sangat fun tak payah nak cakap lah.Sampai i rasa , bermain play doh sangat lah tidak menarik dan memboringkan ketika itu......

So,paham-paham sendiri la macam mana rapat nya i n acu walaupun acu dah berkahwin,masih lagi melakukan aktiviti-aktiviti secara bersama.

Kembali kepada cerita.~TING!!~
Semalam acu n paksu datang umah i untuk berbuka bersama.After berbuka, i terus bergegas ke tusyen dan masih lagi tidak mengetahui tentatif program yang telah dirancangkan pada malam ini....

Setibanya di rumah, i dah nampak mercun atas meja.Tapi ni macam mercun baru i tak pernah main lagi sebelum ni.Mercun terhebat pernah main sebelum ini adalah mercun bola.Itupun adik i yang baling sebab i memang penakut nak baling tapi suka la nak join dua kaki orang main mercun untuk memeriahkan keadaan.TANPA ANIS PASTILAH TIDAK MERIAH...hakhakhak

Bila semua dah ready,paksu yang memainkan peranan sebagai hero dan i.acu n kak ngah memainkan peranan sebagai penonton memulakan aktiviti masing-masing.Memang best ah i cakap bila tengok mercun yang style ala merdeka tu meletup.Cantik sangat corak dia,tapi gambar i tak sempat nak snap banyak sebab terkejut sikit tiap kali mercun tu bunyi....

Paksu kata,malam ni hanya testing...nanti malam raya,banyak lagi yang akan dipertontonkan buat penonton setia macam i.Tak sabar nak tunggu malam raya.Pasti fun juga nanti.I nak main bunga api dan mercun pop je....erkkkkkkkk?????


~ini cantik~



~ini pun cantik~









6 comments:

maiyah said...

salam.. mmg cantik, hati2 kit nanti terkene jari lak :D selamat hari raya adik maaf kalo ada n3 yg tak berkenan dihati

MIRA said...

mesti ang mjerit2 smpai tcabut braces ang ;p

Monkey D Luffy said...

ganggu ketenteraman kg jer korang ni

hahaha

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
selamat hari raya..takde apa yang tak menyenangkan

thanks be my frens!

LUVLYDIYANA said...

mira :
takpe..gigi dah cantik!

LUVLYDIYANA said...

kapten :
ketua kampung join sekaki la

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI