Monday, September 7, 2009

Belog Ini Cacat Ke?

~kenapa hensem n cantik sangat ni??~

I adalah seorang blogger yang baru berusia setahun jagung setengah.Ok,ini ayat mukadimah.I rasa macam ayat nak buat karangan je.So baik kita straight to the point. T_______T

Sejak menjadi wanita bekerjaya , pakai heels selalu, berbaju kurung dan berkebaya selalu, ( macam over ) i jarang dah nak update blog.Sehari nak buat entry punya la banyak bagai,itu i dah jarang buat.Kadang-kadang takde entry pun dalam sehari.Kalau u oll,nak tengok i punya entry panjang-panjang sampai baca pun tiada nafas,tunggulah di hari cuti.Kalau u oll,nak tengok entry i dalam sehari ber'entry'-'entry'.Tunggu la time cuti.Sebab konfem i akan buat sebab i memang free. :)

I rasa blog i tidak sempurna lah.Sebab blog i..

Tiada Labels Pada Blog
Sebenarnya i memang malas nak labelling blog ni.Sebab kadang2 perasaan i macam2.Kadang i rasa sedih tapi lepas tu i dah bley happy gelak sakan.Sebab tu i rasa labelling macam tak sesuai untuk i yang kadang2 suka buat entry double meaning nih.Owh,macam ada unsur2 saving di sini. :)

Tiada Hiburan Pada Blog
Sejak i bertukar dari My Heart kepada When The Girl Talks,i dah takde niat nak letak hiburan berunsur kerohanian jiwa ( Alhamdulillah di bulan yang barakah ini,i sangat ingat Allah )..eh..i takde niat nak letak kan lagu rock dangdut ataupun pop yeah yeah dalam blog ni macam nak tunjuk i tengah rasa fun sangat.Jika di My Heart,i suka letak lagu.Siap main tukar2 lagi secara bulanan, Sebab dulu i jiwang.Ekk..bukan sekarang pun sama ke?Hahaha.Kepada pengunjung, ( eceh..sekarang i buat belog i macam mini market pula )..harap maaf dengan ketiadaan lagu hari raya di belog i sempena raya yang bakal menjelang ( erkk..ada yang requst ke?takde-takde ).Kejadian ini amat penulis kesali. T________T

Alang-alang menyeluk pekasam,biar la i cerita sikit.Kenapa i berpindah randah macam nomad dari My Heart ke When The Girl Talks... ( padahal baru setahun jagung setengah memblogging tapi dah nak eksen pindah2 )

1. Sebab itu belog cinta.I wujudkan belog itu atas dasar kecintaan i.Tapi setelah Dr Miang berubah hati pada Dr Gatal Kurap Di Badan,i rasa belog itu harus ditutup atas dasar keemosian yang tinggi.

2. Sebab i mahu membina kehidupan atas hati dan perasaan i sendiri.Sebab i tak nak kehidupan lama mempengaruhi i lagi.Sebab itu i rasa menukar belog seolah bertukar ke kehidupan yang baru dan itu i berjaya buat...

3. I buat belog baru atas desakan ( ayat ni macam over ) k,i tukar.I buat belog baru atas saranan my best n good fren TYA.Dulu i depress sket setelah cinta i selama 8 tahun jatuh ke tangan Dr Gatal Kurap Di Badan, sampai i memang tak nak pedulikan belog langsung. Tapi saranan kawan terbaik berkata, menulis belog dapat menghilangkan depress,i try lah buat n it works!!Kepada girl-girl yang depress,tiru macam saya...Sedikit sisipan.Terima kasih kawanku TYA

4. Sebab i sangat mencintai kehidupan single ladies dan sudah lama meninggalkan kehidupan double heart yang lalu.Sebab i sudah meninggal,eh bukan i yang meninggal.Sebab My Heart i sudah istihar meninggal,jadi i taknak ingat dah tentang kehidupan yang lalu dan i'm totally happy bersama sama blogger sekarang sebab i dah mula rasa ianya lebih menggembirakan dari kehidupan i yang dulu.( eceh..sekarang i puji blogger pulak. T____T )

I rasa i dah buat entry double meaning sekarang.Sebab itu labels di dalam belog i amatlah tidak di galakkan.Ini bukan cacat,tapi i have my own reasons untuk belog i.Our Blog Is Our Right!!!Eh,tiba-tiba entry di akhiri dengan semangat sampai tanda seru pun i letak sampai 3!HAHA







19 comments:

A C E said...

haha,, adakah enrtry sebelum ini kekurangan semangat. buat apa yg anda suka dan selsa ,, jgn peduli org kata..

Liz said...

tak perlu letak lagu kt blog..sbb i rimas bukak blog org yg ade lagu..n i rase tak tenteram..mcm nak cepat2 blah dr blog itu

farah said...

tak cacat la,

okei je.

saya pon jarang wat entry.

tak salah pon yang.

:)

LUVLYDIYANA said...

ace :
dulu i macam tu..sekarang tak lagi

LUVLYDIYANA said...

liz :
betul betul betul..kadang2 lambat loading..sesak lah!

LUVLYDIYANA said...

farah :
thanks farah sayang..hihi

maiyah said...

salam.. buat jer apa yg kita suke.. blog sendiri kan :D

Monkey D Luffy said...

single itu baik

berdua itu terbaik

hehehe

inaz said...

x cacat pon wey...aku ni lg le...blog pon x de...tu bru dinamakan cacat...hahaha

Ynn. said...

i suka u eh i suka belog u, tapayah ckp byk ah mmg belog u da best.ta perlu smua tu, ta perlu yg perlu cuma hiburkn i je ewahhh HAHHAHAHA

Anis Mohd said...

anis x penah plak nak tgk org de letak label ke tak .
x penting pon kan bnd tuh .

LUVLYDIYANA said...

kak maiyah :
yeah..our blog is our right!

LUVLYDIYANA said...

kapten :
berdua tu memang best..kan kan

LUVLYDIYANA said...

inaz :
buat la weh..meh aku ajar..

LUVLYDIYANA said...

ynn :
tq..tq..tq..tapi i nak hiburkan u jugak!meh i nak nyanyi lagu raya kat u.sanggup tak nak dgr??haha

LUVLYDIYANA said...

anis :
aah..tak penting pun..tapi macam ramai je org letak...

iLhAm_bEcKs said...

huiii..
sy xgeti nk gune shtbOx kamu i2..hee..
sy sdah mmfollow kamu..
n snggah2 slalu oke??

MIRA said...

cet komen da myk soh aku komen lg.
cet blog nih ckp laa ang mls edit. huahuaaa.

tp i ske bce u pnye blog anis. sgt besh (pura2) ;X

LUVLYDIYANA said...

mira :
saje aku nak soh ang..ang kan byk free time..kate penganggur..hihi

PHD IS A LONELY JOURNEY