Friday, August 28, 2009

Time Is Running Out

~ini muse..bukan anak pakcik musa~

Tengahari tadi..time i menyapu di hadapan umah sambil usha jiran depan balik keje...i berkata dalam hati...

'awalnya..dia ni balik...'

Tengahari tadi....time i menyapu di hadapan rumah,i nampak ramai orang ke masjid.I dah rasa proud.Bila i rasa seluruh penduduk taman i suka ke masjid menjadi ahli sunnah wal jamaah.I dah rasa i pun beriman sama walaupun i tidak ke masjid....tumpang berkat....

Tengahari tadi...i mencari adik ee yang hilang secara tiba2 dengan menaiki motor tanpa lesen padahal mak dah pesan kat i jangan bagi adik ee naik motor dia takde lesen lagi..takut terlanggar anak orang....i dah jadi risau adik i hilang secara tiba-tiba....

Tengahari tadi...i baca status Fida Nur di Facebook,bagitau dia balik pukul 4.45..i rasa awalnya..kalah kerja cikgu yang balik 5.45 time bulan puasa...

Tetapi...

Bila adik ee balik ke rumah dengan berbaju melayu lengkap...i jadi cool bila i tau dia ke masjid..so i tak payah banyak tanyalah dia ke mana.

'bagus adik aku.....'


Bila i baca balik komen kawan i dekat status die....lorr..baru i sedar hari ni hari jumaat..patutla jiran i balik awal,adik ee ke masjid berbaju melayu lengkap,patut status kawan2 di facebook ramai nak balik kampung,patutla Fida pun nak balik awal..owh..arini ari Jumaat rupanya...

Sungguh cepat masa berlalu..dah habis seminggu cuti sekolah....Next week kembali bekerja..sungguh tak yeay!!

2 comments:

Monkey D Luffy said...

aku nak berjiran dengan ko blh?

nak menekel ni

serius!!

LUVLYDIYANA said...

hihi...kate nak dtg raya..meh la cari umah kosong kat cn.. :)

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI