Friday, August 7, 2009

Kita Takkan Maju Kalau Terus Begini..

~ini Taylor Swift.Dia masih muda..~

Hari ni 8 Ogos 2008.Lagi 3 bulan ke usia 24.I masih berusia 23 tahun.Yeay!masih muda gituww.I suka bila i cakap i 23 tahun sebab nampak muda.Kalau i cakap i 24 mesti ada soalan2 yang i tak larat nak layan


'Bila nak kahwin?'
Tak tau la..takde jodoh lagi...

'Tak lama lagi kan....hehe'
Ntahla...tak tau bila..

'Dah kahwin ke belum?'
Belum..

'Mmm..tak lama lagi la tu...'
Aminnnnn..


Soalan terjah main hentam macam tu memang i dah sediakan jawapan siap2.Sebab sekarang i rasa kalau i pergi mane2 mesti orang akan tanye macam tu sampai kadang2 i wonder kenapa orang macam nak kesah dah kahwin ke belum kan....salah ke kalau tak kahwin2 lagi?ke memang Malaysian macam tu..bila sudah 23..harus tanya soalan macam tu..baru boleh ke umur 24..kalau tak..HARAMMM..kamu tua dalam usia..ntah..i tak paham kenapa...perlu ke ada syarat dalam usia?Umur 23 engkau mesti habis belaja...Umur 24 mesti kahwin..Umur 25 dapat anak..ader ke camtu..macam mane nak maju kalau hidup terkongkong syarat??Eh..tak kan....

I jugak tak paham kenapa manusia suke berdengki.Kalau dengki yang positif..i terima..Dengki sebab jiran sebelah beli camry baru dan mula berusaha kumpul duit nak beli audi..i terima.Sebab ader usaha..tapi bila jiran beli kereta baru rasa dengki mula nak cakap kereta jiran tu kereta potong sebab tu mampu beli..i tak leh terima..ntah i tak paham kenapa,perlu nak ada sikap macam tu..macam EGO tapi BODOH..malu ahh kalau ader perangai macam tu..

Ntah i tak paham kenapa kalau orang suke judge book by its cover..i tak paham kenapa hati manusia penuh syak wasangka..suka cerita bukan2..suka tengok orang sedih2..di terima mala petaka dari orang tu bahagia duit banyak memang akan timbul rasa tak puas hati orang yang ntah hape2..Dia bahagia sebab rezeki dia..dia bahagia sebab dia tak lupa ALLAH..tetiba yang engkau nak menjadi anjing menyalak bukit apsal??Tak paham ah aku hati manusia nih...

Ntah..tak paham ah...I wonder..kenapa tak berusaha saja..dari memikirkan kenapa la dia banyak duit?Tak puas hati aku...Kenapa la dia bahagia??Buang masa je....Melayu memang macam ni ke????Bila nak maju camni...

5 comments:

Liz said...

suke la topic ni.sbb i sokong laaaa sgt2..
lepas je i convo ni..i nak buat bancian, brape ramai tanye i bile nak kawen..

sape laa yg tanak kawen kan? tp jodoh nye blom smpai..nak buat camne.takkan nak paksa org plak

LUVLYDIYANA said...

btol2..u tau liz..kdg2 maleh nak jawab..asal org kite asyik kesah benda ni je..kenapa tak tny..apa plan pas hbs belaja?nak smbg lagi ke?..eh..i bace from ur blog..u nak smbg belaja kan..jadi tak?

Liz said...

ermm..not sure la dear...maybe la..tp takde member.i bile takde member mcm takde mende nak motivatekan diri suh study lg..u nak study lg? jom jom!ahahah

HASNIZA IBRAHIM said...

sape yg beli camry tu?

LUVLYDIYANA said...

tu contoh je la niza..penghayatan kurang ni..hehe

PHD IS A LONELY JOURNEY