Wednesday, August 19, 2009

Jangan Tunggu Sampai Esok

~ini anis jolie.dia hot dan sexy.percayalah!~

I rasa i dah totally sihat.Yeay!Isk..jangan happy terkinja kinja sangat sampai lupa tuhan.Alhamdulillah Saya Sudah Sihat..Aminnnnnn.Ini baru betul!!

Pagi tadi i ada rasa sedikit pening bila lepas bangun dari tidur.Mungkin sebab terlampau banyak tido sebab makan ubat byk.Tapi bila turun tangga, i tengok mak mula ngadu cakap 'ades,pening la kepala' terus baring dekat sofa tapi mak macam takde respon je.HAHA. I pun terus la ubah topic tanya kat mak..'Mak dah sarapan?jom sarapan sekali'.Baru mak i bagi respon.'Mak,tunggu akak la...'

I rasa lakonan i untuk demam ngada2 sudah tidak menjadi..so i rasa better i sihatkan diri saja...i'm healthy now :)

I dah rasa strong sikit selepas sarapan,n i decide nak buat aktiviti yang thriller sampai boleh kuarkan air mata,terharu dan taksub dengan ke'strong'an i selepas demam.I dengan semangat nya pergi mensidai muka di pagar rumah tunjuk i sudah sihat pada jiran-jiran.Eh,itu macam tak strong.Itu macam ratu cantik looser yang kalah tanpa bertanding.I dengan semangat nya pergi menyidai baju padahal baru setengah jam sebelum tu i cakap kat mak i pening,nampak sangatlah i tipu tapi berjaya di kesan awal2 oleh mak.HAHA.I juga sempat menyapu sampah sambil mengusha makcik kipochi meniaga ke tidak,tapi aktiviti ni i rasa macam dah terlebih over,tak nampak pun seperti kau pening macam di warwarkan setengah jam yang lalu...

Iklan Jap
Semalam mak i bagitau,makcik kipochi akan menamatkan perniagaan nasi ayam nya dalam minggu ni kerana kedai nya telah di ambil alih oleh TUANNYA.Apakah pekerjaan makcik kipochi selepas ini,i tak pasti..mungkin boleh jadi blogger juga.Apa2 pun i rasa i happy 24/7 kerana tiada siapa2 yang perlu usha2 i lagi.I malu.. :)


Sambung Balik
Tengahari tadi i ke sekolah pun siap ber'mask'.Mask ni tak cun i tak ske pakai tapi terpaksa.I ulang,terpaksa ok!.Sebab I taknak people around me terkena virus 'strong' i,nanti die lebih 'strong' dari i.I mula dah rasa tak gagah.I nak mask macam yonna pakai sebab i rasa cute lah!Tapi buat masa kini,kerana ketiadaan mask se'cun' itu di pasaran tempatan,i terpaksa ( terpaksa lagi ) memakai mask doktor ini yang tak cun.I pernah bercadang untuk membuat mask ala2 purdah nampak seperti hijab ayat-ayat cinta,tapi disebabkan bakat menjahit memang tidak diturunkan kepada i sejak azali,so i simpan je niat ni dalam hati walaupun i dah terluahkan nya sekarang.HAHA.Mask pun harus kelihatan perfect baru i rasa proud nak pakai.

Hari ini sejak pagi tadi i rasa happy2 saja sehingga lah ke'happy'an i terganggu apabila

I di arahkan untuk pergi kursus segak esok di Pejabat Pendidikan Daerah.Kursus ni kursus untuk cikgu-cikgu PJ tapi i pun tak paham apsal i kena pergi kursus ni.%#$@&@#. Ini bukan mencarut.Ini i cakap 'HALLAMAK'!!..I taknak explain lebih..Lepas kursus kita tengok hasilnya..samada i bertambah segak atau tidak..samada i berubah menjadi cantik atau tidak..samada i kekal cantik..err...errr..err..kekal tidak cantik atau tidak..kita tunggu esok..segak sangat lah kau!HAHA....

Nanti kan kisah esok....Ok,sekarang i rasa belog i macam bersiri sikit.Kena tunggu kisah esok untuk kesudahan


JANGAN TUNGGU SAMPAI ESOK

4 comments:

Liz said...

mmg..kalo dilayan..lg sakit..tak baik2..cube mak buat tatau, pandai plak la sihat kan?

Monkey D Luffy said...

tak baik tau nak ambik kesempatan kat mak ko

bagus jugak kalau ko pakai purdah... tp camana aku nak tatapi wajah mu?

muahaha

Monkey D Luffy said...

erk

ko kat perak... blh ler aku beraya kat rumah ko kan? kan?

LUVLYDIYANA said...

liz : tula org cakap lain kali jgn ngade2..haha..

kapten : boleh..nanti meh arr dtg umah aku...ko raya kat perak kan tahun ni..

REVIEW: DTOX NATURAL SENDAYU TINGGI