Tuesday, August 11, 2009

Daisuki

I nak buat entry berunsurkan BUATAN MALAYSIA hari ini.Tapi i pun tak paham,kenapa tiba-tiba tajuk entry ini Daisuki macam berDAKI DAKI saja,tapi maksud die sangat syurga iaitu 'Aku Suka Kau' menurut Takuya Kimura....

MADE IN MALAYSIA,i rasa tidak tertakluk kepada kopi radix dan juga minyak gamat healin sahaja.Kadang2 macam best juga merasa barangan negara sendiri bak Hujan Emas di Negeri Sendiri,Hujan Batu di Negeri Orang' padahal kalau hujan emas betul2 di negeri sendiri,dah lama MELAYU jadi jutawan segera seperti 'Bio Aura'..Syukurrr,Alhamdulillah.Memang i kagum pada aunty2 zaman dahulu kala sebab dah pandai pikir konsep kehidupan 'Bio Aura' - jutawan segera.Ok,i suka ayat dahulu kala disini sebab nampak macam giler ah old school nyerr.

Dan i juga tak tipu memang suka jugak artis yang MADE IN MALAYSIA ni.Kau ingat setakat Angelina Jolie tu ade aku heran sangat.KAHKAHKAH.

I suka pada LIYANA JASMAY.I suka sebab dia funky n cerio2 selalu.Dia juga stylo walaupun masih di bawah umur.Tapi i tak suke die bercinta dengan Aizaatt, atas reason ape i tak tau,tapi i macam tak suke.Tapi i tetap suka LIYANA JASMAY.Feel Fresh.Macam buah yang di kupas.Dan I macam mengidamkan kehidupan yang funky dan ceria macam LIYANA JASMAY,tapi i masih bersyukur kerana i juga BAHAGIA dan CERIA kini.Alhamdulillah..

I suka MAYA KARIN sebab dia 'lemah lembut....sopan santun' bak kata Haziq di dalam Syurga Cinta.I memang dari dulu admire dekat MAYA KARIN.Tapi i tidak bercita cita untuk menjadi pontianak sundal at nite macam dia.Tapi i bercita cita untuk menjadi seorang yang 'lemah lembut....sopan santun' jika saya DEWASA kelak....


I tak suka Dato' Siti.Betul i cakap walaupun dia MADE IN MALAYSIA.Tapi i tak paham kenapa lagu2 dia i tau jugak walaupun i tak suka.Adakah benci bertukar menjadi rindu?Ataupun marah2 sayang?HAHA.Macam tak bley blah nak rindu rindu Siti.Tapi i tahu lagu dia,maybe sebab godaan my aunt yang Die Hard Fan Siti,memang sejak dulu lagi!Tapi i suka semua baju Siti.Chantek2.Sampai i mengidamkan Radzwan Radzwill untuk design baju i.Cukuplah kalau sekali,tu pun i dah proud.I suka baju dia yg simple,dan ada diamond.Kalau tak dapat Radzwan Radzwill design baju i pun redha asalkan i dapat g butik die untuk menempah baju sekurangnya sepasang.Haha.Macam tiada beza je ayat tu.Tapi I memang sangat impikan SUATU HARI NANTI....

I tak suka Ekin.Tapi I suka style tudung dia,TIDAK LEBIH DARI ITU.I suka style Ekin secara rahsia.I tak bley kata i proud sangat i suka Ekin,nanti mak i akan buat bantahan sampai ke Parlimen pun bley i bet u.Mak i dah banyak kali jadi paparazzi.Buat head news gempak-gempak. 'Ekin Bawa Sial Kepada Mawi'....'Mawi Bankrap Setelah Berkahwin'.I dah dapat agak apa headnews yang mak i akan bawakan setiap kali isu Ekin diutarakan.Sebab itu i kena minat Ekin secara rahsia.Sebab mak i kecewa,lagi gundah gulana bila Mawi putus tunang dengan Ina.Di tambah lagi,Mawi sudah makin tidak glamour selepas kahwin.Mak i cakap,setakat jadi duta Marrybrown tak glamour,apatah yang nak di proud sangat.I paham hati seorang ibu.I tau mak i kecewa dengan sikap anak bujangnya....'Abang Mawi,please be like before'.Ikhlas dari adikmu....Please Come Back Home. Eh,Terlebih sudah!



Ini Yoo-Rin ( nama glamour ).I suka dia sejak I tengok MY GIRL.Memang beshh ahh.Tapi bila i cek status,dia MADE IN KOREA bukan MADE IN MALAYSIA.So,i nak stop.Sebab arini i hanya nak proud,barangan MALAYSIA kerana i orang MALAYSINA....HaHa.


4 comments:

yOnnA said...

liyana jasmay-comel.sumpah stylo.sumpah comel and i rasa dia x hipokrit.dia mg terbaik

maya karin-cantik.naturak beauty.

ct - kemalaysiaan dia mungkin dr segi budi bahasa dia. but i mmg x suka dia. entah ape2

ikin - lawa.tudung lagi lawa.

artis korea/jepun- sumpah i tak layan hahaha

MIRA said...

aku xske liyana jasmay.
sbb lgu die cm pape je.
'heyheyhey aku xpcye cinta"

bpe kli mau ulang je rangkap tuh
ahahah

yg psl ekin tuh btoi ke?? mawi da bankrap?

Monkey D Luffy said...

gadis melayu memang menawan

cth tuan blog

hahahaha

LUVLYDIYANA said...

yonna : Liyana Jasmay tak hipokrit : btol.btol..btol..
Ct tu macam nak control je lebey..
ekin setakat jadi ikon tudung bleyla..


mira : tu bukan salah liyana jasmay,tu salah komposer..ntah,tu gosip yg mak aku buat sebab mak aku kate,pas kahwin die kurang show,maestro tutup,kene rompak...isk2..

kapten : trima kasih daun pandan

PHD IS A LONELY JOURNEY