Monday, August 31, 2009

Pahala Puasa Ku Zero

I keluar berjalan jalan lagi hari ini.Sangat syurga i rasa bila tidak kerja sampai i rasa nak request cuti sekolah dilanjutkan selama seminggu.Tolonglah Muhyidin!

Hari ini i bercadang untuk shopping raya.Pada mulanya takde dalam plan pun nak shoping raya hari ni,tapi bila i tengok semalam saiz baju kurung yang bersaiz paling small dah makin habis,i naik risaulah pulak bila i buat shopping last minutes nanti takde saiz yang sesuai buat i.So,i rasa i perlu perlu perlu dan sangat perlu untuk shopping raya hari ni...

Jadi i pun mengajak Zai untuk teman i shopping bersama sama hari ni.Adik i , Fatin pun nak ikut i juga last minutes,i kesian so i ajaklah dia sekali...

Setibanya kami di Taiping Sentral, i dengan semangat nya pergi mencari baju raya yang di idamkan.Pada masa yang sama,i berniat juga nak beli baju raya untuk mak n ayah i sebagai tanda ingatan pertama kali beli baju raya untuk mak n ayah sebagai gadis yang bekerja.Sambil i mencari baju raya di Taiping Sentral , i ader dengar bunyi bising2 di kawasan center court.Tapi DJ yang bercakap berbahasa cina.I tak paham so i buat tak heranlah.....

Bila i turun dari escalator, i mengusha ke pentas utama kawasan center court untuk membusy bodykan diri apa yang kecoh2 sangat dekat Taiping Sentral ni.Bila i usha ke pentas utama,i tengok ada penari cina tengah seronok menari dengan pakaian punya la seksi sampai serius i cakap i nampak die punya underwaterworld yang berwarna kuning.Iskk...tak senonoh betul di bulan puasa macam ni...

I ingat persembahan tu berakhir di situ saja.Tapi di sambung pulak dengan persembahan dari group yang lain dengan berpakaian seksi juga,hanya menutup bahagian atas dan berskirt..so bahagian pusat tu terdedah la. I tengok keadaan sekeliling dan i terpandang seorang lelaki melayu yang leka sungguh tengok persembahan tu sampai mulut dia ternganga.Ini betul i tak tipu....Ah,malu ah kau orang melayu di bulan puasa macam ni...

Dalam hati i macam marah juga sebab tak menghormati bulan puasa.Tunjuk persembahan yang seksi2 dan menggiurkan macam ni.Dah la i terrrrtengok kejap tadi..memang kene deduct la pahala puasa i.... ( jika i berpuasa.. )

Bila i dah penat cari baju raya tapi tak jumpa2 pun di Taiping Sentral,i pergi merayap sebentar ke Tesco....

I ingat hanya di Taiping Sentral saja yang ada free show.Tapi rupanya di tesco pun ada free show tak berjemput juga i tengok.Ada sepasang couple melayu berjalan depan i,mulanya main berpegangan tangan.Setelah puas berpagangan tangan,then dah malarat sampai nak peluk2 pinggang adegan manja anis menjadi saksi.

I rasa puasa,jika i berpuasa hari ini,pahala puasa i tinggal zero bila tengok aksi menyeksakan dan menggiurkan di siang hari.Sampai meleleh air liur cik abang nak usha penari separa bogel di bulan puasa ni.Astagfirullahalazim...

Owh,esok i baru nak start berpuasa setelah 10 hari tak puasa.Ini i cakap betul.I harap i tak ada lagi menyaksikan tarian separa bogel supaya puasa dan aksi manja manjaan supaya pahala puasa i tidak tinggal zero.I tak mahulah!!

Sunday, August 30, 2009

Small Gathering 2

Semalam i kuar berbuka puasa lagi bersama rakan-rakan.Kali ini bersama gadis-gadis,kawan2 i time primary school dulu.I sudah lama tak berjumpa gadis-gadis ini walaupun i bekerja di hometown sendiri tapi disebabkan gadis-gadis ini tidak bekerja di kampung halaman tercehnta,so kami pun macam jarang jumpalah...


~gadis-gadis~


~gadis gadis~
I,simaa n hanim.We are best fren ever after.Ok,ini kenangan.Sejak sekolah rendah lagi kami memang selalu bersama.Pergi ngaji sama2 , balik kelas tambahan sama2, pergi tusyen sama2, masuk lumba lari team rumah hijau yang sama, kelas yang sama sejak darjah 2, tapi boyfren saja tak pernah sama.Jika sama maka bertuah la si jejaka dimiliki oleh 3 gadis yang er..err..err..comel la jugak.HaHa.Tolong la anis.Janganlah kau annoyink.Plz..plz.Ok,tak comel.Ngaku.T_________T.

Before keluar berbuka bersama sama,i ada jugak ajak xschoolmates i yang lain.Tapi masing-masing tak dapat menghadirkan diri.Yang dapat join hanyalah i,simaa,ct,zaihan n ain je.Walaupun tak ramai tapi masih lagi mengimbau kenangan.

Kami berbuka puasa di Restoran Selera Malam dengan hidangan secara buffet RM 19.00 per adult. Dan i rasa semalam adalah makanan terbanyak yang i makan dalam bulan puasa.Sungguh la banyak sampai i rasa perut i over the limit.I sudah baca bismillah siap doa makan dan juga doa berbuka, tapi masih tak kenyang-kenyang.I rasa tangki perut i makin membesarlah sekarang...


~selepas makan..ini hasilnya~

Selepas berbuka puasa,i rasa syaitan tu masih ada yang terlepas di bulan penuh barakah ini. I,simaa n hanim berjalan jalan mengelilingi Taiping Sentral tanpa niat tapi bila masuk kedai kasut , masing-masing keluar dengan membawa sepasang kasut yang baru.Kasut itu memang menggoda...kasut jahat.kasut jahat.kasut jahat.Kasutku cantik.Kasutku cantik.Kasutku cantik.Kaki ku cantik memakai kasut cantik.Pujuk hati.Sebab dah lari budget kan beli kasut.


~kasut cantik...macam harimau..mengancam..aummmmm~


~kaki cantik berkulitkan harimau~

Semalam juga i berasa best sebab i dapat berjumpa lagi dengan kawan2 i sebelum semua gadis-gadis bergelar isteri tahun hadapan kecuali anis anis anis. I berharap masih ada kesempatan begini lagi tahun hadapan walaupun yang lain sudah tidak bergelar gadis kecuali anis anis anis. I juga berharap i akan bertemu jodoh sebelum lanjut usia.HaHa.Ini i malu lah nak cakap.I juga berharap i dapat kad raya banyak2 tahun ni. I juga berharap apa yang i plan untuk tahun ni berhasil dengan segala usaha yang i curahkan.

Cut the crappp....
I rasa i sudah buat double entry sekarang.So,better i stop sekarang sebelum i buat third entry..HAHA...










Entry Kenangan

Sekarang ni musim hujan...dah 3 hari i rasa asyik hujan je kat tempat i..kadang2 kejap je panas..then hujan balik..macam main cakcilot je ngan i..bila hujan i berlari lari anak la pergi angkat kain kat ampaian..bila nampak je matahari sket..i pun keluar la balik pergi sidai baju...owh..mecabar betul di bukan puasa begini!nasib baik i tak pengsan di tengah jaan akibat berlari lari anak mengejar matahari...

Semalam i pergi hantar adik i ke MRSM.Dalam perjalanan balik hujan selebat alam sampai jalan pun tak nampak.Nasib baik penglihatan i jelas lagi untuk melihat jalan.Berkat mata irish.Haha.Ok2..jangan annoyink...

I bila time hujan selebat alam ni....sangat kesian pada penunggang motor.teringat i pada pakcik menang moto hadiah Power Root.Mesti dia kebasahan lenjun sampai ke tolang bila naik moto time hujan.Owh..i paham kesengsaraan itu....

Kerana dulu..i juga perempit wanita berjaya di UKM.Rumah sewa i plak jauh sejauh 4km dari UKM ke rumahku syurgaku dan saat paling mencabar bila i bawa motor nak balik ke rumah atau nak pergi ke UKM tiba2 hujan lebat turun di pertengahan jalan....Itu memang i tak suka ah...

Paling menambah kebaraan hati bila i tengah bawa motor slow2 dalam hujan..then tiba2 datang kereta bawa dalam keadaan pecut F1 menambahkan lagi air hujan kat badan i.Sangat thriller ah.I rasa nak saman je kereta tu dan i masih lagi simpan dendam sampai sekarang.Haha...

Kalau ada yang tny kenapa i tak berteduh je bila hujan...untuk pengetahuan semua..sepanjang perjalanan dari UKM ke rumah sewa i tu memang takde tempat teduhan.Kalau ada pun sangat menyeramkan kerana tempat tu jadi pot indon2 untuk melepak.I tak rela di goda indon!!!

Memang kenanga yang best juga..sampaila ayah belikan i autobots twins..barula i tak de kenangan kebasahan.Balik dalam keadaan seksi bila baju basah lenjun yang bisa menggugat jiwa mamat indon...Arghh..argh...argh..tak rela!!!!

~i nak keluar berbuka bersama rakan2 lagi..yeay!~

Friday, August 28, 2009

Small Gathering

~its me~

Seperti puasa tahun lepas,tahun ni my schoolmates ada organize Majlis Berbuka Puasa.Dis year,buat kat Ipoh.Tahun lepas dah buat kat Taiping..so dis year giliran warga Ipoh plak jadi organizer.I kadang2 rasa bertuah mempunyai sahabat yang tidak lost contact sehingga kini.I rasa melayang layang lah.Rasa best....

Ikut plan awal,kami mahu berkumpul bersama-sama di Masjid negeri pada pukul 6.30.Tapi ikut plan akhir,pukul 6.30 i masih berada di Taiping tengah menjadi CrazyTaxi pick up Romong, Faiz n Acik sampai i pun naik crazy bila tengok jam tinggal beberapa minit nak berbuka puasa.Ini semua Facebook dadah punya pasal lah.Kalau i tak main facebook,mesti i cepat...Kalau i tak jadi pengomen unggul di facebook,mesti i dah cepat..Kalau i tak explore game farmville kat facebook,mesti i dah cepat..err..errr..sebenarnya..Kalau i tak lembab,mesti i dah cepat.Kah Kah Kah.Gelakkan dia!.I sebenarnya memang ada problem timing!Salah i bukan facebook.Ok..i ngaku sekarang sebelum facebook tutup account i akibat murka.Pandai2 nak tuduh facebook ya....

Selepas bersolat amik berkat di Masjid Negeri,perut i mula terasa berdendang berdentum sampai i paksa2 my frens suruh cepat bergerak ke restoran sebelum i menjadi emo akibat lapar.I kalau lapar i tak bley bercakap,i malas bercakap dan takkan bercakap.Owh,itu mogok namanya.Sebab I lapar tak kira!!

Credit to organizer tahun ni,acap n ema sebab tidak membiarkan perut i lapar to the fullest.Lega bila perut yang lapar tidak dibiarkan lama2 sebab makanan sudah siap terhidang bila kami sampai di restoran......

Next agenda yang takde dalam tentatif tapi memang akan di buat kalau gather ramai2 adalah main bowling.Rase fun juga sebab i dah lama tak main.Tapi name pun main bowling,bukannya lawan bowling..so i tak rasa stress pun bila bola i menuju ke longkang tapi bukan itu yang i harapkan.I harap,bola i menjadi yang panggil unggul sekali.Bisa menjadi bola striker tapi i tak tahu apa kelemahan bila cubaan i asyik tak menjadi.Ok2..i mengaku lagi sekali..i memang lemah bermain bowling tapi skill i makin meningkat.Jika dulu point i macam cendol,tapi sekarang point i sudah macam cincau bila i dah dapat skor lebih 50.Tu pun i dah rasa terror.I proud dengan diri sendiri.Haha...

Secara peribadi...

I suka perhimpunan khas bersama rakan-rakan sebegini.Sebab bak kata Puteri..'muda hanya sekali,yang penting kita enjoy!'..Ntah apatah kaitan kat sini i tak tau..tapi lebih kurang itula maksud i.Kita kena enjoy bersama rakan sebelum status bertukar menjadi double.I tak sukalah sebab dah ramai nak jadi double sekarang ketika i masih lagi single.Eh,apsal tetiba emo ni?ok..kita stop sekarang!. T__________T

~antara yang hadir~



Time Is Running Out

~ini muse..bukan anak pakcik musa~

Tengahari tadi..time i menyapu di hadapan umah sambil usha jiran depan balik keje...i berkata dalam hati...

'awalnya..dia ni balik...'

Tengahari tadi....time i menyapu di hadapan rumah,i nampak ramai orang ke masjid.I dah rasa proud.Bila i rasa seluruh penduduk taman i suka ke masjid menjadi ahli sunnah wal jamaah.I dah rasa i pun beriman sama walaupun i tidak ke masjid....tumpang berkat....

Tengahari tadi...i mencari adik ee yang hilang secara tiba2 dengan menaiki motor tanpa lesen padahal mak dah pesan kat i jangan bagi adik ee naik motor dia takde lesen lagi..takut terlanggar anak orang....i dah jadi risau adik i hilang secara tiba-tiba....

Tengahari tadi...i baca status Fida Nur di Facebook,bagitau dia balik pukul 4.45..i rasa awalnya..kalah kerja cikgu yang balik 5.45 time bulan puasa...

Tetapi...

Bila adik ee balik ke rumah dengan berbaju melayu lengkap...i jadi cool bila i tau dia ke masjid..so i tak payah banyak tanyalah dia ke mana.

'bagus adik aku.....'


Bila i baca balik komen kawan i dekat status die....lorr..baru i sedar hari ni hari jumaat..patutla jiran i balik awal,adik ee ke masjid berbaju melayu lengkap,patut status kawan2 di facebook ramai nak balik kampung,patutla Fida pun nak balik awal..owh..arini ari Jumaat rupanya...

Sungguh cepat masa berlalu..dah habis seminggu cuti sekolah....Next week kembali bekerja..sungguh tak yeay!!

Thursday, August 27, 2009

Rupa-rupanya....

~ustaz senyuman menawan...i likeeeee...cute kan~

I banyak rasa shock malam ni.Bila i dengar Ustaz Ismail Kamus meninggal dunia di Mekah.I kaget.Sebab i rasa baru je i jumpa dengan ustaz senyuman menawan itu di sekolah bagi mengubati pelajar histeria.Tengok2,berita kematian nya kini i terima.I juga terpikirkan jika ustaz meninggal,mesti tiada lagi cara untuk rawatan histeria buat students kat sekolah i.Takkan selamanya sekolah i dikuasai hantu.Eee...i takootlah..



Rupa-rupanya..

Itu hanya khabar angin palsu semata.I lega.Eh,sangat lega.Sebab bukan Ustaz Ismail Kamus senyuman menawan yang meninggal.Jika tidak,negara akan kehilangan ahli ulamak yang i kagum juga tidak seperti Ustaz Akhil Hayy yang telah mengecewakan hati i sebab telah berkahwin lain.I sedih ni.....



Rupa-rupanya..


Yang meninggal ialah Ustaz Ismail Salleh.I tak kenal.Nama hampir serupa cuma nama keluarga yang berbeza.Apa-apa pun...mari kita sedekahkan Al-Fatihah buat si arwah sebagai umat islam bersaudara...





Al-Fatihah....

Wednesday, August 26, 2009

Aktiviti Selama 2 hari

SELASA
25 Ogos 2009

I berada di KL selama dua hari.I kembali melawat UKM,universiti kebanggaan n memang ada sedikit rasa proud sebab ukm dah mula membangun kini.I tengok dekat depan FST pun dah ada pondok bas bertingkat yang baru.Kalau dulu,berdiri la beramai ramai kepada sesiapa yang nak tunggu bas.Pakcik bas pulak macam dengki,suka tak amik students ikut time.Terpaksala tunggu berjam jam.Cian kepada sesiapa penunggu bas.Dekat depan FSSK pun i tengok ada jalan untuk pedestrian yang baru.Kalau dulu..kawasan tu tak terjaga langsung.Siap berlubang lubang sampai kaki i pun bley masuk dalam lubang bikin capek seminggu.Ooo,i dah kuar UKM baru nak wat cantik2.Tak aci!!!

I juga sempat membuat rondaan ke bazar ramadhan dekat shell Bandar Baru Bangi.Cis,ayat rondaan tak tahan.Macamsecurity guard plak i rase.Bazar Ramdhan yang menjadi pujaan setiap warga students UKM.I semangat nak cari nasi kerabu wan ateq dekat bazar ramadhan.Tapi tak jumpa pun Wan Ateq.Mungkin dah berpindah ke bazar ramadhan lain i tak tau.Oh,wan ateq...i'm craving now sampai nasi kerabu bertukar kebab plak di bazar ramdhan...Jadila tu dari tak beli apa kat bazar ramadhan...

I berbuka puasa di Restoran Limau Nipis sebab i memang teringin 100% nak minum air special limau nipis.Memang best.I suggest kalau ke Bandar Baru Bangi,try minum air ni yang berharga RM 3.50 segelas.Tak rugi wa cakap same lu....

I juga telah melawat the kids,my cousins yang stay di Presint 9 Putrajaya.I sangat tak larat nak layan dua orang kids yang makin buas ni sebab mulut dah tak reti nak letih n badan pun tak reti nak letih sampaikan sudah pukul 12 malam pun still nak ajak i main toys sambil nyanyi lagu barney....sampai i tukar lagu nyanyi lagu Ella si rama-rama..pandai plak budak2 tu nak ikut..HAHA...

Rabu
26 Ogos 2009
I pegi USJ ada hal sikit nak buat kat situ.I ingat nak contact Farah tapi i tau Farah bz,so i malas nak kacaulah.So sorry ye Farah.Next time, i datang KL,i pasti contact.Leh makan Tom Yam BBB lagi.Macambest..dari zaman student sampai la zaman worker,Tom Yam BBB jugak jadi pujaan.I rase i kena usha anak teruna pakcik Tom Yam BBB la nak resepi.HAHA..

I pegi Ariani Bandar Baru Bangi,mencari tudung ala ekin i nak tiru.Sale di Ariani sangat menggiurkan bley dapat sehelai dua tudung pun jadila asalkan i ekin....haha..

I bertolak pulang petang semalam jugak n to all my frens..sorry..i tak contact sesiapa pun i dtg Kl kali ni....no worries..next time i gtau..hihi...

Friday, August 21, 2009

Rahsia Hati Tak Siapa Tahu

I
Semalam I telah selamat menjalani Kursus Segak.Ada perkataan selamat disitu.Mean,i telah tamat kursus tanpa ada unsur2 perubahan di badan.Samada sedikit cantik atau banyak cantik.Sedikit pun i tidak berubah.Jangan risau.I masih segak seperti sedia kala.Sebelum kursus,i mengharapkan kedatangan i ke kursus mampu menukar rupa wajah kepada Angelina Jolie.Namun angan-anganku benar-benar palsu belaka bila habis kursus i g toilet,i tengok muka i masih seperti Anis Jolie tapi i tak kesah,i tetap sexy.HAHA.

Kursus ini rupanya kursus ujian Segak untuk guru-guru yang hidupnya bukan di dambakan untuk PJ,tapi terpaksa mengajar PJ atas alasan kekurangan guru PJ di sekolah.Tapi i masih musykil di sini sebab i tak ajar PJ pun tapi masih kena pergi kursus ni.Tapi i tak kesah pun sebab kursus ni macam fun juga,tak boring sangat.Makan pun free,claim pun dapat.Alhamdulillah.

Kursus tamat pada waktu tengahari,so di waktu petang i tak payah dah g sekolah nak mengajar.Tapi bila i teringat bil astro mak pesan suruh bayar,i tak bayar lagi n i ada beli kain baju kurung i tak hantar kat tailor lagi,so i pun keluar balik rumah meninggalkan harapan untuk tengok Upik,Abu dan Laura kantoi lagi.......

II
Hari ini,i sepatutnya ada appoinment dengan dental untuk ketatkan besi gigi.Tapi pagi2 lagi perut i macam meragam je..i kesah sebab ini memberi tanda i tak boleh memulakan puasa esok hari...i kesah dan membuatkan perut i sakit memulas mulas sampai sekarang,ini....i lagi kesah!

III
Sejak semalam i diganggu oleh 'msg' misteri ntah dari siapa i tak tau.Atas niat untuk bersahabar.I sebenarnya tidak pernah memberi syarat atas persahabatan i dengan sesiapa saja tapi kalau i tanya,orang jawab secara tidak jujur.....i jadi menyampah.

Kisahnya....
I bertanya kepada Encik Misteri,ini siapa?Dia jawab,ini is...boleh kenal...I tak kesah
I bertanya lagi kepada Encik Is,Mana dapat no ni?Dia jawab maxis center...I mula dah kesah
I dah malas nak layan,i tak layan sms dia,tapi dia asyik miscall...I dah rasa menyampah
I balas sms Encik Is bila dia tanya i kerja kat mana?I jawab i kerja kedai kain,lepas SPM terus kerja n dah kahwin,dengan harapan i tidak diganggu bila berstatuskan dah kahwin,tapi dia tetap sms i lagi...I dah lagi2 rasa menyampah...
I baca sms balasan dari Encik Is berbunyi,bukan u cikgu SMKAI ke?...I dah rasa dia dah tahu serba sedikit tentang i tapi still nak hide sumthing with me....i lagi lagi lagi rasa menyampah...

Sebenarnya...
I memang suka berkawan dan i memang seorang yang pemalu jika dibandingkan dengan spongebob si lampi.Tapi jika dibandingkan dengan gary si siput itu,mungkin i lebih 100 kali peramah berbanding dia.I juga tidak kesah untuk berkenalan atau siapa2 saja untuk berkenalan dengan i,i sentiasa terima dengan hati yang ikhlas dan i memang sangat2 suka.Dulu,i suka melakukan aktiviti pen pal.I pernah juga hantar gambar ke majalah Bintang Kecil dengan harapan konon2 nak tambah kenalan seluruh dunia.HAHA.Global sungguh pemikiran budak darjah 3!I juga pernah menghantar surat berkajang kajang dekat awek cun dalam majalah Bintang Kecil dengan harapan konon2 nak jadi pen pal tapi surat i tak terbalas pun sebab i rasa i dah melakukan satu kesilapan sebab i tipu letak nama i sebagai Puteri Sharifah Noor Zureen Sofia Hawa.HAHA.

Tetapi...
Kalau nak berkawan ngan i,i tak suka ada unsur2 penipuan dalam persahabatan.Eh,bukan i seorang i rasa tak suka.Semua orang.Sebab itu surat Puteri Sharifah Noor Zureen Sofia Hawa sampai kesudah tiada balasan sebab ada unsur penipuan.Kalau Encik Is berterus terang je kat mana dia dapat no fon i,i tetap akan berkawan dengan dia,tapi sebab kan dia tipu i cakap no i di dapati di maxis center,i dah tak nak berkawan.Nasib kau lah....

Jujurlah padaku,bila kau tak lagi cinta....
Tinggalkanlah aku,bila tak mungkin bersama...

IV
Ini soal hati.I sebenarnya kini telah di tanya oleh seseorang untuk men'jodoh'kan i dengan rakan sekerjanya yang berkerja sebagai Ustaz.Tapi i tidak bersedia apa2 lagi tentang jodoh bacause i have one mission in my life yang belum i habiskan...

Ini kali kedua orang bertanyakan tentang diri.Kali pertama,i sudah tolak dengan alasan i masih baru bekerja dan kali ini,i masih memikirkan apa yang perlu di katakan lagi....

Untuk tidak mengecewakan hati,i cakap after school holiday i akan bagi jawapan.So now,i have seven days to think about dis!

Tapi jawapan i more kepada........NANTI KOT!!

Wednesday, August 19, 2009

Jangan Tunggu Sampai Esok

~ini anis jolie.dia hot dan sexy.percayalah!~

I rasa i dah totally sihat.Yeay!Isk..jangan happy terkinja kinja sangat sampai lupa tuhan.Alhamdulillah Saya Sudah Sihat..Aminnnnnn.Ini baru betul!!

Pagi tadi i ada rasa sedikit pening bila lepas bangun dari tidur.Mungkin sebab terlampau banyak tido sebab makan ubat byk.Tapi bila turun tangga, i tengok mak mula ngadu cakap 'ades,pening la kepala' terus baring dekat sofa tapi mak macam takde respon je.HAHA. I pun terus la ubah topic tanya kat mak..'Mak dah sarapan?jom sarapan sekali'.Baru mak i bagi respon.'Mak,tunggu akak la...'

I rasa lakonan i untuk demam ngada2 sudah tidak menjadi..so i rasa better i sihatkan diri saja...i'm healthy now :)

I dah rasa strong sikit selepas sarapan,n i decide nak buat aktiviti yang thriller sampai boleh kuarkan air mata,terharu dan taksub dengan ke'strong'an i selepas demam.I dengan semangat nya pergi mensidai muka di pagar rumah tunjuk i sudah sihat pada jiran-jiran.Eh,itu macam tak strong.Itu macam ratu cantik looser yang kalah tanpa bertanding.I dengan semangat nya pergi menyidai baju padahal baru setengah jam sebelum tu i cakap kat mak i pening,nampak sangatlah i tipu tapi berjaya di kesan awal2 oleh mak.HAHA.I juga sempat menyapu sampah sambil mengusha makcik kipochi meniaga ke tidak,tapi aktiviti ni i rasa macam dah terlebih over,tak nampak pun seperti kau pening macam di warwarkan setengah jam yang lalu...

Iklan Jap
Semalam mak i bagitau,makcik kipochi akan menamatkan perniagaan nasi ayam nya dalam minggu ni kerana kedai nya telah di ambil alih oleh TUANNYA.Apakah pekerjaan makcik kipochi selepas ini,i tak pasti..mungkin boleh jadi blogger juga.Apa2 pun i rasa i happy 24/7 kerana tiada siapa2 yang perlu usha2 i lagi.I malu.. :)


Sambung Balik
Tengahari tadi i ke sekolah pun siap ber'mask'.Mask ni tak cun i tak ske pakai tapi terpaksa.I ulang,terpaksa ok!.Sebab I taknak people around me terkena virus 'strong' i,nanti die lebih 'strong' dari i.I mula dah rasa tak gagah.I nak mask macam yonna pakai sebab i rasa cute lah!Tapi buat masa kini,kerana ketiadaan mask se'cun' itu di pasaran tempatan,i terpaksa ( terpaksa lagi ) memakai mask doktor ini yang tak cun.I pernah bercadang untuk membuat mask ala2 purdah nampak seperti hijab ayat-ayat cinta,tapi disebabkan bakat menjahit memang tidak diturunkan kepada i sejak azali,so i simpan je niat ni dalam hati walaupun i dah terluahkan nya sekarang.HAHA.Mask pun harus kelihatan perfect baru i rasa proud nak pakai.

Hari ini sejak pagi tadi i rasa happy2 saja sehingga lah ke'happy'an i terganggu apabila

I di arahkan untuk pergi kursus segak esok di Pejabat Pendidikan Daerah.Kursus ni kursus untuk cikgu-cikgu PJ tapi i pun tak paham apsal i kena pergi kursus ni.%#$@&@#. Ini bukan mencarut.Ini i cakap 'HALLAMAK'!!..I taknak explain lebih..Lepas kursus kita tengok hasilnya..samada i bertambah segak atau tidak..samada i berubah menjadi cantik atau tidak..samada i kekal cantik..err...errr..err..kekal tidak cantik atau tidak..kita tunggu esok..segak sangat lah kau!HAHA....

Nanti kan kisah esok....Ok,sekarang i rasa belog i macam bersiri sikit.Kena tunggu kisah esok untuk kesudahan


JANGAN TUNGGU SAMPAI ESOK

Tuesday, August 18, 2009

Malaslah!

I rasa i dah ok.Demam terasa kebah.Sakit dan sihat tu memang macam chipsmore.Kejap ada,kejap takde.Itu kuasa tuhan.Tapi now i berasa syukur di kurniakan kesihatan yang baik2...dan di berikan i sedikit kesakitan untuk menghapuskan dosa-dosa kecil bak kate terubuk masin....

I ske ah demam kat umah.Rase demam lama sket pun takpe.I suke sebab my parents ada nak bagi perhatian.Bley manja2 over the limit.Jangan jeles ini kebahagiaan rumah tangga.HAHA.I suke bila i ngadu2 kat mak nak makan char keow tiau..terus ayah tolong g beli walaupun i makan hanya 2 sudu sebab tak lalu.I suka bila i tgh baring2 then mak datang tolong bagi minum air bali suam.Sgt syurga.I ada cakap kat mak tak payah la susah2.Tapi mak cakap,mak buat sebab mak sayang anak2 mak.Ok,i terharu jap.Ambil tisu... T__________T.I terharu dengan kasih sayang my parents dan i harap i boleh menjaga mereka seperti mana mereka menjaga i.

Bila i demam ni macam2 la yang bagi ramalan ku benar2 palsu belaka..ada yang kata i demam sebab selalu stay up malam2 lama sangat.Ada yang kata sebab i kurang makan,tapi keja banyak pun ada.Ada yang kata i main hujan ni takde kena mengena langsung tapi i terima jugak lah.Tapi i rasa bukan semua tu jadi punca.I demam sebab sekarang memang musim demam n family i kalau sorang dah start demam,akan jangkit 1 family.Ni la yang di namakan kebahgiaan keluarga.Percayalah!

I rasa i malas menulis lah malam ni.....Esok i story lagi...

Not Active

I DEMAM..sudah 4 hari masuk hari ni..semalam i pergi klinik..suhu badan i mencecah 39 darjah celcius n terus di masukkan ke bahagian kuarantin sebab i di suspek H1N1..nauzubillah bukan..i dapat mc 2 hari...semalam dan hari ni..tapi hati i tak tenang sebab a bundle of works are waiting for me kat sekolah..i nak g sekolah..tapi i pening..pagi tadi..penolong kanan call i tny surat notis mesyuarat audit pun i terpaksa jugak gagahkan diri untuk dtg sekolah walau pun i pening..petang ni...i cuba nak melakukan aktiviti yg membawa kepada perpeluhan..tapi sekarang sudah hujan macam mana nak berpeluh.i pening..i try pura2 sihat dengan main game di facebook..tapi makin lama makin pening.Sekarang kepala pusing2...will update dis blog soon..doakan kesihatan saya..AMIN!

Wednesday, August 12, 2009

Hari Ini

HARI INI....
I buat pertama kali tengok muka Ismail Kamus secara life.I ingat dia tua sangat la.Tapi hensem juga bile senyum.Dup Dap Dup Dap.HAHA.Jangan gosip.T______T.

HARI INI...
Ismail kamus datang ke sekolah buat pertama kalinya untuk perawatan histeria.Selepas ini, i juga wish Ustaz Akhill Hayy datang ke sekolah untuk membuat ceramah sambil i nak tanya,heart to heart..kenapa kamu cerai isteri kamu?I tak suka dekat youuu...Eh,tak tak.I takkan buat lagi ayat desprate macam ni.HAHA.I juga wish Hoobanstank dan juga All American Rejects cancel konsert di Sunway Lagoon hujung minggu ini demi memenuhi permintaan i,buat konsert di sekolah.Owh,itu memang tak boleh BLAH!

HARI INI..
I secara life nya melihat proses perwatan histeria yang di buat oleh Ismail Kamus.'Panas..Panas' jerit si mangsa.'Habis la mulut aku' jerit si mangsa lagi. ' Manusia ini memang %$@^* ( ini mencarut i tak nak cakap )' jerit mangsa selepas itu. Dan mangsa memang menjerit jerit semasa perawatan yang di buat.Mangsa yang terlibat lebih 20, i tak kira kerana suasana kelam kabut macam di langgar garuda di kala itu...

HARI INI
Proses perwatan histeria masih lagi belum berakhir.Mangsa masih berkeadaan SAMA.Ismail Kamus stay tak lama kat sekolah i sebab malam ini dia ada ceramah di tempat lain dan akan membuat rawatan dari jauh,katanya.I tak tahulah macam mana.Hanya Ismail Kamus yang tahu..

HARI INI..
I terasa penat sangat sebab menangkap ada menangkap seorang budak yang mengamuk kerana histeria dan tenaga nya i rasa lagi kuat dari The Rock walaupun dia kecik saja macam Liyana Jasmay....

HARI INI..
I rasa i dapat mengatasai perasaan takut i mengenai histeria n i rasa i makin strong dan makin nak bertukar ke colour hijau sekarang macam HULK..gerun tak..gerun tak..?

Ok..cukup setakat HARI INI...

Tuesday, August 11, 2009

Daisuki

I nak buat entry berunsurkan BUATAN MALAYSIA hari ini.Tapi i pun tak paham,kenapa tiba-tiba tajuk entry ini Daisuki macam berDAKI DAKI saja,tapi maksud die sangat syurga iaitu 'Aku Suka Kau' menurut Takuya Kimura....

MADE IN MALAYSIA,i rasa tidak tertakluk kepada kopi radix dan juga minyak gamat healin sahaja.Kadang2 macam best juga merasa barangan negara sendiri bak Hujan Emas di Negeri Sendiri,Hujan Batu di Negeri Orang' padahal kalau hujan emas betul2 di negeri sendiri,dah lama MELAYU jadi jutawan segera seperti 'Bio Aura'..Syukurrr,Alhamdulillah.Memang i kagum pada aunty2 zaman dahulu kala sebab dah pandai pikir konsep kehidupan 'Bio Aura' - jutawan segera.Ok,i suka ayat dahulu kala disini sebab nampak macam giler ah old school nyerr.

Dan i juga tak tipu memang suka jugak artis yang MADE IN MALAYSIA ni.Kau ingat setakat Angelina Jolie tu ade aku heran sangat.KAHKAHKAH.

I suka pada LIYANA JASMAY.I suka sebab dia funky n cerio2 selalu.Dia juga stylo walaupun masih di bawah umur.Tapi i tak suke die bercinta dengan Aizaatt, atas reason ape i tak tau,tapi i macam tak suke.Tapi i tetap suka LIYANA JASMAY.Feel Fresh.Macam buah yang di kupas.Dan I macam mengidamkan kehidupan yang funky dan ceria macam LIYANA JASMAY,tapi i masih bersyukur kerana i juga BAHAGIA dan CERIA kini.Alhamdulillah..

I suka MAYA KARIN sebab dia 'lemah lembut....sopan santun' bak kata Haziq di dalam Syurga Cinta.I memang dari dulu admire dekat MAYA KARIN.Tapi i tidak bercita cita untuk menjadi pontianak sundal at nite macam dia.Tapi i bercita cita untuk menjadi seorang yang 'lemah lembut....sopan santun' jika saya DEWASA kelak....


I tak suka Dato' Siti.Betul i cakap walaupun dia MADE IN MALAYSIA.Tapi i tak paham kenapa lagu2 dia i tau jugak walaupun i tak suka.Adakah benci bertukar menjadi rindu?Ataupun marah2 sayang?HAHA.Macam tak bley blah nak rindu rindu Siti.Tapi i tahu lagu dia,maybe sebab godaan my aunt yang Die Hard Fan Siti,memang sejak dulu lagi!Tapi i suka semua baju Siti.Chantek2.Sampai i mengidamkan Radzwan Radzwill untuk design baju i.Cukuplah kalau sekali,tu pun i dah proud.I suka baju dia yg simple,dan ada diamond.Kalau tak dapat Radzwan Radzwill design baju i pun redha asalkan i dapat g butik die untuk menempah baju sekurangnya sepasang.Haha.Macam tiada beza je ayat tu.Tapi I memang sangat impikan SUATU HARI NANTI....

I tak suka Ekin.Tapi I suka style tudung dia,TIDAK LEBIH DARI ITU.I suka style Ekin secara rahsia.I tak bley kata i proud sangat i suka Ekin,nanti mak i akan buat bantahan sampai ke Parlimen pun bley i bet u.Mak i dah banyak kali jadi paparazzi.Buat head news gempak-gempak. 'Ekin Bawa Sial Kepada Mawi'....'Mawi Bankrap Setelah Berkahwin'.I dah dapat agak apa headnews yang mak i akan bawakan setiap kali isu Ekin diutarakan.Sebab itu i kena minat Ekin secara rahsia.Sebab mak i kecewa,lagi gundah gulana bila Mawi putus tunang dengan Ina.Di tambah lagi,Mawi sudah makin tidak glamour selepas kahwin.Mak i cakap,setakat jadi duta Marrybrown tak glamour,apatah yang nak di proud sangat.I paham hati seorang ibu.I tau mak i kecewa dengan sikap anak bujangnya....'Abang Mawi,please be like before'.Ikhlas dari adikmu....Please Come Back Home. Eh,Terlebih sudah!



Ini Yoo-Rin ( nama glamour ).I suka dia sejak I tengok MY GIRL.Memang beshh ahh.Tapi bila i cek status,dia MADE IN KOREA bukan MADE IN MALAYSIA.So,i nak stop.Sebab arini i hanya nak proud,barangan MALAYSIA kerana i orang MALAYSINA....HaHa.


Sunday, August 9, 2009

Good Luck Jonas Brother

~ini Remy Ishak.Dia masih single n i suka dia.Dia bercadang nak jadi suami i,tapi i tolak sebab i tengok dia curang dengan Sharifah Sofia i tak kecewa.HAHA.Percayalah kalau nak~


~remaja yang berbaju melayu hijau,tersengeh sengeh dan tidak bermisai itu adik i.I panggil dia,adik ee @ abang chik sebab nama dia FITRI.I pun suka dia.~

ESOK adik i bakal menduduki trial PMR.GOOD LUCK adik ee.I harap dia akan dapat result berwarna warni walaupun tadi i tengok dia selumber je tengok ANIMAX tanpa ada perasaan esok mau exam i tak tahulah!.Sebab i pulak yang jadi risau tengok dia bersenang lenang sebegitu.Tapi mak cakap,lelaki memang macam tu,study sikit2 tapi dapatan nye banyak.I harap macam tulah sebab i tamak nak yang banyak...

Tapi,i tau adik i boleh walaupun dia selalu main gitar sambil menyanyi

'Aku keliru menjadi buntu...'

Hindarkan kebuntuan padanya bila jawab exam esok aminnnnn...

GOOD LUCK MY YOUNGEST BROTHER..ALL THE BEST TO YOU...


Ini kisah I...

Aktiviti yang berjaya i buat hari ini...

Buat kek - DONE.Tapi kek tak sedap terlebih masam i malas nak publish gambar sebab i tak proud...

Movie Marathon - DONE.Tapi i tak tengok 'Definitely,Maybe'.I tengok 'Devils Wear Prada' untuk kali ke 2 sebab i suka...

Love Affair - I tak baca buku pun sebab dah petang bangat deh..

Tanda buku - DONE.Kan i dah cakap..i mesti buat punya walaupun i cakap tak nak buat..aishhh

Isi Kad 001 - Takkan DONE selagi tidak terdesak..I bet u.Memang i malas nak isi benda ni.....

Sekian.....

Saturday, August 8, 2009

Weekend At Home

~ini avril,saya berkawan baik dengan dia,percayalah kalau nak.~

Dis weekends i tak kemana mana.Ntah macam ajaib plak i rasa bila hujung minggu i berada di rumah tapi macam fun juga sebab dapat feel ala2 Mickey Mouse Clubhouse, hidup berjemaah bersama keluarga walaupun i tinggal dengan adik ee ( adik i yang nak amik PMR tahun ni ) je kat rumah sebab my parents sejak semalam dah g penang buat lawatan sambil belaja ke sekolah2.HAHA.Ya..memang lawatan sambil belaja sebab my parents nak g melawat adik2 di asrama yang masih lagi belaja.Back To School...kata omputih...

I tak ikut sebab semalam ( Sabtu ) i ada meeting kat sekolah.Cakap kat my parents 'Takpe lah,pergi jela,akak berkhidmat untuk negara kerana Allah'.Buat ayat pasrah kerana hati juga pasrah itaknak g meeting tapi kena pergi dalam keterpaksaan.Takpe.I redha....

I'm tireless worker.I tak bley duduk diam nanti i kene sawan.I tak bley hidup relax2 je takde keje nanti i rase masa tu banyak sangat kat i.Terasa i dapat 48jam sehari tapi orang lain dapat 24 jam.I tak bley tak de aktiviti berfaedah di dalam life biarpun hanya bermain guli kalau tak nanti i sawan.Jangan suruh i duduk diam2 layan tv tengok cerita ulangan Jangan Lupa Lirik buat kali ke 2,Gugu Gaga Era era buat kali ke 2,AC ulangan,Trek Selebriti Hairi ulangan sebab i tak suke cerita ulang tayang.Tapi astro banyak buat cerita macam tu.Macam takde modal nak buat cerita lain,i tak suke.Tapi i suke tengok cerita Sin Chan si miang dan juga Spongebob si lampi sebab sumpah lawak buat i gelak sorang-sorang secara berirama.KAHKAHKAH.Macam tu i gelak...

Sebabkan i taknak rasa Masa Itu Zhulian,ianya hanya sia-sia,i dah merancangkan beberapa aktiviti untuk memenuhi hujung minggu i supaya tak rasa macam looser sangat duduk berdua dengan adik i see ur face,u see my face last2 pasti i feel like..'when you see my face hope it gives you hell,hope it gives you hell' bak kate All American Rejects..Eh..adik i tak g hell..tapi doktor miang bley g hell i tak kesah kalau nak.HAHA.

Aktiviti yang i dah list kan..

ISI KAD 001
Ini perkara last i akan buat kalau i dah tahap takde keje nak wat baru i akan buat sebab i memang MALAS nak isi kad ini sejak di awal tahun lagi sebab i dah banyak isi butiran my students sejak awal tahun lagi.Tapi sebab benda ni paling malas i nak buat,so i listkan sebagai perkara pertama i kene buat tapi i tahu kesudahan nye di akhir jugak.SMM pun nak kena isi,BMM pun nak kena isi,ini pun nak kena isi jadi i dah taknak isi sampai terdesak barula i akan isi.Biasala..keje cikgu bukan setakat mengajar tapi mungkin ala2 kerani jugak.Kalau tak paham just shout ur mouth.Jangan tanya sebab i pun malas nak explain pasal benda yang ntah apa apa ntah....

TANDA BUKU
I akan buat jika terdesak.Ini pun sama.Sebab i tak suka buat kerja di rumah.Baru i akan rasa Home Is Like A Home bukan Home Is Like A School.I taknak feel macam tu.Tapi kalau i dah takde keje i akan buat JIKA TIDAK i akan sambung saja kerja di sekolah esok baru i feel School Is Like A School..

BUAT KEK
I suka main masak2 kek sebab i macam feel proud semacam apatah bila orang lain makan i punya kek walaupun rasa dia macam tasteless pun ada i rasa.Tapi i proud.Sebab i boleh buat kek tanpa bantuan chef profesional.I proud.Last Friday,I ada dapat resepi baru dari i punya workmates,so i nak try jugak dis weekends bagi tingkatkan skill kulinary sket.HAHA.Kek pun belum tentu jadi tapi dah angan2 nak buat culinary.Takpe,angan2 harus besar.Kalau i berangan nak bukak kedai kek g eksport ke Dubai pun tak salahkan walaupun i tau itu 'angan-angan hanya palsu semata-mata' sebab i tak pernah berangan macam tu punya dasyat sebab i tau i takkan buat...

MOVIE MARATHON
I bercadang untuk tengok GI Joe dis week tapi macam takde feel nak kuar jadi i bercadang nak tengok movie secara marathon di rumah.I ada beberapa dvd kat rumah yang i tak layan lagi walaupun cerita tu macam dah season punye cerita leh jadi history je i rasa.I tak tgk lagi 'Definitely,Maybe'..i rasa nak tengok hari ni. I tak tengok lagi 'CicakMan 2'..i rasa nak tengok hari ni.Itu saja dah boleh habis sehari kan..Kalau nak join,bley bayar tiket kat i sebab cerita season dah tak terdapat di pasaran.Nak cari kat night market pun macam susah sebab now Along semua kena serbu so baik bayar dengan i je.Eh,i ada buat unsur2 perjualan haram ke kat sini.Takkan....

LOVE AFFAIR
Buku kisah cinta jiwang ni dari bulan lepas i baca tapi tak habis2.I memang bukan novelist tapi i beli sebab nak improve kan english.Gile ah punye azab nak habiskan 1 buku tapi i tabah jugak habiskan.I dah bace separuh kira macam satu keajaiban jugak sebab kalau nak suruh i habiskan 1 bab pun kadang2 i tak mampu buat.Tapi ni dah habiskan separuh i macam kagun.Tolonglah kagum kat i.Tak kira.I paksa ni.HAHA..

I wish i have a great weekend.Ececeh..dah nak hbs ari ahad baru nak buat wish kan..Takpe..I terima..K,i nak tengok kek i sekarang..jadi ke tak...Nanti i publish..

Friday, August 7, 2009

Kita Takkan Maju Kalau Terus Begini..

~ini Taylor Swift.Dia masih muda..~

Hari ni 8 Ogos 2008.Lagi 3 bulan ke usia 24.I masih berusia 23 tahun.Yeay!masih muda gituww.I suka bila i cakap i 23 tahun sebab nampak muda.Kalau i cakap i 24 mesti ada soalan2 yang i tak larat nak layan


'Bila nak kahwin?'
Tak tau la..takde jodoh lagi...

'Tak lama lagi kan....hehe'
Ntahla...tak tau bila..

'Dah kahwin ke belum?'
Belum..

'Mmm..tak lama lagi la tu...'
Aminnnnn..


Soalan terjah main hentam macam tu memang i dah sediakan jawapan siap2.Sebab sekarang i rasa kalau i pergi mane2 mesti orang akan tanye macam tu sampai kadang2 i wonder kenapa orang macam nak kesah dah kahwin ke belum kan....salah ke kalau tak kahwin2 lagi?ke memang Malaysian macam tu..bila sudah 23..harus tanya soalan macam tu..baru boleh ke umur 24..kalau tak..HARAMMM..kamu tua dalam usia..ntah..i tak paham kenapa...perlu ke ada syarat dalam usia?Umur 23 engkau mesti habis belaja...Umur 24 mesti kahwin..Umur 25 dapat anak..ader ke camtu..macam mane nak maju kalau hidup terkongkong syarat??Eh..tak kan....

I jugak tak paham kenapa manusia suke berdengki.Kalau dengki yang positif..i terima..Dengki sebab jiran sebelah beli camry baru dan mula berusaha kumpul duit nak beli audi..i terima.Sebab ader usaha..tapi bila jiran beli kereta baru rasa dengki mula nak cakap kereta jiran tu kereta potong sebab tu mampu beli..i tak leh terima..ntah i tak paham kenapa,perlu nak ada sikap macam tu..macam EGO tapi BODOH..malu ahh kalau ader perangai macam tu..

Ntah i tak paham kenapa kalau orang suke judge book by its cover..i tak paham kenapa hati manusia penuh syak wasangka..suka cerita bukan2..suka tengok orang sedih2..di terima mala petaka dari orang tu bahagia duit banyak memang akan timbul rasa tak puas hati orang yang ntah hape2..Dia bahagia sebab rezeki dia..dia bahagia sebab dia tak lupa ALLAH..tetiba yang engkau nak menjadi anjing menyalak bukit apsal??Tak paham ah aku hati manusia nih...

Ntah..tak paham ah...I wonder..kenapa tak berusaha saja..dari memikirkan kenapa la dia banyak duit?Tak puas hati aku...Kenapa la dia bahagia??Buang masa je....Melayu memang macam ni ke????Bila nak maju camni...

Thursday, August 6, 2009

Undang-undang tu ape?

I lahir dari keluarga yang life penuh dengan undang-undang.I kira-kira,hampir keBANYAKKAN ahli keluarga i jadi pelaksana undang-undang.Dari ayah i sampai la ke bapa sedara sampai la ke atuk sedara sampai la ke ipar duai macam semua kerja yg melibatkan undang2 je.Sampai umah ni pun byk yang berperaturan tapi masih lagi tidak terkongkong.I tak bley bangun lewat di rumah sebab ayah dah latih macam tu sejak kecik.Eh,bukan saja kat rumah,kat kampung pun sama sebab mostly sedara saya pelaksana undang-undang.Aishhh...

AYAH saya...
Dia adalah seorang polis di Ibu Pejabat Polis Tapah dan akan bertukar minggu hadapan ke Ibu Pejabat Polis Nibong Tebal.Sangat berkepakaran dalam bidang menembak termasuklah menembak biawak dan tupai di belakang rumah time i kecik2 dulu.Dulu time diri masih comel,eh sekarang pun comel jugak.Kan kan.HAHA.Abaikan statement tu...time i masih tinggal di kampung bersama atuk..ayah i suka bawa balik pistol ke rumah.Sampai i siap2 testing pegang pistol n insaf lepas tu sebab pistol berat giler punye ah tak larat angkat oleh kanak2 comel tapi tak insaf main kira2 peluru.Gile ah punye thriller zaman kanak2.Mane nak cari orang main pistol SEBENAR di zaman kanak2?Mane nak cari orang yang main kira2 peluru di zaman kanak2?Di sebabkan kepakaran i dalam bidang persenjataan,i rasa i juga layak untuk menjadi TOMB RIDER jika di beri peluang KINI...

BAPA SAUDARA saya..
I ada 2 orang bapa saudara yang bekerja di bahagian kePOLISan.Masing-masing berkhidmat di Sungai Siput dan Alor Star.Dan masing-masing berada di bahagian SIASATAN.I rasa polis2 yang berkhidmat di bahagian ni macam cool2 sket.Relax la beb!Itu mungkin MOTO hidup mereka yang i reka-reka.HAHA

I juga i seorang bapa saudara yang berkhidmat di Penjara Kajang.Time i belaja dulu,i sangat kerap ke Penjara Kajang tapi i tak pernah jumpa pelakon.Sangat mulia kan i punya wish.Sebab i kalau tengok2 drama2 melayu yang ader action2 sket,mesti berakhir di Penjara Kajang.Sebab tu dulu,kalau i g penjara kadang2 i wish i jumpe dengan artis tengah buat pengambaran sebab i nak tengok macam mane.Tapi sampai sekarang i tak dapat tengok sebab tak pernah jumpe pun lokasi yang sesuai artis ni buat pengambaran.Setakat jumpa Zizie Ezette,Eric,Accapan di Mid Valley tu tak payah cakap ah...I malas dah nak heran...

I juga ada bapa saudara yang kerja di Parlimen Malaysia sebagai penggubal undang-undang.Kerja apakah ini i tak pasti.Tapi yang i tau die pastilah kenal dengan semua ahli parlimen sebab bekerja di parlimen.I kurang sembang dengan dia tapi masih lagi rapat cuma bapa saudara i ni pendiam dan macam skema nak buat lawak2 palsu.Tapi i tetap suka dia sebab dia suka lanje i makan tahap DEWA.Dulu time i belaja,i pun suka datang rumah dia di Putrajaya.3 hari i stay,housemate i dah cakap i gemuk.Gile ah punye lahap aku makan sampai 3 hari leh gemuk....

MAK SAUDARA saya..
Saya ada seorang mak saudara yang bekerja sebagai peguam.Tapi dia ni macam skema sket.Life byk sgt rules.Ekkk..sifat peguam macam ni ke?HAHA.Tapi i still suke dia sebab dia suka ajar i masak masakan western sebab itu memang i suka.Cuba tanya siapa yang ajar i masak spagheti?macaroni?si lawyer buruk ni la..HAHA..

ATOK SAUDARA saya...
I ada seorang atok saudara yang sekarang menjadi pegawai polis pencen.Dia memang ada kaliber sebagai pegawai polis ahh.Sebab die ni tegas sket kadang2 pun i takoooottt

I ada seorang atok saudara yang berkhidmat sebagai ahli parlimen sehingga KINI.Ni tak bley citer lebey sebab parti pembangkang.Kang blog i kene band i tak rela youuuuuu..HEHEHE.

I juga ada seorang lagi atok saudara yang berkhidmat di Penjara Kajang ,tempat i wish jumpa artis buat penggambaran sebab i selalu wonder dalam diri dulu,i ni selalu masuk penjara,kalau tgk cerita melayu pun,mesti ader kaitan ngn penjara,tapi i tak jumpe..bilamasa diaorang berlakon..itu yang i pernah terlintas di kepala tiap kali i masuk penjara..

I dah cakap..i di kelilingi oleh orang yang mengamalkan undang-undang.Kemana saja i pergi,mesti nak cakap hal undang-undang..

TETAPI

Walaupun i telah di latih hidup dikelilingi pelaksana undang2,tapi I rasa bukan pengamal undang-undang yang baik sebab....

1. I ada masalah ngan timing.Kalau janji ngan i pukul 3,i jarang datang tepat masa.Kadang 2 i pun musykil apatah yang i buat sampai terlewat i pun tak tau.Berangan pun bukan.Tertido pun bukan.Aishhhh..

2. I suka parking kereta sesuka hati asalkan kosong.Sebab itu i sangat memanjakan autobots twins i sebab ianya kecik dan comel so i senang nak mencelah..

3. I dah 2 kali kena saman sebab parking bersepah sepah tapi masih tak bayar.Malas ahh..Tunggu dulu amaran kecemasan baru i bayar..HAHAHA

4. I suka speed tak ikut had laju sebab kereta i kecik i rasa tak bley trace..ok..ok..itu i rasa je..sebab i rasa kereta kecik bawa 100 km/j pun tak laju mane pun...

5. I akan buat sesuatu secara sesuka hati selagi tidak menjejaskan sesiapa dan memudahkan i.Hidup kena bijak bukan.Hoyaaaaa!!

Mutasi gen yang suka break the rules ni i tak tau datang dari mane.Yang pasti bila ada orang potpetpotpet baru i tak buat.Maybe i need someone yang selalu bagi nasihat potpetpotpet kot.HAHA.....

Dah habis tulis..now bagila komen potpetpotpet supaya i akan insaf SEKARANG.... :)

Wednesday, August 5, 2009

Aku BAHAGIA dan TAMAK

~gambar tiada kaitan~

"Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu, dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama dari kalangan kamu beberapa darjat. Dan ingatlah Allah Maha Mendalam pengetahuan-Nya tentang apa yang kamu lakukan".

Alhamdulillah,i baru saja selesai bersahur untuk berpuasa sunat nisfu syaaban.I bahagia.T_____T.Eh,tetiba plak.Ok,Ok.I bahagia berpuasa di rumah sebab i pasti akan bersahur dengan makanan-makanan yang menyelerakan sumpah best sekali.I bahagia berpuasa di rumah sebab i pasti akan makan secara berjemaah bersama keluarga.I bahagia berpuasa di rumah sebab i tak payah nak bangun awal nak prepare makanan.I bahagia berpuasa di rumah sebab i pasti akan bersahur dengan nasi.I bahagia.Eh,ini bahagia sebab kerja mudah or malas?Owh,i kurang pasti.HAHA.Tapi yang pasti nya,pada zaman dahulu kala,di zaman students duduk umah bujang indah sekali,i kadang2 bangun secara bersiri bersama housemate untuk berpuasa.Itu pun kalau masing-masing terjaga sebab most of my housemate tak bersahur tapi makan sebelum tido.Kadang2 i pun tak sahur juz bangun untuk minum sebab i rasa sumpah tak best sahur sorang2 dan macam thriller ah bangun n masak sorang2 awal pagi untuk makan sorang2.Ah,tak best.Sebab itu i suka berpuasa di rumah sebab feel itu lain.Feel itu best.Takde rase keciciran sangat.....Macam looser ah makan sahur sorang2.Tak best.

I rasa best sekarang.I rasa best sebab i ada family yang best.Walaupun kadang-kadang i tak suka bila abang dan dik ee balik tapi suka main gitar,main game n main kereta control tak baca buku sebab diorang nak PMR n SPM tahun ni sumpah i tak suka sebab i tak nak diaorang tak dapat result berwarna warni tidak membanggakan ibu dan bapa yang penat bekerja.I kesian kalau result exam keluar tapi keputusan mendukacitakan.dan ALHAMDULILLAH...itu masih belum berlaku pada keluarga i sehingga KINI dan harap berkekalan.AMIN.

I rasa family i best sebab mak i memang memahami.I boleh keluar rumah tanpa roadblock.Dan I boleh keluar rumah tanpa syarat mahu pulang sebelum maghrib atau matahari terbenam sebab i tau aktiviti i mesti kadang2 berakhir paling lewat pukul 9 atau pukul 10 malam.Jadi i tidak rasa terganggu dan terkongkong dengan family i.I rasa best.Dan i pulak sehingga KINI masih tidak menyalah gunakan kebebasan yang di beri.Hanya sekadar berlibur bersama rakan takde la kau sampai tahap nak curi-curi g clubbing mentang-mentang mak kau sempoy.Ah tidak.Nauzubillah.Sebab tu i rasa best.

I tahu cara didikan mak.Mak bila time i kecil2 seperti bayi.Memang akan pampered 100% sampai kalau kau nak g asrama pun mak i takkan benarkan balik secara jemaah bersama rakan sebab mak i kata takut tak sampai.Tapi bila dah besar panjang,tinggi lampai,dan pandai menilai,baru mak i akan bagi green light pada banyak perkara.Yes..yes..i suka.Perlu aplikasi kepada anak kelak..Pasti anak bahagia macam i bahagia jugak.Ececececeh.

I memang rasa best sekarang.Sebab i rasa best sampai tak terupdate entry berminggu minggu.Padahal semua tahu itu alasan palsu.HAHA.I tak update bukan sebab i looser kering idea sangat tak boleh update blog.I nak buat 7 entry semalam pun bley kan.Mesti nak cakap i riak tak boleh blah lantak engkaulah.I tak update sebab i sentiasa update blog blogger2 yang lain.Kalau yang tulis panjang ala karangan bertaraf SPM lagi lama masa i amik untuk baca satu blog.Tu baru satu..belum lagi blog2 lain sebab 1 malam i baca berblog blog.

'Kera di hutan disusukan,blog sendiri di abaikan'

Itu rahsia nya....I mungkin dah bertukar status sekarang dari blogger kepada silent reader tapi sekarang i nak dua-dua status gile ah tamak.Senang i menyusukan kera dan blog sekali.HAHA

Ades..ader binatang masuk telinga.#$%$@!.....Stop here.Nanti malam i tulis lagi sebab i kan tamak pegang title dua-dua.TAMAK.Eh..kan dah cakap.. :)

PHD IS A LONELY JOURNEY