Tuesday, July 21, 2009

Warna Warni Kehidupan

Malam ni i semangat dan kembali bermood.Tak best lah kalau i macam tak happy je.Tulis entry pun macam tak ikhlas nak bace pun rasa tak nak je macam nak blah je dr belog ni.Dekat entry plak i rasa macam nak bagi grade A- bila tylis dengan nada yang tidak menarik.Masih dalam ranking A youuuu sebab penulisan di buat tanpa unsur-unsur peniruan.Ikhlas dari hati.. :)

I bukan kate gatal sgt nak kahwin dah tak sabar,gedik gelenyai and jeles kat orang yang dah kawin.Tak ah.Mane de.I ni tak suke nak jeles2 kat orang.Buang masa bagi I.Tapi bila i tengok keadaan sekarang ramai kawan dah kawin dan ramai jugak perempuan2 cun yang tak kawin lagi.I risau kalau i ni termasuk dalam golongan camtu.Paris Hilton,Fazura,Lisa Surihani,Nasha Aziz,Ella.Cun pe.Tapi tak kawin2 lagi.I ni dah la tak seputih Paris Hilton,tak se ayu Lisa Surihani, tak se ramping Fazura,tak se manja Nasha Aziz.Eee...Taknak la kawin umur tua sgt.Nanti hbs tak cun ya awww aww pengantin.Ngeri......But i still believe someone is waiting for me out there..Argh..jiwang plak..cut the crap!

Cerita benda lain pulak...kang angau!

Sejak dua hari ni..semangat i untuk ke masak memasak ala Jamie Oliver semakin membuak buak.I suka masak kek.Serius suka.Eh..biskut raya pun suka.Raya tahun lepas i bley buat 5 jenis biskut lagi dalam sehari nak tunjukkan betapa taksubnya i pada pembuatan biskut raya dan juga kek.Huh,bley buat bisnes kuih raya macam nih.Haha.Tapi i suka buat untuk makan.Kalau orang makan i punye biskut @ kek sampai licin tinggal seredak kemudian request nak lagi.Tu i lagi suke.Konfem i akan buat lagi.tak yah la nak merayu macam buat drama air mata ala2 tengok cerita Pondok Buruk..tak yah..tak yah.Kalau dah habis kan i punye masakan tu..kalau request pasti i rela hati buat lagi.Kalau tak hbs..tetiba nak request lain..hareeemmmmm.Membazir dowh!Next mission.Macam nak masak puding jagung ke,puding roti ke tak pun laksa.Perghh..menarik tu.Sungguh sedap laksa yang disalut kuah yang pekat.Ditabur timun dan juga bawang.Mengancam!!

Tetiba rasa lapar..dah makan dah lewat sangat..perut i tidak berdendang tapi nafsu berkocak.Kek kata...'mari makan aku'..'mari makan aku'

Tinggalkan cerita makanan.Nanti i bertambah lapar.I kan cakap,i cepat tergoda.Entry tulis pasal makanan pun dah mula nak makan kan.%^&%@#* . Patutdah makin berat.Tula..tulis lagi entry berunsur riak 'Saya Sudah Langsing' sekarang i rasa next 2 weeks i kene buat review entry yang bertajuk ' Saya Tidak Langsing Lagi.Full Stop'

Di dalam hati sekarang i nak beli ankle boots.Nak..Nak..Nak....






Wa..kan best kalau bendalah ini disarungkan ke kaki sekarang.Kan best kalau i ader bendalah ni sekarang.Kan best kalau i bley g mall survey bendalah ni sekarang tak payah tunggu weekends.Dan kan lagi best kalau i ader $$$.I boleh pilih secara suka hati.Serius nak.Tak sabar nak memiliki.Queensbay..nantikan aku di sana.I will be there!
Ok..cukup untuk hari ini..i nak out nak sambung workload yang menimpa.Sambil berangan pakai boots di kaki.Phewit.Phewit.Eh,sape ngorat kaki i tu?Haha.

Berita Terkini

My fren..owh one of my best fren time school mates dulu...Cataluna jugak..chatting ngan i di YM tadi dan die bagitau die bakal nak bertunang the end of dis year.Kan..kan..Kan i dah cakap..kawan i ramai dah nak kawin.....


4 comments:

yOnnA said...

ye lah. mmg trend orang kawin muda kot skang ni heee

LUVLYDIYANA said...

tula..nanti yang tinggal saki baki yang tua kerepot..eee..ngeri!haha

Liz said...

mmg skang ni berlumba2 kawan2 nak kawen n tunang..jeles...!!

p/s :-i link u kt blog i wokeyh

LUVLYDIYANA said...

yups..almost tiap ari dgr cite org kawin nih.okeh..i pun link u nye blog k...

PHD IS A LONELY JOURNEY